Το ενδιαφέρον για την ψυχική υγεία γέμισε την αίθουσα

parosstress_foto


ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
16 Νοεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε ημερίδα στην Πάρο με θέμα «Στρες και Ψυχοσωματική Υγεία», από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΒΑ Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ, με συμμετοχή στη διοργάνωση της ΚΔΕΠΑΠ.
Την εκδήλωση συντόνισαν ο κ. Στυλιανίδης, Ψυχίατρος-Ψυχαναλυτής, Καθηγητής Κοινωνικής Ψυχιατρικής, Επιστημονικός Διευθυντής ΕΠΑΨΥ και η κ. Παντελίδου, Ψυχολόγος, Επιστημονική Υπεύθυνη Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας ΒΑ και Δ Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ…


Τα θέματα που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση αφορούσαν τις αγχώδεις διαταραχές, την κατάθλιψη και την αντιμετώπιση τους, καθώς και την ψυχοσωματική υγεία. Ομιλητές ήταν ο κ. Πούλιος, Ψυχολόγος,  Συντονιστής Κινητής Μονάδας Δυτικών Κυκλάδων, ο κ. Γκίκας, Ψυχίατρος Κινητής Μονάδας ΒΑ Κυκλάδων και η κ. Παντελίδου. Ακολούθησε συζήτηση με τη συμμετοχή του κοινού.
Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και υπήρξε αίτημα για υλοποίηση της εκδήλωσης και στη Νάουσα το Φεβρουάριο 2014. Για τη σημασία της λειτουργίας της ΕΠΑΨΥ στην Πάρο και τη βοήθεια που προσφέρει στην κοινωνία της, αναφέρθηκαν ο επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πάρου κ. Παναρίτης και ο δήμαρχος Πάρου κ. Βλαχογιάννης.

parosstress_foto_2