ΣΧΟΛΕΙΑ | Επικίνδυνες αίθουσες στα σχολεία Πάρου – Επικίνδυνες πολιτικές από τη δημοτική αρχή

sxoleio_foto_

ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ, παράλληλα με όλα τα υπόλοιπα, έχει προκύψει σοβαρό θέμα με την κατάσταση των σχολικών υποδομών στην Πάρο. Πρώτη αφορμή στάθηκε αυτή του Γυμνασίου Παροικιάς. Συγκεκριμένα, πριν από λίγες ημέρες κατέπεσε από το ταβάνι στο πάτωμα τμήμα του επιχρίσματος της αίθουσας στο εργαστήριο φυσικής του σχολείου. Ευτυχώς, κανένας μαθητής δεν βρισκόταν στο σημείο. Η αίθουσα έκτοτε έχει κλείσει και δεν χρησιμοποιείται για το μάθημα…

Η Δ/νση του σχολείου ενημέρωσε τον Δήμου Πάρου που είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση των σχολικών κτηρίων του νησιού. Η δημοτική αρχή δια του φοβερού και τρομερού και πολύ επιτυχημένου – κυρίως – αντιδημάρχου κ. Κουτσουράκη (σ.σ: του οποίου το έργο και οι πολιτικές επιτυχίες παραμένουν άγνωστες τα τελευταία χρόνια), αποφάσισε να δώσει «ριζική» λύση στο πρόβλημα. Άλλωστε είναι γνωστή η ευαισθησία της για τη νεολαία της Πάρου.

Έτσι, στο διάλειμμα των «μεγάλων» έργων που έχει δρομολογήσει και «εκτελεί» στο 10 μέτρα καθημερινά (βλέπε γήπεδο ποδοσφαίρου στη Νάουσα, κλειστό γυμναστήριο στη Μάρπησσα, πολιτιστικό κέντρο στην Παροικιά, νέα σχολική μονάδα Γυμνασίου Παροικιάς), αποφάσισε να στείλει ένα μάστορα να «μπαλώσει» την τρύπα, προφανώς για να μην φαίνεται. Χωρίς να κάνει έλεγχο για την ασφάλεια του σχολείου, χωρίς να μελετήσει αν το φαινόμενο είναι μόνο στην συγκεκριμένη αίθουσα ή γενικότερο, αποφάσισε απλά να το μπαλώσει.

Το «σύστημα λύσεων» Κουτσουράκη

Η «λύση» Κουτσουράκη είναι η χαρακτηριστική της πολιτικής νοοτροπίας που διέπει όλα τα χρόνια που δυστυχώς διοικείται ο Δήμος Πάρου από τους φίλους του δημάρχου Χρ. Βλαχογιάννη. Πρόκειται για την νοοτροπία άσκησης της πολιτικής με τα σύστημα «κουκούλωσε το». Πρόκειται για μία μέθοδο άσκησης της εξουσίας που ορισμένοι πολιτικοί στην ιστορία της χώρας μας, τοπικοί και πανελλαδικοί, δανείστηκαν από συγκεκριμένους «οίκους» που βρίσκονται στο περιθώριο κάθε κοινωνίας. Στην Αθήνα ας πούμε αυτοί οι «οίκοι» βρίσκονταν κάποτε συγκεντρωμένοι στην οδό Φυλής. Γνωστή πρακτική των κυριών αυτών των «οίκων» ήταν να αποθηκεύουν τα άπλυτα τους στους αφανείς χώρους εντός του κατά τα άλλα «παστρικά» περιποιημένου χώρου τους, για να μην στενοχωριέται ο «επισκέπτης» σε τυχόν θέαση τους.

Οι γονείς

Το θέμα ανάδειξε μαζί και με ακόμη ένα (γήπεδο μπάσκετ) για το ίδιο σχολείο, το μέλος της Ένωσης Γονέων Σχολείων Πάρου – Αντιπάρου, Αντώνης Δαβανέλος. Όμως, παράλληλα οι συνάδελφοί του και στον σύλλογο του συγκεκριμένου σχολείου, αλλά και στην Ένωση, προετοίμασαν διαδικασίες παρέμβασης με σκοπό την «σοβαρή» αντιμετώπιση του θέματος που αφορά στην ασφάλεια των μαθητών, δηλαδή των παιδιών κάθε οικογένειας.

Έτσι, σήμερα το πρωί (30|10) εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων του Γυμνασίου Παροικιάς επισκέφτηκαν το σχολείο συνοδευόμενοι από ιδιώτη μηχανικό, ώστε με την ιδιότητα του επιστημονικού συμβούλου των γονέων να ελέγξει την σχολική υποδομή. Η επιτροπή επικοινώνησε και με τον αρμόδιο μηχανικό του Δήμου κ. Ταϊρη για να γίνει διάλογος για το θέμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιώτης μηχανικός (Θαλασσινός) διαπίστωσε ότι η έκταση του προβλήματος αφορά σε τέσσερεις αίθουσες του σχολείου. Πρόκειται για την παλαιότερη πλευρά του σχολικού συγκροτήματος, για της οποίας την κατάσταση ακούγονται δυσμενείς διαπιστώσεις όλα τα τελευταία χρόνια.
Αυτή τη στιγμή στις τρεις από τις τέσσερεις αίθουσες γίνεται μάθημα κανονικά, μόνο και μόνο γιατί δεν έχει τύχει να πέσει ακόμα κάποιο επίχρισμα.
Σε ερώτηση που έθεσαν οι γονείς στο μηχανικό του Δήμου, γιατί το θέμα αντιμετωπίζεται εμβαλωματικά, η απάντηση ήταν ότι υπάρχει συγκεκριμένος προϋπολογισμός με τον οποίο μπορούν να εκτελεστούν συγκεκριμένες εργασίες επισκευής, ύψους 1500 ευρώ.

Τα υπόλοιπα

Σύμφωνα με πληροφορίες παρόμοια προβλήματα έχουν προκύψει σε μονάδες και της Νάουσας και ορισμένων χωριών. Η Ένωση Γονέων, βρίσκεται σε συνεννόηση με τα μέλη της, προκειμένου να γίνει μία καταγραφή, ώστε να επιδιωχθούν λύσεις με το σωστό τρόπο για την ασφάλεια των παιδιών.

Εξελίξεις

Για το θέμα θα υπάρχουν εξελίξεις και κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, δεδομένου ότι υπάρχουν συνεδριάσεις και στον Δήμο (επιτροπή παιδείας), αλλά και μεταξύ των γονέων.
Νεότερα θα δημοσιευθούν στη συνέχεια …

20131001-195859.jpg