Ψήφισμα – ντροπή από το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου για το νέο αεροδρόμιο

ΞΕΠΛΥΝΑΝ ΠΑΣΟΚ & ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 Αδιαφορώντας για την εξαπάτηση των Παριανών
που επί 30 χρόνια τους υπόσχονται νέο αεροδρόμιο

finos

ΑΠΟΤΕΛΕΙ θλιβερή κατάντια του δημοτικού συμβουλίου Πάρου και χαρακτηριστικό παράδειγμα της βαθύτατης παρακμής που διανύει υπό το δήμαρχο Πάρου Χρ. Βλαχογιάννη τα τελευταία χρόνια, να εκδίδεται κοινό ψήφισμα (όλων των παρατάξεων) καταγγελίας εναντίον ερώτησης κοινοβουλευτικού ελέγχου που κατάθεσε βουλευτής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για υπόθεση κοινού οφέλους της κοινωνίας της Πάρου. Πόσο μάλλον, που από την πράξη κοινοβουλευτικού ελέγχου αποκαλύφθηκε όλο το εύρος των ψεμάτων που μας «πωλούν» για το νέο αεροδρόμιο τις τελευταίες τρεις δεκαετίες τα δύο κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) της καταστροφής της χώρας όπως την ζούμε σήμερα, καθώς και οι τοπικοί «σωτήρες» εκπρόσωποι τους που κατά καιρούς διοίκησαν το Δήμο Πάρου ή άλλους σημαντικούς τοπικούς φορείς μέχρι και τις ημέρες μας. Στις 20|11 δημοσιοποιήθηκε…


… το κοινό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου εναντίον της Ρ. Μακρή, παρά του ότι στις 9|11 είχαν δημοσιευθεί από την εφημερίδα μας οι σημαντικότερες αποκαλύψεις από τον ογκώδη φάκελο των κρατικών εγγράφων που κατατέθηκαν στη Βουλή λόγω της ερώτησης Μακρή, που αποκάλυπταν την πολιτική απάτη που έχει συντελεστεί εις βάρος του Παριανού λαού σε σχέση με την μη ύπαρξη επαρκούς αεροδρομίου στην Πάρο από το 1980 που πρωτοδιατυπώθηκε το αίτημα για μεγαλύτερο αεροδρόμιο, μέχρι και σήμερα.

Ντροπή

OLYMPUS DIGITAL CAMERA1) Είναι ντροπή να επικαλούνται τοπικοί πολιτικοί εγγράφως ανύπαρκτα κεφάλαια του Συντάγματος για να ψευδοαιτιολογήσουν με φασισμό δικαίωμα που δήθεν δεν έχει ο κάθε βουλευτής να ασκεί τα καθήκοντα του, όταν η ερώτησή του δεν εκπροσωπεί πλειοψηφίες (Βλέπε σημείο 1). Ακόμα και αν αυτό συνέβαινε με την κοινοβουλευτική δραστηριότητα της Ρ. Μακρή, θα ήταν δημοκρατικό και απόλυτα νόμιμο δικαίωμά της να εκπροσωπήσει μειοψηφία με ακλόνητη τεκμηρίωση ότι το κάνει στο όνομα του δημοσίου συμφέροντος.

Δεν μπορούν να διατυπώνονται τόσο μεγάλες μπαρούφες εγγράφως από ντόπιους πολιτικούς. Αντίθετα, έχουμε πολλή μεγάλη ανάγκη να μας εκπροσωπούν τοπικοί πολιτικοί που θα έχουν τη δυνατότητα να αντιλαμβάνονται τις λεπτές αποχρώσεις σε έγγραφα και δηλώσεις, για την άσκηση αποδοτικής πολιτικής μέσα στο εξαιρετικά δύσκολο πολιτικό περιβάλλον της κρίσης, προκειμένου η Πάρος να αντέξει και να προοδεύσει.

20131021-175228.jpg2) Είναι ντροπή να διατυπώνει επιχείρημα καταγγελίας σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο εναντίον οποιουδήποτε, στη συγκεκριμένη περίπτωση εναντίον βουλευτή κόμματος, όταν δεν έχει παρατηρήσει κανείς εκ των μελών του ότι το επιχείρημα με βάση το οποίο καταγγέλλουν τη βουλευτή σαν συντάκτη του, δεν ανήκει στην βουλευτή, αλλά σε δημοσίευμα που παραθέτει εντός εισαγωγικών στην ερώτησή της η βουλευτής προς τα αρμόδια υπουργεία, για να απαντήσουν (Βλέπε σημείο 2). Η Ρ. Μακρή ποτέ δεν έγγραψε ότι: θα «αποτελεί πολυτέλεια» το νέο αεροδρόμιο της Πάρου. Αυτό γραφόταν σε δημοσίευμα εφημερίδας που παρέθεσε η βουλευτής προς τα υπουργεία. Οι «φωστήρες» του ομόθυμου «κατηγορητηρίου» του δημοτικού μας συμβουλίου συνέγραψαν και συνυπέγραψαν ψήφισμα, χωρίς να έχουν δει ότι αυτό που αποδίδουν στην Ρ. Μακρή για να την «δικάσουν», βρίσκεται εντός εισαγωγικών, όπου στην ελληνική γραμματική σημαίνει παράθεση λόγου τρίτου!

3) Είναι ντροπή Παριανοί, δημοτικοί σύμβουλοι να πιστοποιούν εγγράφως ότι οι κυβερνήσεις των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών οι οποίες εξαπάτησαν το νησί μας και δεν του έδωσαν τη δυνατότητα σε εύλογο χρόνο να αποκτήσει ένα επαρκές αεροδρόμιο, να «ξεπλένουν» μέσα σε ένα τέτοιο κωλόχαρτο ψεύτες υπουργούς, ψεύτες βουλευτές, κάποιους συγκεκριμένους ψεύτες τοπικούς πολιτικούς αποδεδειγμένα πια, αλλά ακόμα και κάποιους που ήταν εναντίον της κατασκευής του αεροδρομίου!!! (Βλέπε σημείο 3).
Δεν είναι ντροπή επειδή κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν ψηφίσει ή και ανήκουν στη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ ή υπήρξαν (και υπάρχουν) στον τοπικό συνδυασμό του δημάρχου Α ή Β. Είναι ντροπή που, ενώ μετά από 33 χρόνια και βάλε, δεν έχουμε νέο αεροδρόμιο, εντούτοις, υπογράφεται από τους εκπροσώπους του Παριανού λαού σήμερα ότι εγκρίνουν και επιβραβεύουν την ΑΠΑΤΗ κυβερνήσεων και κάποιων τοπικών πολιτικών, ως διαχρονική προσπάθεια υποστήριξης.

protolati.g4) Είναι ντροπή για την παράταξη της αντιπολίτευσης Πάρος ΑΞΙΑ και ατομικά για τη Γρ. Πρωτολάτη (η οποία πρότεινε το ψήφισμα) να «ξεπλένει» τη δημοτική αρχή Χρ. Βλαχογιάννη ότι τάχα δίνει «μάχη» για την προώθηση του νέου αεροδρομίου (Βλέπε σημείο 4) μετά μάλιστα από την παραδοχή και του ίδιου πια ότι ακόμα δεν υπάρχει ούτε συνολικό έργο, ούτε χρηματοδότηση και ενώ έχει αποδειχθεί πλέον ότι στον Χρ. Βλαχογιάννη δεν οφείλεται ούτε μία λέξη από κάποιο έγγραφο προόδου για το έργο τα 7 τελευταία χρόνια που είναι δήμαρχος Πάρου. Η ίδια ντροπή ισχύει για τον δημοτικό σύμβουλο που εκπροσωπεί την ΚΕΠΠ, Σ. Καστρουνή (του ΣΥΡΙΖΑ) και τον σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Κ. Ροκονίδα (του ΚΚΕ) να καλύπτουν τόσο τη δημοτική αρχή Χρ. Βλαχογιάννη, αλλά πολύ περισσότερο τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

5) Μπορεί όμως όλη η ντροπή να είναι δική μας που γράψαμε αυτό το κείμενο.
Με μία προϋπόθεση: Να μας υπογράψουν όλοι όσοι υπέγραψαν το συγκεκριμένο κείμενο καταγγελίας κατά Ρ. Μακρή αδιαφορώντας για τις αποκαλύψεις των εγγράφων που παρήγαγε η ερώτησή της, ποια ακριβώς είναι ημέρα κατά την οποία μπορούν να εγγυηθούν στις Παριανές και τους Παριανούς ότι θα συντελεστεί το «έγκαιρη υλοποίηση του» το οποίο αναφέρουν στο ΣΗΜΕΙΟ 5.
Όταν «ξεπλένεις» ενυπογράφως αυτούς που έχουν ευθύνες για την μη ύπαρξη επαρκούς αεροδρομίου στην Πάρο για δεκαετίες, σημαίνει ότι γνωρίζεις μαζί τους τον «σωστό δρόμο» για την απόκτηση νέου αεροδρομίου, άρα γνωρίζεις πότε θα τελειώσει το έργο και συνεπώς, μπορείς να δεσμευτείς υπεύθυνα στους πολίτες. Ας το κάνουν. Αλλιώς, η ντροπή τους ανήκει.

Κ.Ν. ΔΡΑΓΑΤΗΣ

Το κείμενο του Δημοτικού  Συμβουλίου Πάρου:

ΘΕΜΑ: Θέση Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου σχετικά με την επερώτηση της Βουλευτού Μακρή Ραχήλ για το Αεροδρόμιο Πάρου.
Το παρακάτω ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου περιλαμβάνεται στην 348/5-11-13 απόφασή του: «Με αφορμή την υποβληθείσα ερώτηση της βουλευτού κ. Ραχήλ Μακρή του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων με θέμα «κατασπατάληση πόρων και εμπαιγμός του Ελληνικού Λαού για το αεροδρόμιο Πάρου» , το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου δηλώνει ότι:

378625_110018762448375_1884255577_nH άσκηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου (1) αποτελεί σαφώς αναφαίρετο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του κάθε βουλευτή, και αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος του κοινωνικού συνόλου, το οποίο στην προκειμένη περίπτωση ταυτίζεται με το σύνολο του Παριανού Λαού, ο απαιτεί εδώ και χρόνια να αποκτήσει ένα σύγχρονο, λειτουργικό και ασφαλές αεροδρόμιο.

Επειδή δεν θα μπορούσε ποτέ να αποτελεί πολυτέλεια (2) ένα έργο που καλύπτει βασικές υποδομές του νησιού, βελτιώνει την οικονομία, την ανάπτυξη, τον τουρισμό και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών μας, αλλά αντίθετα αποτελεί την ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στην Πάρο και τους Παριανούς, που συμβάλλουν σημαντικά rokonidasστην ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού και της Εθνικής Οικονομίας. Ένα έργο υποδομής που ξεκίνησε από το 1995, και αποτέλεσε και αποτελεί πάνδημο αίτημα της κοινωνίας της Πάρου, (3) που υποστηρίχθηκε διαχρονικά από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις, την Αυτοδιοίκηση, όλους τους τοπικούς φορείς και την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, είναι ανεπίτρεπτο, για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, να μπαίνει στην διελκυστίνδα της θεωρίας κόστους – οφέλους, σε μια περίοδο που έχουν ήδη αρχίσει οι εργασίες υλοποίησης του.

Για όσους πιθανά δεν γνωρίζουν, η λύση της μη επέκτασης του υπάρχοντος αεροδρομίου έχει εξετασθεί και απορριφθεί από το 1996, από τεχνικούς από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΥΠΑ και του ΥΠΕΧΩΔΕ. Από τις ίδιες υπηρεσίες το 2000 προτάθηκε η χωροθέτηση του έργου στην νέα θέση και εκδόθηκε από αυτές η σχετική απόφαση Χωροθέτησης του έργου, που ισχύει ως σήμερα.

blaxogiannisΘεωρούμε αυτονόητο όλοι οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να συμπορεύεται μαζί μας και μαζί με όλο τον Παριανό Λαό, στην (4) μάχη που δίνουμε για την εξεύρεση των αναγκαίων πιστώσεων για την υλοποίηση των κτιριακών υποδομών του Νέου Αεροδρομίου και γενικά για την (5) έγκαιρη υλοποίηση του. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάρου αποδοκιμάζει ομόφωνα κάθε πρακτική και λογική που θεωρεί την κατασκευή αυτού του σημαντικού και αναγκαίου έργου ως κατασπατάληση πόρων και πολυτέλεια, καθώς και να αγνοεί κατάφορα την βούληση του Παριανού λαού. Η υλοποίηση του Νέου Αεροδρομίου Πάρου δεν μπορεί να τίθεται στην διελκυστίνδα της λογικής κόστους – οφέλους, αφού η Πολιτεία έχει υποχρέωση να προωθεί για τα νησιά μας στο πλαίσιο της κατοχυρωμένης εκ του συντάγματος αρχής της νησιωτικότητας, έργα που εξασφαλίζουν πρωτίστως συνθήκες ασφαλούς διαβίωσης και επικοινωνίας του νησιού μας και συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξή τους».

20131115-161657.jpg