ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ 2 | ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ, ΑΝΑΣΚΕΥΑΣΕ ΜΕ ΔΟΛΟ …

ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΠΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ …

Σχόλιο του PAROSNEWSBLOG.GR: Ο άνθρωπος που ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων είχε προσλάβει για οικονομολόγο και ο οποίος τώρα εργάζεται για τους ίδιους, την τρόικα, και τις τράπεζες εσωτερικού και εξωτερικού, εκμεταλλευόμενος τη θέση του υπουργού οικονομίας του κράτους των Ελλήνων φορολογούμενων πολιτών, με τη νέα δήλωση του για την κατάργηση της διαφοράς ΦΠΑ στα νησιά δεν σκόπευε να την καταργήσει αμέσως.
Σκόπευε να στοχοθετήσει το θεσμό του ΦΠΑ στα νησιά στον προκρούστη του κοινωνικού αυτοματισμού. Δηλαδή, τώρα που η τρόικα του ζητά να βρει λύση με περισσότερα έσοδα που επιθυμούν να πάρουν για να πληρώνεται η τοκογλυφία τους, αποφάσισε να εκθέσει στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό το εξής επιχείρημα:  ότι κάποιοι συμπατριώτες στα νησιά είναι δήθεν «καλομαθημένοι» στο να πληρώνουν λιγότερο ΦΠΑ, τη στιγμή που στην υπόλοιπη Ελλάδα πληρώνουν περισσότερο. Χωρίς να θυμίσει το πρόβλημα της νησιωτικότητας και το συνταγματικό δικαίωμα για ισότητα μεταξύ των πολιτών.

Με τη μέθοδο που χρησιμοποιεί πιστεύει ότι σε μία επόμενη φάση που θα αναζητά έσοδα για να καλύψει τις τρύπες θα είναι έτοιμο το κλίμα, ότι θα έχει το επικοινωνιακό αβαντάζ να καταργήσει τον θεσμό του ειδικού ΦΠΑ στα νησιά, ως μέτρο που αποτελεί – δήθεν – άδικο προνόμιο λίγων, έναντι των πολλών.
Γι’ αυτό διέψευσε την πρόθεση κατάργησης τώρα. Διότι παρά την διάψευση, η ρητορεία για τη δήθεν προνομιακή διαχείριση του ΦΠΑ στις Κυκλάδες, μένει.

 

enikos.gr – Κοινωνία: ΥΠΟΙΚ:Καμία αύξηση ΦΠΑ στα νησιά.

Με αφορμή δημοσιεύματα περί επικείμενης αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά από το ΥΠΟΙΚ ανακοινώνεται ότι δεν υπάρχει πρόθεση ή σχεδιασμός για κάτι τέτοιο. Σε συνέντευξή του σε ξένη εφημερίδα, ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε παραδείγματα εξαιρέσεων από τους γενικούς κανόνες φορολόγησης που μειώνουν το φορολογικό βάρος. Σε καμία περίπτωση δεν εξετάζεται θέμα κατάργησης των εξαιρέσεων αυτών…