ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ | Συνάντηση πολιτευτή Γ. Βακόνδιου με Υπουργό Ναυτιλίας

523096_125538160912375_1304561142_n

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου μεταξύ του Υπουργού κου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του Πολιτευτή Κυκλάδων της Ν.Δ. κου Γιώργου Βακόνδιου. Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε μια σειρά θεμάτων που σχετίζονται με τις Κυκλάδες και τους Κυκλαδίτες. Ακολουθεί κείμενο σχετικής ανακοίνωσης που δημοσιοποιήθηκε από το γραφείο του πολιτευτή. Τα θέματα που έβαλε για να απαντήσει ο υπουργός ήταν σημαντικά, όμως στο δελτίο δεν αναφέρονται με λεπτομέρειες οι απαντήσεις που πήρε. Διαβάστε:

«Ο κος Βακόνδιος ενημέρωσε τον Υπουργό για την πρότασή του για μελλοντική μεταφορά της ακτοπλοΐας Κυκλάδων και Δωδεκανήσου από το λιμάνι του Πειραιά στο λιμάνι του Λαυρίου, πρόταση η οποία είχε κατατεθεί κατά τον προσυνεδριακό διάλογο της Ν.Δ. Συζητήθηκαν οι δυσκολίες και οι προϋποθέσεις της πρότασης. Ο Υπουργός επίσης ενημερώθηκε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές των σχολείων του Εμπορικού Ναυτικού για τη ναυτολόγησή τους, η οποία είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση των σπουδών τους, δυσκολίες οι οποίες είναι μεγαλύτερες για τις γυναίκες.

Θέμα συζήτησης μεταξύ του Υπουργού και του Γ. Βακόνδιου αποτέλεσε το θέμα των λιμενικών ταμείων και ο τρόπος με τον οποίο τα λιμενικά ταμεία θα μπορούσαν να αναδειχθούν σε παράγοντα ανάπτυξης των νησιών. Παράλληλα, ο Υπουργός ενημερώθηκε για τα προβλήματα λιμενικών εγκαταστάσεων που παρουσιάζονται σε ορισμένα νησιά με κυρίαρχο παράδειγμα το λιμάνι της Τήνου. Συζητήθηκε επίσης το θέμα του έγκαιρου ανοίγματος των πλάνων της ακτοπλοΐας, δεδομένου ότι οι δυσλειτουργίες που παρουσιάζονται σε αυτόν τον τομέα λειτουργούν ως ανασχετικοί παράγοντες στις τουριστικές ροές προς τα νησιά.

Το μεγάλο θέμα των επιδοτούμενων γραμμών και τα προβλήματα που παρουσιάζονται από συγκεκριμένες εταιρίες καθώς και η πιθανότητα μεγιστοποίησης των προβλημάτων αυτών λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης των ακτοπλοϊκών εταιριών συζητήθηκε κατά την συνάντηση. Ο κος Βαρβιτσιώτης διαβεβαίωσε τον κο Βακόνδιο ότι το Υπουργείο είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους προβλήματα και έχει μελετήσει εναλλακτικές λύσεις για τις οποίες ενημέρωσε τον Γ. Βακόνδιο.
Τέλος, ο κος Βαρβιτσιώτης ενημέρωσε τον Γ. Βακόνδιο για το σημαντικό αναπτυξιακό πλάνο του Υπουργείου, το οποίο κατ’ εντολή του Πρωθυπουργού κου Α. Σαμαρά, καλείται να διαδραματίσει ισχυρό πόλο έλξης επενδύσεων στην Ελλάδα».

20131021-201225.jpg