ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ | Ο Απ. Αλιπράντης σε άλλη μία προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών Γ. Ραγκούση και Χρ. Βλαχογιάννη για την υπόθεση του αεροδρομίου

475535-101_0200

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Εμπορικού Συλλόγου Πάρου, Απ. Αλιπράντης, σε μία ακόμη αγχώδη προσπάθεια του να αναμεταδώσει την παραπληροφόρηση των Γ. Ραγκούση πρώην υπουργού και Χρ. Βλαχογιάννη δημάρχου Πάρου, και να τους παρέχει συντεχνιακή «ομπρέλα», δημοσιοποίησε ανακοίνωση.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου καλύπτει απροσχημάτιστα πλέον εκείνους τους δύο πολιτικούς από την Πάρο οι οποίοι με τα τραγικά λάθη και παραλείψεις τους, μαζί με τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, έχουν ανοίξει διάπλατη την πόρτα, ώστε κάθε συμφεροντολόγος και κάθε πολίτης που νομίζει ότι θίγεται – εντός και εκτός Πάρου – να δύναται να παρακωλύσει το έργο που ακόμα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΕΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ, εκτός από τις υποδομές του διαδρόμου του…

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου σκόπιμα ξεχνά ότι την τύχη του αεροδρομίου που δεν έχει φτιαχτεί εδώ και 33 χρόνια, ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΠΟΤΕ στα χέρια τους ούτε αυτοί που ρωτάνε, ούτε αυτοί που πάνε στα δικαστήρια, άλλοι από κακή πρόθεση και άλλοι από δικαιολογημένο ενδιαφέρον, άσχετα με το αν διαφωνούμε μαζί τους ή όχι κατά περίπτωση.
Την τύχη της κατασκευής του νέο αεροδρομίου Πάρου ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ οι τοπικές εξουσίες Πάρου και τα αρμόδια υπουργεία των κυβερνήσεων όλων αυτών των ετών.
Αν λοιπόν πρέπει να προφυλάξει τους πολίτες της Πάρου, τους ξενοδόχους και τους εμπόρους από κάποιους ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, αυτοί είναι οι δήμαρχοι και οι υπουργοί που σχετίζονται με το θέμα.
Αυτοί δεν έχουν φτιάξει ακόμα το αεροδρόμιο στην Πάρο.

Αυτοί αδιαφόρησαν, αυτοί έκαναν προχειροδουλειές, αντί να θωρακίσουν το έργο.
Δύο από αυτούς λοιπόν, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάρου – Αντιπάρου Απ. Αλιπράντης, τους καλύπτει προσπαθώντας να στρέψει αλλού την προσοχή των επαγγελματιών που εκπροσωπεί.
Εκτελεί σχέδιο παραπληροφόρησης, δηλαδή να μην αναζητάμε ευθύνες από αυτούς που ασκούν την εξουσία, αλλά να ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΜΙΑ ΣΙΩΠΗ, στη λογική ότι οι ερωτήσεις ενοχλούν. Ναι ενοχλούν, αλλά ποιους;
Ποιοι δεν θέλει να απαντήσουν για τα πεπραγμένα τους ο Απ. Αλιπράντης;
Ακολουθεί το νέο κείμενο του της 24|10 :

«Κατά την χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβούλιου του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου-Αντιπάρου, στην οποία παρευρέθηκαν ο ναυτιλιακός πράκτορας  κ.Δημήτρης Πετρόπουλος και από την ένωση ξενοδόχων Πάρου –Αντιπάρου ο κ.Κων/νος Βακιρτζής.
Ο πρόεδρος κ. Απόστολος Αλιπράντης ενημέρωσε τις πρόσφατες εξελίξεις και με αφορμή αρχικά,
1. την επερώτηση της βουλευτού κας Μακρή, για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου της Πάρου, η οποία συνέπεσε με τις φήμες, για:
2. συλλογή υπογραφών, για προσφυγή στο ΣτΕ κατά της κατασκευής του νέου αεροδρομίου Πάρου, από ομάδα κατοίκων της περιοχής και με :
3. πλήθος τεχνικών λεπτομερειών που κυκλοφορούν, πολύ έντονα στο νησί τις τελευταίες μέρες, οι οποίες αφορούν το έργο και είναι προϊόν παραπληροφόρησης,

Τόνισε από ποιους βάλλεται το έργο, είτε αυτοί είναι μόνιμοι κάτοικοι  του νησιού είτε κάτοικοι με «τηλεκοντρόλ» και στη συνέχεια, μετά από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων αποφασίστηκαν τα πιο κάτω:
1. καλεί όλους τους Παριανούς, σε επαγρύπνηση και ενημέρωση,
2. Ζητά την συζήτηση του θέματος, στο δημοτικό συμβούλιο, με ψήφισμα και τοποθέτηση όλων των δημοτικών συμβούλων.
Είμαστε πλέον αναγκασμένοι να θεωρήσουμε, ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι, με ένα σύνολο ανθρώπων οι οποίοι, είτε από άγνοια, είτε από παραπληροφόρηση, είτε στην προσπάθεια τους να προασπίσουν τα ατομικά τους συμφέροντα, Αποφάσισαν να ταχθούν ενάντια στην κατασκευή του νέου αεροδρομίου.
Χρησιμοποιώντας κάθε μέσον, σε εθνικό αλλά και τοπικό επίπεδο….

Σύσσωμη η Παριανή κοινωνία, θα πρέπει να καταδικάσει την οποία τέτοια προσπάθεια με κάθε τρόπο. Το νέο αεροδρόμιο, είναι πλέον πραγματικότητα, για την Πάρο, τις Κυκλάδες, και όλη την τουριστική βιομηχανία της Χώρας. Η κατασκευή και η χρήση  του νέου αεροδρομίου, θα δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας, και δυνατότητες περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης, και επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Ποιον πραγματικά θα ωφελήσει, και ποιον θα ζημιώσει, άλλο ένα δημόσιο έργο, το οποίο θα κολλήσει σε ένα πολυετή δικαστικό κυκεώνα;;;»

20131021-201225.jpg