ΕΚΤΑΚΤΟ 3 | Ο δήμαρχος Πάρου φέρεται να έκανε ανακοίνωση σχετικά με το αεροδρόμιο

blaxogiannis

Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ μας παρέλαβε πριν λίγα λεπτά ανακοίνωση η οποία φέρεται να είναι του δημάρχου Πάρου Χρ. Βλαχογιάννη και αφορά τις εξελίξεις γύρω από το νέο αεροδρόμιο Πάρου. Την μεταδίδουμε με κάθε επιφύλαξη δεδομένου ότι από το γραφείο δημάρχου παράγονται «μονταρισμένα» κείμενα, όπως με αδιαμφισβήτητες αποδείξεις παρουσιάσαμε στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας μας. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο και τα «δέοντα»:

«Σχετικά με τις διακινούμενες πληροφορίες περί συλλογής υπογραφών μίας μικρής μερίδας κατοίκων και επισκεπτών της Πάρου με σκοπό την προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας, προσβάλλοντας την ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων, προκειμένου να σταματήσουν οι εργασίες κατασκευής του “Νέου (1) Αεροδρομίου Πάρου”, ξεκαθαρίζουμε τα εξής:
1. Η απρόσκοπτη συνέχιση του έργου σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων (2) είναι απολύτως διασφαλισμένη,
2. Η ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων (χωρίς την παραμικρή τροποποίηση) έγινε σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες,
3. Αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε κατοίκου και επισκέπτη της Πάρου η προσφυγή σε οποιοδήποτε όργανο επιθυμεί.

Παριανοί και Παριανές,
Η Δημοτική Αρχή φρόντισε (3) από την αρχή για την ολοκλήρωση των μελετών, τις απαλλοτριώσεις, τη χρηματοδότηση, τη δημοπράτηση και τέλος την έναρξη των εργασιών κατασκευής του Νέου Αεροδρομίου Πάρου.
Κύριο μέλημά μας υπήρξε από την αρχή η ΠΙΣΤΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ – τίποτε να μην παρεκκλίνει ούτε κατά το ελάχιστο από την οδό της νομιμότητας – ώστε να μην αντιμετωπίσουμε αργότερα προβλήματα τύπου προσφυγών στο Συμβούλιο Επικρατείας. Εμείς συνεχίζουμε υπεύθυνα και αξιόπιστα (3), φροντίζοντας για την ομαλή εξέλιξη και την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του Νέου Αεροδρομίου Πάρου. Το Νέο Αεροδρόμιο Πάρου, αποτελεί αδιαμφισβήτητα το μεγαλύτερο έργο υποδομής στην ιστορία του νησιού!! Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να παίξει με το μέλλον των Παριανών και την ανάπτυξη της Πάρου!!

ΥΓ (με πολλαπλούς αποδέκτες):
Δεν ανεχόμαστε από όψιμους υπερασπιστές του έργου, υποδείξεις για το πως θα προασπίσουμε το συμφέρον της Πάρου (4) με την συνέχιση των εργασιών κατασκευής του Νέου Αεροδρομίου. Σας υπενθυμίζουμε πως όταν Εμείς ανακοινώσαμε την έναρξη των εργασιών κατασκευής, Εσείς το αμφισβητούσατε. Τώρα όμως το έργο έχει ξεκινήσει, προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς και να είστε σίγουροι ότι θα ολοκληρωθεί (5)».

Πρώτες επισημάνσεις ψεμάτων
από την ανακοίνωση του δημάρχου:

1) Όπως αναγράφεται ρητώς σε όλα τα κείμενα του αρμόδιου υπουργείου και στην ταμπέλα επί του εργοταξίου της «λακκούβας» που υπάρχει σήμερα στο «Βουτάκο», δεν κατασκευάζεται μέχρι στιγμής το νέο αεροδρόμιο, αλλά μόνο ένα τμήμα του, οι υποδομές του πεδίου ελιγμών, η «λακκούβα», το σκάμμα,  από ένα πλήρες έργο αεροδρομίου που πρόκειται κάποτε να τελειώσει η παρούσα ή άλλη κυβέρνηση.
Ο ΜΟΝΙΜΩΣ ΑΠΩΝ δήμαρχος Χρ. Βλαχογιάννης δεν το ξέρει, γιατί δεν συμμετείχε στη διαδικασία ή απλώς λέει τα συνηθισμένα ψέματα, όπως αυτά που έλεγε και ο Γ. Ραγκούσης.

2) Ο δήμαρχος Πάρου είναι τόσο «σίγουρος» γι’ αυτά που λέει που τα βασίζει στα λόγια από «διαβεβαιώσεις των αρμοδίων», ώστε να μπορεί να ρίξει σε αυτούς τις ευθύνες όποτε κάτι πάει στραβά, όπως τώρα.
3) Ο ΜΟΝΙΜΩΣ ΑΠΩΝ δήμαρχος Πάρου μαζί με τον Γ. Ραγκούση είχαν πει ότι το υπόλοιπο του έργου θα είχε προκηρυχθεί τον Μάρτιο που μας πέρασε, είχαν πει παλαιότερα ότι όλες οι μελέτες του συνολικού έργου θα είχαν τελειώσει πριν χρόνια, είχαν πει ότι θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται ολόκληρο το έργο, είχαν πει ότι θα επετύγχαναν την ολοκλήρωση και κατασκευή του έργου εκμεταλλευόμενοι την παρουσία του Γ. Ραγκούση στην κεντρική πολιτική σκηνή, είχαν πει ότι κεντρικός τους στόχος ήταν η ένταξη του συνόλου του έργου σε χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Απλά, έλεγαν ψέματα.

4) Το ξέρουμε ότι δεν ανέχονται να τους ασκούν έλεγχο και κριτική για τις δραματικές αβελτηρίες τους, γιατί δεν κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν μαζί με τις κυβερνήσεις ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΠΑΣΟΚ των τελευταίων ετών ένα συνολικό έργο. Είπαν ψέματα, αδιαφόρησαν όταν είχαν τη δυνατότητα και απέτυχαν.
Είτε το ανέχονται, είτε δεν το ανέχονται, θα υπόκεινται τον ανελέητο έλεγχο και την κριτική.

5) Και εμείς είμαστε σίγουροι ότι θα πραγματοποιηθεί το αεροδρόμιο.
Όταν θα έχει ξηλωθεί από κάθε θέση, κάθε βαθμίδας της εξουσίας, κάθε πολιτικός του επιπέδου τους. Και το τελευταίο χαρακτηριστικό δείγμα πολιτικών της σάπιας μεταπολίτευσης που οδήγησε στην καταστροφή της ελληνικής εργαζόμενης οικογένειας. Που οδήγησε στα ανθρωποκτόνα μνημόνια, τα οποία ο ένας από αυτούς τα υπόγραψε και επέβαλε και των οποίων ο δεύτερος ήταν και είναι ο τοπικός γκαουλάιτερ τους.

Κ.Ν.ΔΡΑΓΑΤΗΣ