ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ | Θα εορτάσουμε και εφέτος την Εθνική Αντίσταση (και πούντην;)

kampanario_simaia
Η 24|11 ΕΙΝΑΙ η ημέρα που το Ελληνικό Κράτος έχει ορίσει για να εορτάζεται η εθνική αντίσταση. Έτσι, και στην Πάρο, η Περιφερειακή Ενότητα (πρώην Επαρχείο) ως αρμόδια υπηρεσία δημοσιοποίησε το τελετουργικό του εορτασμού. Την Κυριακή 24|11 στις 10 το πρωί θα τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Ναό της Εκατονταπυλιανής. Στις 11 θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της εθνικής Αντίστασης που βρίσκεται στην πλατεία Μαντώ Μαυρογέννους, ενώ θα κατατεθούν στέφανα από τις τοπικές αρχές και τους φορείς.
Μετά …

… όλοι μαζί ή καθένας χώρια από εκείνους που θα παρευρεθούν, θα πάνε για ένα καφεδάκι ή για κανένα ουζάκι με μεζέ, προκειμένου να συζητήσουν για τα επινίκια του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα και στην καλύτερη περίπτωση θα απασχοληθούν και με την τελευταία νίκη της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, η οποία όπως είναι γνωστό, αποτελεί την πλέον νικηφόρα πράξη εναντίον των μνημονίων, των δανειστών, των εγχώριων προδοτών που ξεπουλούν τη χώρα. «Αυτή είναι η Ελλάδα που μας κάνει υπερήφανη» όπως είπαν και οι εκπρόσωποι των κομμάτων με την ευκαιρία της νίκης των ποδοσφαιριστών (δηλαδή πάλι μέσω της προσπάθειας άλλων, των ποδοσφαιριστών, θέλησαν να δικαιώσουν τις δικές τους προδοσίες).
Η άλλη Ελλάδα, της αντίστασης στα καθεστώτα, στις επιβουλές Γερμανών κατακτητών, Τσολάκογλου και γερμανοτσολιάδων, δικτατοριών και άλλων, μπορεί να εορτάζεται σιωπηρά στο περιθώριο, ίσα – ίσα για να μην φωνάζουν οι αριστεροί και κάτι γεροντάκια αντιστασιακοί που ζουν ακόμα (σ.σ: δυστυχώς, κατά τον πρώην υπουργό Α. Λοβέρδο).

Αυτά δυστυχώς,
Κώστας Ν. Δραγάτης

20131115-161657.jpg