Παραιτήσεις και αναπληρώσεις στο Τοπικό Συμβούλιο Παροικιάς | Το Νόμιμο και το Ηθικό

 

meimarakis_voulgarakisΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Το ότι οι κ.κ. Βουλγαράκης και Μεϊμαράκης κατά το πέρασμα τους από την Πάρο το καλοκαίρι του 2010 είχαν συνεργασία με τον Χρ. Βλαχογιάννη για να τον βοηθήσουν στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου του τελευταίου, στο σκέλος «υψηλών» κριτηρίων των υποψηφίων, δεν επιβεβαιώνεται … ακόμα!

 

ΜΕΤΑ ΑΠΟ τρία χρόνια συμμετοχής στις συνεδριάσεις του Τοπικού Συμβουλίου Παροικιάς τις παραιτήσεις τους παρέδωσαν χθες 20 Νοεμβρίου, οι σύμβουλοι (από το συνδυασμό του δημάρχου Χρ. Βλαχογιάννη) κ.κ. Δ. Τσαντάνης και Αντώνης Πιερτζοβάνης.

Σύμφωνα με τη σειρά κατάταξης των εκλογών του 2010, κλήθηκαν οι αναπληρωματικοί τους για να τους αντικαταστήσουν, που είναι οι κυρίες Κ. Πατέλη και Κ. Μπιζά – Τσώλη

1. Οι λόγοι παραιτήσεων μάλλον οφείλονται στα παράπονα του προέδρου Μ. Καλακώνα προς τους συναδέλφους του της ίδιας παράταξης οι οποίοι σπάνια εμφανίζονταν επί τρία χρόνια στα συμβούλια με αποτέλεσμα να μη συνεδριάζει το όργανο. Ο δήμαρχος Χρ. Βλαχογιάννης δεν θεωρούσε σκόπιμο να ζητήσει τις παραιτήσεις των «άφαντων» συμβούλων του επί 3 χρόνια, αλλά το ζήτησε τώρα που πλησιάζει η προεκλογική περίοδος, για να δείξει ότι λειτουργεί το συμβούλιο Παροικιάς. Και τούτο γιατί στις εκλογές του 2010 είχε «πουλήσει» στους Παροικιώτες ότι με τον «Καλλικράτη» ο «προστάτης» του (τότε) φρόντισε να δημιουργήσει τοπικό συμβούλιο στην έδρα του Δήμου, κάτι που δεν προέβλεπε ο νόμος «Καποδίστριας» του 1998.

2. Επί του θέματος των αντικαταστατριών, ενημερώνουμε πολίτες που έχουν κάνει σχόλια με την αναγγελία της είδησης, ότι είναι απολύτως νόμιμο να συμμετέχει σε συμβούλιο του Δήμου συγγενής εργολάβου δημοτικών έργων, ακόμη και αν είναι πάρα πολλά και ιδιαίτερα μεγάλης οικονομικής αξίας.

Δεν υπάρχει κανένα απολύτως κώλυμα, εφόσον δεν θα έχει συμμετοχή στην ανάθεση των δημοτικών έργων με την ψήφο της είτε από τη θέση της συμβούλου, είτε ως μέλος κάποιας επιτροπής αξιολόγησης προσφορών.
Τώρα, αν εκτός από νόμιμο ήταν και ηθικό να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του ήδη δημάρχου και εργοδότη τότε Χρ. Βλαχογιάννη, πρώτου βαθμού συγγενής εργολάβου πάμπολλων δημοτικών έργων, οι «σχολιαστές» ας απευθυνθούν στον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Χρ. Βλαχογιάννη για απαντήσεις.

20131115-161657.jpg