ΠΑΡΟΣ | Έρχεται το αεροπλάνο υγείας Πάρου από Ιανουάριο

aerplano_asthenoforo_2

ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό η λειτουργία του αεροπλάνου υγείας της Πάρου. Όμως, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, από την πρώτη του προσεχούς Ιανουαρίου πρόκειται να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία του Βελεντζείου ιδρύματος που διαχειρίζεται το σκάφος με τρεις γιατρούς οι οποίοι θα μοιράζονται τις βάρδιες ενός μήνα. Η δαπάνη ανά ημέρα για τον κάθε γιατρό θα ανέρχεται …

…στα 100 ευρώ. Μετά από αυτές τις εξελίξεις και από τις απαραίτητες συντηρήσεις και ανανεώσεις ελέγχων, το αεροπλάνο πρόκειται να αρχίσει να ξαναπετά γύρω στις 10 Ιανουαρίου.
Δυστυχώς, οι υπεύθυνοι δεν κατόρθωσαν να αποφύγουν την κριτική, ότι το στερήθηκαν οι πολίτες της Πάρου για να το ξαναέχουν σε προεκλογική χρονιά, όπως είναι το 2014. Πέντε μήνες πριν οι Παριανοί βρεθούν στην κάλπη. Καλύτερα, παρά καθόλου, είναι η άλλη οπτική των πραγμάτων, με την ευχή να μην ξανασταματήσει η λειτουργία του.
«Κάποιοι» θα πρέπει να καταλάβουν ότι εκτός από το να λειτουργεί ένα «εργαλείο» της κοινωνίας, έχει σημασία για τους πολίτες να μην χάνουν την εμπιστοσύνη τους στο ίδιο και τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι γι’ αυτό. Αυτή είναι η περίφημη «υπεραξία» ενός έργου ή μίας πράξης στην πολιτική.

20131111-154840.jpg