ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ | Ψάχνοντας τις μεγάλες «πρωτοβουλίες» Γ. Λεβεντάκη για το νέο αεροδρόμιο

antiparos_foto

ΣΤΙΣ 25|10 η «απίθανη» παρέα Λεβεντάκη που δυστυχεί η Αντίπαρος να έχει για διοίκηση του αντίστοιχου Δήμου, δημοσιοποίησε την ανακοίνωση που παραθέτουμε ακολούθως. Το ότι οι ανακοινώσεις της διοίκησης του Δήμου Αντιπάρου συνήθως περιέχουν μπαρούφες και ενίοτε ψευτιές το έχουμε εμπεδώσει τα τελευταία χρόνια. Γι’ αυτό το λόγο μερικές φορές, όταν έχουμε φόρτο εργασίας δεν τους δίνουμε ιδιαίτερη σημασία…

Αυτό μερικές φορές μας διευκολύνει γιατί οι μπούρδες που εσωκλείουν «ωριμάζουν». Στη συγκεκριμένη περίπτωση, είχαμε παραλείψει να διαβάσουμε τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, όταν πρωτοκυκλοφόρησε. Εκδόθηκε στις 25 Οκτωβρίου, αλλά εμείς ανοίξαμε να τη διαβάσουμε στις 27|11. Έχει περάσει ένας ολόκληρος μήνας. Το ερώτημα λοιπόν που έχουμε να απευθύνουμε προς τους μπαρουφολόγους της διοίκησης του Δήμου Αντιπάρου είναι πολύ απλό. Ποιες ακριβώς είναι οι πρωτοβουλίες στις οποίες προέβη για το θέμα του νέου αεροδρομίου ο Δήμος Αντιπάρου; Μόνο θα παρακαλούσαμε να μην μας τις πούνε απότομα, για να μην πάθουμε και κανένα κακό …
Ακολουθεί άλλη μία βαρετή ανακοίνωση, όπως αυτές που συνηθίζουν να κάνουν οι πολιτικοί που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε τα τελευταία 40 χρόνια και οι οποίοι μας έφεραν με τα ψέματα τους στη σημερινή καταστροφή:

ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ: «Στην, από 23 Οκτωβρίου 2013, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αντιπάρου και λαμβάνοντας υπόψη τa δημοσιεύματα στον έντυπο τύπο της ερώτησης στη Βουλή της βουλευτή κ.Ραχήλ Μακρή με θέμα : «κατασπατάληση πόρων και εμπαιγμός του Ελληνικού λαού για το αεροδρόμιο της Πάρου» καθώς επίσης και τη συλλογή υπογραφών από δήθεν θιγόμενους της περιοχής κατά της κατασκευής του έργου για τη διακοπή των εργασιών του και τη προσφυγή τους με ένδικα μέσα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αντιπάρου δηλώνει ρητά προς κάθε κατεύθυνση ότι κάθε προσπάθεια ή ενέργεια, η οποία έχει ως σκοπό την διακοπή της κατασκευής νέου Αερολιμένα, μας βρίσκει καθολικά αντίθετους και θα προβούμε σε κάθε ενέργεια στα πλαίσια της νομιμότητας για την υπεράσπισή του. Το έργο υλοποιείται έχοντας όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις ενώ αποτελεί πηγή επιχειρηματικής ενδυνάμωσης και στήριξης της  τοπικής οικονομίας τόσο των δύο νησιών όσο και των γειτονικών μικρότερων νησιών. Τις επόμενες ημέρες ο δήμος Αντιπάρου θα προβεί σε σχετικές πρωτοβουλίες για το θέμα αυτό.
Εκ του Δήμου Αντιπάρου»
.

Το παρασκήνιο

Οι δήμαρχος Πάρου και δήμαρχος Αντιπάρου έχουν μία διαφορά στα κιλά. Κατά τα άλλα, έχουν τα ίδια ακριβώς πολιτικά χαρακτηριστικά: Είναι «ορφανά» του Γ. Ραγκούση και είναι και «πονηρούληδες» πολιτικά. Ο ένας, υπήρξε φίλος του και του χρωστάει ό,τι έγινε στην Πάρομέχρι σήμερα, διότι, αν δεν ήταν φίλος του πρώην υπουργού δεν θα τον γνώριζε ούτε το σόι της γυναίκας του. Ο άλλος, πήγαινε και τον παρακαλούσε το 2009 να μην καταργήσει τον Δήμο Αντιπάρου με τον «Καλικράτη», διότι μετά τη συνταξιοδότηση της Μανέτα, ήξερε ότι είχε καλές ελπίδες να «αρπάξει» το Δήμο, δεδομένου ότι δεν υπήρχε άλλος έτοιμος στην επετηρίδα τότε.
Παρά τα φούμαρα τα οποία πουλούσε στην υπόλοιπη Ελλάδα ο αρχυπουργός του μνημονίου του Γ. Παπανδρέου, ότι δήθεν είναι άτεγκτος και δίκαιος και ότι μπροστά στο καλό της πατρίδας δεν θα δεχθεί κανένα ρουσφέτι στις συγχωνεύσεις των πρώην κοινοτήτων κλπ, ο Γ. Ραγκούσης με το να αφήσει την Αντίπαρο αυτόνομο Δήμο, εξασφάλιζε το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών για την Πάρο το 2010. Διότι στην Αντίπαρο «πέρναγε» μόνο η πρώην έπαρχος Πάρου Γρ. Πρωτολάτη. Τον Βλαχογιάννη δεν τον ήξερε ούτε η προβλήτα στην Αντίπαρο.
Ο Γ. Λεβεντάκης γλύτωσε τότε, ελέω του ρουσφετιού Γ. Ραγκούση, και έτσι, έγινε το όνειρο του πραγματικότητα. Από τότε όμως, χρωστάει χάρη και γι’ αυτό όταν το «σύστημα» της Πάρου του ζητάει για επικοινωνιακούς λόγους συνδρομή, ο Λεβεντάκης την προσφέρει. Πόσο μάλλον, αν είναι άσχετος και αδιάφορος για το θέμα, όπως στην περίπτωση του νέου αεροδρομίου.

Έτσι έγινε και στην περίπτωση της ανακοίνωσης με αφορμή την ερώτηση της βουλευτή Ρ. Μακρή. Ο Χρ. Βλαχογιάννης που θέλει να καλύψει τις βαρύτατες πολιτικές ευθύνες που έχει ο ίδιος και ο φίλος του πρώην υπουργός Γ. Ραγκούσης, ζήτησε από το δήμαρχο Αντιπάρου να εκδώσει δελτίο τύπου στο ίδιο πλαίσιο ανακοινώσεων που δημοσιοποίησε και ο Δήμος Πάρου.
Ο Γ. Λεβεντάκης ανταποκρίθηκε και επειδή θέλησε – όπως κάθε «Γκρούεζας» τοπικός παράγων παλαιάς κοπής – να προσθέσει και την δική του «πινελιά», αφού έγραψε αυτά που του ζήτησαν, είπε να υποσχεθεί και «πρωτοβουλίες».
«Που θα θυμόνται οι πολίτες στις εκλογές τι μπούρδες έγραφα κάποτε» θα είπε.

Απαραίτητη διευκρίνιση: Για άλλους λόγους, και εμείς θεωρούμε ευτυχή την «μαυρογιαλουρέικη» μικροπολιτική Γ. Ραγκούση  που οδήγησε στη διατήρηση της ακεραιότητας του Δήμου Αντιπάρου. Φανταστείτε τι καταστροφή θα είχαν πάθει οι Αντιπαριώτες, αν θα έπρεπε να είχαν δήμαρχο τον Βλαχογιάννη και τοπικό αντιδήμαρχο τον Γ. Λεβεντάκη!
(σ.σ: Λέμε τώρα, γιατί είπαμε θα είχαν Πρωτολάτη.

  • Τώρα, αυτό καλό το λες, μετά και τα τελευταία;
  • Σκάσε, είναι άλλο θέμα!).

20131115-161657.jpg