ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΠΑΡΟΥ | Νέα ανακοίνωση δημάρχου ή … Έξεστιν Κλαζομενίοις ασχημονείν

 

blaxogiannis_anakoinwsi_foto

 

 


ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Πάρου Χρ. Βλαχογιάννη δεν τον ενδιαφέρει ούτε η αλήθεια, ούτε η πολιτική ανυπαρξία του στις προσπάθειες κατασκευής του νέου αεροδρομίου, ούτε τα δημόσια έγγραφα που δημοσιεύτηκαν στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας μας, που αποδεικνύουν την τραγική εμπλοκή όλων (τοπικών πολιτικών και κυβερνήσεων) και τα ψέματα τους. Τον ενδιαφέρει μόνο η φραστική κατασκευή κάποιων δήθεν αντιπάλων που «πολεμούν» το αεροδρόμιο. Ακόμα και εκείνους τους συμπολίτες μας που έχουν υπογράψει κείμενα και προσφυγές ενάντια στην κατασκευή του νέου αεροδρομίου, τους «θωπεύει» στην νέα του ανακοίνωση….

Κωλοτούμπα και
εξιλαστήρια θύματα

«Εχθροί» του αεροδρομίου είναι η βουλευτής Ραχήλ Μακρή, ο δημοσιογράφος* και κάποιοι διαμαρτυρόμενοι κάτοχοι βιλών. Με εξαίρεση ημών που ψηφίζουμε στην Πάρο και ανήκουμε στη δεύτερη κατηγορία, ο καθένας παρατηρεί ότι ο δήμαρχος Χρ. Βλαχογιάννης «στοχεύει» μόνο εκείνους που δεν ψηφίζουν στην Πάρο με την νέα ανακοίνωσή του.
Με λίγα λόγια, δεν δημοσιοποίησε ανακοίνωση για να τοποθετηθεί επί των όσων με αδιάσειστα στοιχεία παρουσιάσαμε για τις τραγικές ευθύνες του γύρω από την αδιαφορία του να συμμετέχει στην προσπάθεια κατασκευής του νέου αεροδρομίου τα τελευταία 7 χρόνια που κατέχει τη θέση του δημάρχου. Δημοσιοποίησε ανακοίνωσε για να δραπετεύσει από τις ευθύνες του με γενικολογίες και συκοφαντίες εναντίον εκείνων που του ασκούν έλεγχο, αρκεί να μην ψηφίζουν στην Πάρο ή να μην διαθέτουν «χαμένη» ψήφο.
Πρόκειται για μία δήλωση δημάρχου που καταδεικνύει ότι αδιαφορεί για το καλό των Παριανών, ότι αδιαφορεί για τα έργα που πρέπει να γίνουν, αδιαφορεί για τις δεδομένες ευθύνες του για την κατάσταση της Πάρου, αλλά ενδιαφέρεται απόλυτα για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές του 2014. Για το πώς θα κρατηθεί η καρέκλα.

Αλλαγή…

blaxogiannis_nakoinwsi_foto_2Βεβαίως, από την νέα ανακοίνωση Χρ. Βλαχογιάννη λείπουν οι φράσεις που στην προηγούμενη ανακοίνωση αναφέρονταν στην υποτιθέμενη μέριμνα, φροντίδα και αξιοπιστία για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου Πάρου, την οποία – μας πούλαγαν ψέματα – ότι είχε επιδείξει η δημοτική αρχή Πάρου όλα τα τελευταία χρόνια υπό τον Γ. Ραγκούση και τον Χρ. Βλαχογιάννη.
Τα έγγραφα «μίλησαν» και τώρα, όλα αυτά τα κούφια λόγια έγιναν ατμός. Γι’ αυτό και εξαλείφτηκαν από τις ανακοινώσεις του δημάρχου. Ακολουθεί η νέα ανακοίνωσή του που δημοσιοποιήθηκε στις 13|11:

Δήλωση του Δημάρχου

blaxogiannis«Είναι γεγονός, ότι το νέο αεροδρόμιο της Πάρου, τον τελευταίο καιρό, αποτέλεσε θέμα συζήτησης όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο εξαιτίας, της επερώτησης και των δηλώσεων της Bουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Ραχήλ Μακρή, αλλά και των αντιδράσεων ελάχιστης μερίδας κατοίκων του νησιού. Καθημερινά όμως, τα πράγματα γίνονται όλο και πιο ξεκάθαρα. Τα προσωπεία πέφτουν και φαίνονται τα πρόσωπα εκείνων που δεν θέλουν να πραγματοποιηθεί το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία του νησιού.

Κατανοούμε απολύτως, τους λίγους συμπατριώτες μας που νομίζουν ότι θίγονται, όμως δεν είναι σωστό να περιορίζονται μόνο σε αυτό, θα πρέπει να δουν το θέμα σε όλη του τη διάσταση, για να διαπιστώσουν ότι η ολοκλήρωση αυτού του έργου μόνο οφέλη πρόκειται να φέρει σε όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού.
Δεν κατανοούμε, σε καμία περίπτωση, εκείνους που επέλεξαν το πανέμορφο νησί μας ως τόπο διακοπών,  έχτισαν τις βίλες τους στην συγκεκριμένη περιοχή, και τώρα με κάθε τρόπο προσπαθούν να μπλοκάρουν ένα τόσο σημαντικό έργο ξεχνώντας ότι αυτό  αφορά το σύνολο των κατοίκων του νησιού και τις ανάγκες του.

Δεν πρέπει να τους  διαφεύγει ότι πέρα από τις απαράμιλλες ομορφιές του νησιού μας υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε διάφορους τομείς όπως στην υγεία, στη μετακίνηση και στη μεταφορά  αγαθών. Είναι επιτακτική η ανάγκη εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των υποδομών μας έτσι ώστε να γίνουμε ανταγωνιστικός προορισμός  που θα παρέχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες και δεν θα αποτελεί η Πάρος, δορυφόρο άλλων νησιών.

Καταδικάζουμε πρακτικές όπως αυτές που κατά κόρον παρακολουθούμε να εξελίσσονται το τελευταίο διάστημα και που στόχο έχουν την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων και μόνο, αδιαφορώντας για το καλό του νησιού και χωρίς κανένα δισταγμό συκοφαντούν, με το χειρότερο τρόπο, πρόσωπα, εκμηδενίζουν προσπάθειες ετών, ταυτίζονται με «αλεξιπτωτιστές» που μιλάνε για την Πάρο χωρίς να έχουν έρθει ποτέ στην Πάρο και που ποτέ δεν μπήκαν στον κόπο να ζητήσουν τη γνώμη των θεσμικών παραγόντων και συλλογικών φορέων του νησιού ενώ καθημερινά διατυμπανίζουν ότι αγωνίζονται ανεξάρτητοι από κάθε είδους εξάρτηση, για το «καλό του λαού». Το νέο αεροδρόμιο, για την συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων της Πάρου αποτελεί έργο πνοής, ελπίδας και προοπτικής, γι’ αυτό, έχουμε χρέος όλοι μαζί να αγωνιστούμε για την γρήγορη ολοκλήρωσή του κι ας απογοητευτούν οι λίγοι που το πολεμούν».

20131111-154840.jpg