ΕΚΤΑΚΤΟ 2 | Ανακοίνωση απάντησης σε βουλευτή Ρ. Μακρή, από Γ. Μπαφίτη

20131021-211956.jpg

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ της Ένωσης Ξενοδόχων λάβαμε πριν από λίγα λεπτά ανακοίνωση με την οποία απαντά στην ανακοίνωση της βουλευτή Ρ. Μακρή την οποία δημοσιεύσαμε νωρίτερα. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

«ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ  ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  Ρ.ΜΑΚΡΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ
Με την ευκαιρία της δήλωσης της βουλευτού Ραχήλ. Μακρή σχετικά με το νέο αεροδρόμιο και την επίθεση που κάνει στο πρόσωπο μου έχω να δηλώσω ως ένας απλός Παριανός πολίτης τα εξής. Φυσικά και έχει κάθε βουλευτής το δικαίωμα να ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο και ερωτήσεις προς τους αρμοδίους υπουργούς,  άλλα όταν οι ερωτήσεις γίνονται με θέμα «ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ»  τότε υπάρχει ΘΕΜΑ. Διότι είναι αδιανόητο από την οικονομική επιστήμη αλλά και από την ίδια την ζωή, έργα ανάπτυξης  σένα τόπο όπως είναι το αεροδρόμιο, το λιμάνι, οι δρόμοι κ.λ.π να θεωρούνται κατασπατάληση δημοσίου χρήματος.

Είναι αδιανόητο αυτό το νησί με την μακρόχρονή προσφορά του στον Ελληνικό τουρισμό  και την πλούσια συμμετοχή του στα Δημόσια έσοδα  να θεωρείται η κατασκευή του νέου αεροδρομίου αξίας 23 εκατομμυρίων ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό  ως  «ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΠΟΡΩΝ» αντί να θεωρείται στοιχειώδη υποχρέωση του Κράτους προς αυτό το νησί. Και είναι τέλος αδιανόητο αυτές οι ερωτήσεις να γίνονται από νέους «ανεξάρτητους βουλευτές»  οι οποίοι πριν υποβάλουν την ερώτηση προς την Βουλή δεν προέβησαν στην αυτονόητη  ενημέρωση από τους  υπεύθυνους φορείς του νησιού όπως είναι ο Δήμος, οι τουριστικοί σύλλογοι κ.λ.π, αλλά λειτούργησαν με σκοπό να εξυπηρετήσουν τις δικές τους ύποπτες σκοπιμότητες.

Είναι λυπηρό τέλος νέα βουλευτής να διαστρεβλώνει σκόπιμα την πραγματικότητα, διότι εκείνη πρώτη τηλεφώνησε, εκείνη πρώτη χυδαιολόγησε και απείλησε του τύπου θα σε πάω στον εισαγγελέα… Αυτές οι πρακτικές φυσικά και είναι καταδικασμένες στη συνείδηση των Ελλήνων και φυσικά οδηγούν αυτούς που τις χρησιμοποιούν σύντομα στο «βρωμερό περιθώριο».

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω προς πάσα κατεύθυνση, ότι παιχνίδια πίσω από την πλάτη του Παριανού λαού δεν χωρούν, διότι  τόσο ο σύλλογος μας όσο και οι άλλοι τουριστικοί σύλλογοι καθώς  και η πλειονότητα του Παριανού λαού είναι ενωμένοι και έτοιμοι να υπερασπιστούν την κατασκευή του νέου αεροδρομίου, γιατί είναι η μόνη προοπτική ανάπτυξης και ευημερίας αυτού του τόπου ειδικά σε τούτη την δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας».

ΦΙΛΙΚΑ
Γ. ΜΠΑΦΙΤΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ  ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

20131021-201225.jpg