ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ | Ανακοινώσεις ΚΕΠ για κτιριακά και Σώρα

logo_kep
Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Πάρου «ΚΕΠΠ» το Σάββατο 9|11 δημοσίευσε ανακοινώσεις με σκοπό να γνωστοποιηθούν οι θέσεις που εξέφρασε σε δύο θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου με αρκετή αντιπαράθεση ή απλή ενασχόληση από πολιτικές παρατάξεις και πολίτες. Παραθέτουμε τα δύο κείμενα:


«ΘΕΜΑ Α΄: Η ΠΑΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ
ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ … «ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ»
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΑΣ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 5 Νοέμβρη, γίναμε θεατές ενός απίστευτου «Θεατρικού Δρώμενου» με πρωταγωνιστές τον Αρτέμη Σώρα και τους υποστηρικτές του, ενώ στο ρόλο των «αμήχανων» θεατών οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Να μην ξεχάσουμε και τους παρατηρητές –  χειροκροτητές του «Αρτέμη».

Εντυπωσιακή ήταν η στάση της Πλειοψηφίας, που εμφανίστηκε χωρίς Εισήγηση, χωρίς Άποψη, χωρίς καν την, έστω και ανεπίσημη γνωμοδότηση κάποιου δικηγόρου (μιας και ο Δήμος δεν διαθέτει πια δικό του).  Φοβόντουσαν μάλλον να πάρουν ξεκάθαρη θέση γιατί κάποιοι, ενδόμυχα ίσως, συμφωνούσαν με τις προτάσεις του Αρτέμη. Γι αυτό και δέχτηκαν να συνομιλήσουν  μέσω Skype με τον ίδιο τον Σώρα, για να ενημερωθούν(;) δήθεν από πρώτο χέρι. Δεν μας εκπλήσσει η στάση τους γιατί είναι για μας  σαφές ότι αρκετοί  από αυτούς, και όχι μόνο, είναι οπαδοί της Κυβερνητικής Πολιτικής για τη «Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα-ΣΔΙΤ», που μαθηματικά οδηγεί  τους Δήμους στο ξεπούλημα στα Ιδιωτικά Συμφέροντα.

Καταλαβαίνουμε την «αμηχανία» τους, μιας και έρχονται εκλογές και η ύπαρξη ακροατηρίου έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Δεν θέλανε να απογοητεύσουν κανένα από τους οπαδούς του Αρτέμη, παρ’ όλο που οι προτάσεις του και τα εν λευκώ πληρεξούσια που ζητούσε, είναι κάτι παραπάνω από δεσμευτικά, μιας και δένουν χειροπόδαρα τον Δήμο στο Άρμα του «επενδυτή».

Τα σχέδια τους όμως τα χάλασε η ξεκάθαρη στάση της ΚΕΠΠ που ανέλυσε τις θέσεις και επιδιώξεις των «επενδυτών», κατάγγειλε όλες αυτές τις μεθοδεύσεις, και πρότεινε την απόρριψη των προτάσεων του Αρτέμη Σώρα.
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για νέα επαφή με τον Αρτέμη για να του ζητηθούν περισσότερες διευκρινήσεις, κρίνουμε ότι δεν είναι τίποτε άλλο από μία  κίνηση για να κερδηθεί χρόνος και να μπορέσει να επανέλθει ο Αρτέμης, καθώς μια αρνητική απόφαση θα του έκλεινε ουσιαστικά και οριστικά το δρόμο.

(Αποκαλυπτικό Δημοσίευμα του «ΕΘΝΟΥΣ» για τον Αρτέμη Σώρα στη διεύθυνση : http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63867784
ΘΕΜΑ Β΄: ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ

Είναι σε όλους γνωστά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην οροφή του παλιού τμήματος του Γυμνάσιου της Παροικίας, με την αποκόλληση των  σοβάδων, και την αποκάλυψη του διαβρωμένου οπλισμού της  πλάκας από οπλισμένο σκυρόδεμα. Η αυτοψία των μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, και η Έκθεση που συνέταξαν, αποδεικνύει την ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου τμήματος του Γυμνασίου. Αυτονόητο είναι ότι οι υπ’ όψη αίθουσες δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται πια για διδακτικές διαδικασίες.

Άμεσο πρόβλημα  προς αντιμετώπιση είναι το που και το πως θα συνεχιστούν τα μαθήματα. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν φρόντισε να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα, παρόλο που η κατάσταση των σχολικών κτηρίων, της ήταν γνωστή.  Εδώ και χρόνια έχει στα χέρια της μελέτη, από την περίοδο της Δημαρχίας Αργουζή, που περιγράφει αναλυτικά την κατάσταση όλων των Σχολικών Υποδομών στη Πάρο. Δυστυχώς  αυτή έμεινε στο συρτάρι, στα αζήτητα.

Η Δημοτική Πλειοψηφία, τόσο επί Ραγκούση όσο και σήμερα, δεν προσπάθησε καν, να προχωρήσει σε έναν ορθολογικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των ήδη γνωστών προβλημάτων. Η πολιτική τους ήταν και είναι διαφορετική, προώθησαν μελέτες για μεγαλόπνοα έργα «βιτρίνας», δες παραλία, και άφησαν να λιμνάζουν καταστάσεις όπως αυτές των Σχολικών Κτηρίων.

Ταυτόχρονα, παρόλα τα μεγάλα λόγια της, η Παράταξη της Πλειοψηφίας  εδώ και  χρόνια «έχει θάψει» το θέμα της ανέγερσης του Νέου Γυμνασίου. Το «ανέθεσε» στην «αμαρτωλή» Εγνατία (το είχαμε από τότε καταγγείλει). Όταν μετά από πολλούς μήνες κατάλαβε το αδιέξοδο και την αδυναμία της Εγνατίας να  προχωρήσει έστω και στη σύνταξη της μελέτης , αποφάσισε να προκηρύξει την μελέτη μέσω της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Πέρασαν και πάλι μήνες, και ακόμη και σήμερα η προκήρυξη της μελέτης δεν έχει γίνει. Το ότι το κόστος της μελέτης αυξήθηκε από τις 400 στις 600 χιλιάδες € δεν αποτελεί σοβαρή δικαιολογία, απλώς δείχνει την προχειρότητα που η Εγνατία κοστολογούσε μελέτες και έργα. Ας μη μιλάμε φυσικά για τη Δημοπράτηση του έργου. Όπως λέει κι ο λαός μας «Ζήσε Μάη μου, να φας τριφύλλι».

Το σημαντικότερο όμως είναι :ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ.

Η λύση του Τεχνικού Προβλήματος δεν είναι δυνατό να γίνει άμεσα. Όποια λύση και αν προκριθεί, χρειάζεται μελέτες, χρηματοδότηση, δημοπρασία και κατασκευή.  Η ΚΕΠΠ στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έκανε συγκεκριμένη πρόταση για τα τεχνικά ζητήματα, (επισκευή και όχι κατεδάφιση),με στόχο την ταχύτερη επίλυση του προβλήματος. Είμαστε στη διάθεση του Δήμου για την εξειδίκευση της πρότασης μας.

Ως προς τα λειτουργικά ζητήματα που προκύπτουν από την εγκατάλειψη των 4+1 αιθουσών, πιστεύουμε ότι αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν  μόνο με την ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και ΚΟΙΝΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ τους από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, Δήμος, Καθηγητές και Ένωση Γονέων, με στόχο την συνέχιση της Λειτουργίας του Γυμνασίου, με την επιλογή της καλύτερης ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΛΥΣΗΣ.

Πιστεύουμε ότι, στο θέμα της  Εκπαίδευσης των παιδιών μας, δεν χωράνε ούτε  Προσωπικές  Πολιτικές και Σκοπιμότητες , ούτε προσπάθειες για την Μικροκομματική και Μικροπολιτική εκμετάλλευση της τραγικής κατάστασης  που έχει δημιουργηθεί. Οι ευθύνες του Δήμου, όπως εξηγούμε παραπάνω, είναι σαφείς και συγκεκριμένες.  Προέχει όμως η επίλυση των λειτουργικών προβλημάτων που δημιουργήθηκαν, τα υπόλοιπα έπονται. Όποιος έχει στο μυαλό του, να εκμεταλλευτεί την κατάσταση για «ίδιον όφελος», ας έχει υπ’ όψη του ότι όταν κάποιος «ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου», κινδυνεύει ο ίδιος, να τον πάρει ο Αέρας».

20131021-201225.jpg