Τα Ενοικιαζόμενα «Μαντώ Μαυρογένους» για το νέο αεροδρόμιο

aerodromio_parou

ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ των αποκαλύψεων της εφημερίδας «Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου» για την αλήθεια που διέπει την κατασκευή του νέου αεροδρομίου Πάρου, δηλαδή ότι τα πάντα βρίσκονται στον αέρα χωρίς δεδομένα που να μπορούν να δώσουν κάποια ελπίδα ολοκλήρωσης του έργου τα επόμενα χρόνια, από το Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων Μαντώ Μαυρογένους» της Παροικιάς προέκυψε μία πρωτοβουλία….

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου του οποίου τα μέλη εξαρτώνται από τον τουρισμό θεώρησαν ως άμεση και επιτακτική ανάγκη να καταθέσουν εγγράφως το αίτημα τους προς όλα τα σχετιζόμενα υπουργεία να προχωρήσουν άμεσα στην κατάρτιση των βασικών μελετών για το υπόλοιπο του έργου του νέου αεροδρομίου.
Υπενθυμίζουμε ότι αυτή την εποχή εκτελούνται εργασίες μόνο για το διάδρομο του νέου αεροδρομίου που προχωρά με πολύ λίγα χρήματα. Προχωρά μετ’ εμποδίων ο διάδρομος που θα είναι άχρηστος, χωρίς να μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αν δεν ολοκληρωθούν και τα υπόλοιπα 4/5 του έργου, όπως ανέφεραν τα σχετικά έγγραφα των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών που η εφημερίδα μας δημοσιοποίησε στο φύλλο της εφημερίδας «Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου της 9|11.

Η ανακοίνωση του συλλόγου

«Εκ μέρους του  Δ.Σ. του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Πάρου – Αντιπάρου «Μαντώ Μαυρογένους», καταθέτουμε συνοπτικά τους λόγους που επιβάλλουν την επίσπευση των διαδικασιών – μελετών για τα κτιριακά και τη δημοπράτηση των σχετικών έργων με στόχο την ολοκληρωμένη κατασκευή του νέου Αεροδρομίου Πάρου, λέγοντας τα εξής:
1) Θεωρούμε όλοι οι Παριανοί και Αντιπαριώτες ως ύψιστης σημασίας και άμεσης προτεραιότητας το συγκεκριμένο έργο υποδομής, τόσο για την Πάρο & Αντίπαρο, όσο και για τα κοντινά Κυκλαδονήσια.
2) Χωρίς αμφιβολία το νέο Αεροδρόμιο Πάρου θα αποτελέσει πυλώνα αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος στο νησί μας. Οι επισκέπτες πλέον δεν θα σπαταλούν χρόνο και χρήμα για να φτάσουν στην Πάρο. Αυτό και μόνο το γεγονός αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα ως προς την προσέλευση επισκεπτών στο νησί μας, και κατ’ επέκταση μπλοκάρει την ανάπτυξη και την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος.
4) Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό το νησί δεν υστερεί σε κανένα τομέα: πολιτιστική και πολιτισμική κληρονομία, φυσικότητα τοπίου, υποδομές, υπηρεσίες, προϊόντα, κλπ. Είναι κρίμα να μην του δώσουμε την ώθηση να ξεπεράσει τα γεωγραφικά του όρια, να γίνει γνωστό σε όλο τον κόσμο, με τους πολυάριθμους επισκέπτες που ευελπιστούμε να προσέρχονται σε αυτό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με το νέο Αεροδρόμιό του.
Για τους παραπάνω λόγους πιστεύουμε ότι θα σταθείτε αρωγοί και συμπαραστάτες στο αίτημα μας».

Το έγγραφο αποστάλθηκε στα υπουργεία Ανάπτυξης, Υποδομών, Περιβάλλοντος, Οικονομικών και Τουρισμού. Την επιστολή υπογράφουν ο πρόεδρος Κ. Μπιζάς και ο γραμματέας Γ. Καστανιάς εκ μέρος του Δ.Σ του συλλόγου.

20131115-161657.jpg