Δραστηριότητες της βιβλιοθήκης «Γ. Γκίκας» | Νέα για τα μέλη της


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
δανεισμού βιβλίων με ηλεκτρονικές κάρτες εφαρμόζει η δημοτική βιβλιοθήκη Πάρου μετά από επίπονη εργασία εθελοντών, καθιστώντας πιο εύκολη και γρήγορη τη διαδικασία, τόσο για τους χρήστες όσο και για τους χειριστές του προγράμματος. Με την επίδειξη της κάρτας μέλους για κάθε συναλλαγή με τη βιβλιοθήκη, όλα πλέον γίνονται μόνο ηλεκτρονικά. Στη δημιουργία των προϋποθέσεων για το νέο σύστημα βοήθησαν οι εθελόντριες Λαμπρινή Γεροθανάση και Δήμητρα Τζιοβίλη. Πέρασαν τις νέες κάρτες δανεισμού σε περίπου 13.000 βιβλία!
Επίσης …

σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση εκ μέρους της βιβλιοθήκης Δήμου Πάρου έγινε γνωστό ότι επιδοτήθηκε από το ταμείο του Δήμου και φέτος με το καθιερωμένο ποσό των 2.000 ευρώ κι έτσι, περίπου 160 νέοι τίτλοι θα είναι έτοιμοι για δανεισμό μέρα με την ημέρα.
Οι φίλοι και τα μέλη της βιβλιοθήκης θα μπορούν να παρακολουθούν τις εκδόσεις των περιοδικών: Άβατον, Νέα Εστία, Vita, αφού αποφασίστηκε ο οργανισμός να γίνει συνδρομητής των συγκεκριμένων εκδόσεων.

Το Σάββατο 23/11 φιλοξενήθηκε ο Γ. Σκορδύλης, συντηρητής βιβλιακού και αρχειακού υλικού, στον χώρο της δημοτικής βιβλιοθήκης στην εκδήλωση με τίτλο «Συντήρηση Βιβλίων». Την παρουσίαση παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον αρκετοί συμπολίτες οι οποίοι κράτησαν τον ομιλητή με ερωτήσεις για πολλή ώρα μιας και το θέμα ήταν πρωτότυπο και χρήσιμο.

Οι Ε’ και ΣΤ’ τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Αντιπάρου με συνοδό την εκπαιδευτικό κα. Σωτηρία Μπακράτση επισκέφθηκε τη βιβλιοθήκη. Κατά το τελευταίο τρίμηνο η βιβλιοθήκη διεκπαιρέωσε:
1) Δανεισμούς: 1.264 τεκμήρια
2) Ερωτήσεις που απαντήθηκαν: 264
3) Χρήστες που εξυπηρετήθηκαν: 2.067

Τέλος,  ανακοινώθηκε από τον οργανισμό ότι καταργείται το Σάββατο ως ημέρα λειτουργίας της βιβλιοθήκης από 7/12/2013, διότι παρατηρήθηκε ότι δεν υπάρχει η κίνηση από χρήστες που θα δικαιολογούσε την συγκεκριμένη προσπάθεια και όλες τις οργανωτικές υποχρεώσεις που απαιτεί.

20131115-161657.jpg