ΠΑΡΟΣ | Επίσημη πρώτη προεκλογική ανακοίνωση από την ΚΕΠΠ


exoyme-dhmokratia-shmera

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ έναρξης συζητήσεων ενόψει δημοτικών εκλογών εγκαινίασε η παράταξη «Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου» της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Πάρου, στις 9|11 με σχετική της ανακοίνωση. Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για το συνδυασμό που στις δημοτικές εκλογές του 2010 είχε συμμετάσχει με επικεφαλής τον νυν βουλευτή επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Γλέζο. Σήμερα, εκπροσωπείται στο δημοτικό συμβούλιο με ένα μέλος τον Σ. Καστρουνή


Την Κυριακή 3|11 είχε προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ στελεχών του συνδυασμού, αλλά από τους διοργανωτές είχαν προσκληθεί και πρόσωπα της Παριανής κοινωνίας που ανήκουν σε άλλους τομείς δραστηριότητας (δηλαδή εκτός δημοτικού συμβουλίου), ακόμα και σε άλλους πολιτικούς χώρους εκτός από αυτόν της αριστεράς.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Παροικιάς. Η πρόσκληση δεν ήταν ανοικτή στη συγκέντρωση και γι’ αυτό δεν είχε ανακοινωθεί. Ο συνδυασμός ωστόσο, αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την ύπαρξη της συνάντησης και έτσι, να επισημοποιηθεί η έναρξη της προδιαδικασίας ενόψει δημοτικών εκλογών του Μαΐου του 2014 για το νησί μας.

Άλλες δραστηριότητες

Προσοχή, ανεπίσημα, η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό. Πρόσωπα που θεωρούν ότι έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν τη θέση του δημάρχου από καιρό δεν αφήνουν πανηγύρι για πανηγύρι, χορό για χορό, γάμους, βαπτίσεις, ονομαστικές εορτές και επετείους, εκφράζοντας έτσι – με τις χαιρετούρες και τις κολακείες – τις πολιτικές τους «προτάσεις» προς την Παριανή κοινωνία για το πώς θα βγει από την βαθύτατη παρακμή στην οποία έχει εισέλθει με τη δημοτική αρχή Χρ. Βλαχογιάννη. Η πλάκα είναι ότι οι περισσότεροι αυτού του είδους που μόλις περιγράψαμε, που επιθυμούν να πολιτευτούν και στις νέες εκλογές, προέρχονται από την ίδια παράταξη της παρακμής μηδέ του επικεφαλής εξαιρουμένου.

Όμως, στα μουλωχτά, λες και έχουν κλέψει καμιά κότα, και εκπρόσωποι άλλων παρατάξεων έχουν ξεκινήσει τη δραστηριότητα τους ενόψει εκλογών για να είμαστε τίμιοι έναντι της αλήθειας. Με κεράσματα και καλολογίες, χωρίς πλαίσιο προτάσεων, χωρίς πρόγραμμα, πατώντας σε δεκαεφτά βάρκες, και αυτοί προσπαθούν να «καλοπιάσουν» τους Παριανούς πολίτες για να καταλάβουν θέσεις στο δημοτικό συμβούλιο της νέας θητείας.

Υπάρχουν και σοβαροί

Εξαίρεση σε αυτό το πανηγύρι μικροπολιτικής που έχει ξεκινήσει αποτελούν μεμονωμένες, ελάχιστες περιπτώσεις δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης που ασκούν με συνέπεια τα καθήκοντα τους εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου προσδοκώντας αυτή τους η στάση να αποτελέσει το διαβατήριο για την ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών στις προσεχείς εκλογές. Βεβαίως, εφόσον η ΚΕΠΠ ανακοίνωσε την πολιτική της δραστηριότητα και με δεδομένο ότι περιγράφεται μία πολιτική διαδικασία, δεν μπορεί να κατηγορηθεί για μικροπολιτική και δεν την αφορούν τα όσα προαναφέραμε (ούτε καν το σκίτσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση). Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της:

«Την Κυριακή 3/11,  πραγματοποιήθηκε η τρίτη Κοινή Συνάντηση μελών και φίλων της ΚΕΠΠ με μέλη και φίλους και άλλων συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται στο νησί μας. Στη συνάντηση αυτή, που κρίθηκε από όλους όσους συμμετείχαν σαν   πολύ πετυχημένη, συζητήθηκαν τα θέματα της Αυτοδιοίκησης και του Δήμου καθώς και η πρόταση της ΚΕΠΠ για διεύρυνση και ισότιμη συνεργασία στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές. Έγινε πολύ καλή και εποικοδομητική συζήτηση, ανταλλάχτηκαν απόψεις και πάρθηκαν αποφάσεις, για την κοινή παρουσία στα ζητήματα Αυτοδιοίκησης της Πάρου.
Συστάθηκαν δύο θεματικές ομάδες δουλειάς που θα επεξεργαστούν το σχέδιο για τις Θέσεις και τα Οργανωτικά Θέματα. Αποφασίστηκε επίσης να προχωρήσουμε ενιαία σε ανοιχτές συναντήσεις σε όλη τη Πάρο, για να κάνουμε ευρύτερα γνωστές στους Πολίτες τις θέσεις μας και τις προοπτικές αυτής της ανοιχτής και δημοκρατικής διαδικασίας. Όλες οι Αποφάσεις της Συνάντησης πάρθηκαν με Ομοφωνία όλων των Παριστάμενων».

20131111-154840.jpg