ΜΑΡΠΗΣΣΑ | Όλη η Μάρπησσα έχει ραντεβού στις 27 Οκτωβρίου

 

diadromes_sti_marpissa

ΜΙΑ ΑΠΙΘΑΝΗ συμβολική πρωτοβουλία δημοσιοποίησε η οργάνωση «Διαδρομές στη Μάρπησσα» που δραστηριοποιείται πολύ επιτυχημένα τα τελευταία χρόνια επάνω σε θέματα πολιτισμού με την γενικότερη έννοια (όχι πολιτιστικά μόνο) στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Πάρου.
Θέλοντας να δημιουργήσει αρχείο σύγχρονης ιστορίας για την περιοχή, προσκαλεί σε ομαδική φωτογράφιση των κατοίκων όλης της περιοχής. Τα παλαιότερα χρόνια τέτοιες διαδικασίες ήταν θεσμοθετημένες.
Όποιος λοιπόν θέλει μετά από πολλά χρόνια, τα παιδιά και τα εγγόνια του και οι επόμενες γενιές, να βλέπουν ότι …

…ο πρόγονος τους ήταν δραστήριο μέλος της τοπικής κοινωνίας και ότι δεν «κοιμόταν» όταν οι συγχωριανοί του «έγραφαν ιστορία», καλείται να παραστεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στην ομαδική – ιστορική φωτογράφιση του χωριού. Διαβάστε λεπτομέρειες στο κείμενο της οργάνωσης που ακολουθεί:

«Αγαπημένοι φίλοι Μαρπησσαίοι,
Η φωτογραφία είναι ιστορία, είναι μνήμη, είναι κληρονομιά…
Ήρθε η ώρα να αποκτήσει η γενιά μας τη δική της ομαδική φωτογραφία!…Σας καλούμε σε επίσημη φωτογράφιση όλων των Μαρπησσαίων! Φορέστε το καλύτερό σας χαμόγελο και ελάτε την Κυριακή 27/10/2013 μετά τη Θεία Λειτουργία στην Πλατεία του Χριστού! Μία ευκαιρία λίγο πριν μπει ο χειμώνας, να βρεθούμε όλοι μαζί, μόνιμοι κάτοικοι και Μαρπησσαίοι που ζουν εκτός Πάρου! Ελάτε να αφήσουμε το δικό μας στίγμα στις επόμενες γενιές…
Παρακαλούμε να καλέσετε τους συγγενείς και φίλους σας, ώστε να βιώσουμε όλοι μαζί αυτήν την ξεχωριστή εμπειρία.
Χαμογελάστε!!
Η εθελοντική ομάδα «Διαδρομές στη Μάρπησσα».

20130930-180558.jpg