Σε Πάρο και σε Αντίπαρο από συλλογικό φορέα βγήκε μία μόνο γαμημένη ανακοίνωση για τη 13χρονη που έφυγε

ΜΠΡΑΒΟ και σε ανώτερα!

kke_ell_perisos


ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ η κομματική οργάνωση βάσης του ΚΚΕ, κάθισε και αντέγραψε μία ανακοίνωση του κόμματος για να την δημοσιοποιήσει τοπικά σε Πάρο και Αντίπαρο, προκειμένου να πει κάτι για τα νέα τραγικά γεγονότα της χθεσινής ημέρας, με το θάνατο της κοπελίτσας που δεν μπορούσε να ζεσταθεί.
Κανείς άλλος μαζικός φορέας δεν εδέησε να σχολιάσει δημόσια το γεγονός, λες και η Πάρος και η Αντίπαρος δεν έχουν οικογένειες με παιδιά.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του τοπικού ΚΚΕ:

«Άργος, Θεσσαλονίκη, Ιταλία… η ίδια ιστορία

  • Ένα ανήλικο κορίτσι μόλις 13 ετών πέθανε από αναθυμιάσεις από αναμμένο μαγκάλι στην Θεσσαλονίκη.
  • Μια γυναίκα στο Άργος έχασε την ζωή της στο υπόγειο διαμέρισμά της από τα νερά που εισέβαλλαν.
  • Στην Ιταλία επτά εργάτες έχασαν την ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε στα αυτοσχέδια υπνωτήρια εντός του υφαντουργείου κινεζικής ιδιοκτησίας που δούλευαν.

Τρεις διαφορετικές ιστορίες που έχουν όμως τον ίδιο κοινό παρονομαστή και αφετηρία. Την βαρβαρότητα του καπιταλισμού που για να ξεπεράσει την κρίση του απαιτεί ακόμη και «ανθρώπινο αίμα». Οι νεκροί και από τις τρεις ιστορίες ανήκαν στα λαϊκά στρώματα, δεν ήταν και δεν θα μπορούσε να ήταν πλούσιοι.

Δεν είναι η «κακιά στιγμή», η «ώρα η κακιά», το «ανθρώπινο λάθος και απροσεξία», η «μαύρη μας η μοίρα», τα «στοιχεία της φύσης» και άλλα ιδεολογήματα που επιστρατεύονται, από τα γνωστά και χορτάτα παπαγαλάκια, με πανομοιότυπο τρόπο κάθε ανάλογη φορά προκειμένου να συγκαλύψουν το κύριο. Ότι στα τέλη του 2013 και η ανθρωπότητα – για την ακρίβεια οι παραγωγοί αυτού του τεράστιου πλούτου και των επιτευγμάτων της επιστήμης και της τεχνολογίας – είναι αποξενωμένοι από όλα αυτά τα επιτεύγματα που οι ίδιοι με τον ιδρώτα και το αίμα τους παράγουν με αποτέλεσμα να ζουν σε συνθήκες όπως πριν από πολλές δεκαετίες.

Μια βροχή, που με την επιστημονική πρόγνωση του καιρού να είναι γνωστή εδώ και ημέρες, φτάνει για να χαθούν ανθρώπινες ζωές (Άργος, Ρόδος), να πλημμυρίσουν σπίτια, περιουσίες, μαγαζιά, στρέμματα κλπ. Χιλιάδες οικογένειες εξαναγκάζονται να καταφεύγουν σε αυτοσχέδια μέσα για να ζεσταθούν, πληρώνοντας το ακόμη και με την ζωή τους, καθώς δεν έχουν την δυνατότητα για πετρέλαιο θέρμανσης, παραμένοντας και βυθισμένοι στο σκοτάδι χωρίς ρεύμα.
Εργάτες «καίγονται σαν ποντίκια», ζώντας σε κτηνώδεις συνθήκες εκμετάλλευσης όπως τους προηγούμενους αιώνες, με τα κορμιά τους να λειτουργούν ως «προσάναμμα» των κερδών της εργοδοσίας. Δεν υπάρχει τελειωμός, δεν υπάρχει φραγμός, δεν υπάρχει όριο. Στα κέρδη δεν χωρά λύπηση, δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά, δεν είναι μπόρα που θα περάσει. Η βαρβαρότητα θα κλιμακωθεί, απλά θέλουν το καλύτερο περιτύλιγμα για να την σερβίρουν. Πότε με το δόγμα «νόμος και τάξη», πότε με τα «διαφορετικά μείγματα διαχείρισης και υγιούς επιχειρηματικότητας», πότε με το καρότο και πότε με το μαστίγιο.
Αντανακλούν το σάπισμα του συστήματος που θέλει αίμα για να επιβιώσει.
Δραματικά επίκαιρη και αναγκαία η συστράτευση και στήριξη της πολιτικής πρότασης διεξόδου του ΚΚΕ».
Κ.Ο.Β.ΠΑΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

20131115-161657.jpg