ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ | Ανακοίνωση της ΚΕΠ – Μαζεύουν υπογραφές για νέα προσφυγή στο ΣτΕ

aerodromio_foto

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ σχετικά με επικίνδυνες εξελίξεις που συντρέχουν τις τελευταίες ημέρες όσο αφορά την υπόθεση του αεροδρομίου δημοσιοποίησε η παράταξη της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Πάρου, Κίνηση Ενεργών Πολιτών (ΚΕΠ). Εκτός από κρίσεις και υπενθυμίσεις για το σύνολο της υπόθεσης, αναφέρει ότι τις τελευταίες ημέρες συγκεντρώνονται υπογραφές για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της περιβαλλοντικής μελέτης για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου όποτε αυτή συντελεστεί, που αφορά όμως και τις εργασίες που γίνονται αυτή την εποχή στο τμήμα του έργου που εκτελείται τον τελευταίο χρόνο, δηλαδή τις υπόγειες υποδομές του πεδίου ελιγμών. Μάλιστα, παρατίθεται και η φόρμα δήλωσης εξουσιοδότησης που διακινείται. Ακολουθεί η ανακοίνωση:


«ΠΕΡΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ …ΚΑΙ ΠΑΛΙ.
ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ … ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΞΑΝΑΚΤΥΠΟΥΝ.

Αυτές τις μέρες διέρρευσε κείμενο για τη Συλλογή Υπογραφών  με στόχο την  προσφυγή στο ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, για την ακύρωση της Περιβαλλοντικής Μελέτης του Αεροδρομίου  και της έγκρισης της από τον Γενικό Διευθυντή Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ. Ταυτόχρονα ζητείται και η Αναστολή Εκτέλεσης της απόφασης αυτής. Έχουμε εκφράσει την διαφωνία και κριτική μας για τις μεθοδεύσεις του τότε Υπουργού Ραγκούση για την κατασκευή του Νέου Αεροδρομίου(υπογραφή, ένταξη, χρηματοδότηση, κλπ).

Έχουμε εκφράσει την κριτική μας για το πώς η σημερινή Δημοτική Πλειοψηφία προσπαθεί, με κάθε πρόσφορο μέσο, να εκμεταλλευτεί  το έργο για φτηνούς προεκλογικούς σκοπούς, θεωρώντας ότι το έργο αφορά μόνον αυτή και όχι ολόκληρη την Παριανή Κοινωνία. Έχουμε εκφράσει τις θέσεις μας για την αναγκαιότητα  Δημιουργίας του Νέου Αεροδρομίου, που θα καλύπτει με ασφάλεια τις ανάγκες τόσο των ντόπιων κατοίκων όσο και των Επισκεπτών της Πάρου.

Η νέα επικείμενη προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας, μας φέρνει χρόνια πίσω, όταν  οι  γνωστοί «Επώνυμοι» κάτοικοι του Βουτάκου βρίσκονταν πίσω από τις τότε προσφυγές που κατάφεραν να σταματήσουν το έργο. Σήμερα ζούμε την επανάληψη της ίδιας ιστορίας. Κάποιοι άγνωστοι, μέχρι στιγμής σε μας, ξαναπροσπαθούν να επιβάλλουν τις απόψεις τους, ενάντια στο Γενικό Κοινωνικό Συμφέρον.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή και όλους τους Φορείς της Πάρου και της Αντιπάρου να κινητοποιηθούν άμεσα και δυναμικά για να μπορέσουν να ανατρέψουν αυτή τη εξέλιξη, για να μην  ξαναδούμε  «το ίδιο έργο από την αρχή».

20131021-201225.jpg