Διανομή τροφίμων σε Παριανούς που δεν μπορούν πια να τα αγοράσουν

dimos_trofima_foto
ΣΥΜΦΩΝΑ  με δελτίο τύπου που δημοσιοποίησε ο οργανισμός «Κοινωνικής Προστασίας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης» του Δήμου Πάρου, ο φορέας συμμετέχει στο πρόγραμμα του ΟΠΕΚΕΠΕ της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για τη δωρεάν διανομή συσκευασμένων τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2013. Πρόκειται για πρόγραμμα βοήθειας σε προϊόντα που προσφέρει η Ε.Ε σε χώρες που δοκιμάζονται από την κρίση. Από την Πάρο στο πρόγραμμα …

… αυτό υποβλήθηκαν μέσω των ΚΕΠ αιτήσεις από 97 οικογένειες και εγκρίθηκαν τελικά 74 (συνολικά 181 άτομα). Από 21/11/13 ξεκίνησε η παραλαβή των πρώτων ειδών διατροφής που είναι ζυμαρικά (1090 κιλά) και κασέρι (77 κιλά). Τα τρόφιμα αυτά διανεμήθηκαν στους δικαιούχους στις 2/12/13 μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους. Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να παραληφθούν δύο ακόμη είδη τυροκομικών προϊόντων και λαδιού, για τα είδη αυτά θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.

Τονίζουμε ότι στο πρόγραμμα αυτό συνήθως συμμετέχουν πολλοί λιγότεροι από αυτούς που έχουν ανάγκη τα προϊόντα για την καθημερινή τους επιβίωση. Δηλαδή, υπάρχουν πολλοί πολίτες που δεν μετέχουν στη διαδικασία, είτε γιατί δεν έχουν πια πρόσβαση στην ενημέρωση (έχουν διακόψει τη σχέση τους με την κοινωνία) ότι υπάρχει δυνατότητα να γίνουν μέτοχοι του προγράμματος, είτε γιατί παρά του ότι μαθαίνουν για το πρόγραμμα, ντρέπονται να προσέλθουν σε σχετικές υπηρεσίες. Το φαινόμενο παρατηρείται σε όλη την Ελλάδα.
Ειδικά για την Πάρο, καταδεικνύει ότι στο νησί μας υπάρχει σοβαρό πρόβλημα από το μνημόνιο και την κρίση, αφού πληθαίνουν ραγδαία εκείνοι που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα βασικά για την καθημερινή επιβίωση.

20131115-161657.jpg