ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ | Τι παίζει το CINE REX από 17|10 έως 23|10

ntokimanter_foto

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 Οκτωβρίου έως και την Τετάρτη 23|10 στο CINE REX, το χειμερινό σινεμά της Παροικιάς, θα προβάλλει την ταινία: «Από τις δύο πλευρές του Αιγαίου»
Θα γίνονται δύο προβολές:

Α’ 20:00 καθημερινά
Β’ 22:15 καθημερινά, εκτός από την Κυριακή 20 Οκτωβρίου που θα πραγματοποιηθεί μόνο μία προβολή στις 20:00.

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ ελληνικό του οποίου η παραγωγή ολοκληρώθηκε το 2013, σε σκηνοθεσία της Μαρίας Ηλιού. Αναφέρεται στη δεύτερη ενότητα μίας δουλειάς που είχε πρωτοεμφανισθεί με το ντοκιμαντέρ «Σμύρνη. Η Καταστροφή μιας Κοσμοπολίτικης Πόλης» που πραγματευόταν κινηματογραφικά τις συνθήκες καταστροφής του επίκεντρου του ελληνικού πολιτισμού στη Μικρά Ασία στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Το ντοκιμαντέρ που προβάλλει το CINE REX την προσεχή εβδομάδα αφορά τις συνθήκες που επικρατήσαν μετά την καταστροφή της Σμύρνης του 1922, και κυρίως την ανταλλαγή πληθυσμών που διαμόρφωσε την Ελλάδα μέχρι και τις ημέρες μας. Στην ουσία πρόκειται για το Β’ μέρος του πρώτου θέματος.

Θυμίζουμε ότι όλα τα νησιά του Αιγαίου και ασφαλώς και η Πάρος, επηρεάστηκαν καθοριστικά από την ιστορική περίοδο στην οποία αναφέρεται το ντοκιμαντέρ, δεδομένου ότι στα νησιά μας εγκαταστάθηκαν πάρα πολλές οικογένειες – πρόσφυγες από τη Σμύρνη, των οποίων τα ονόματα συναντούμε σε πολλούς συμπατριώτες μας μέχρι σήμερα. Οι οικογένειες αυτές και οι παραδόσεις που μετέφεραν στα νησιά μας από την αρχαία ελληνική Ιωνία άλλαξαν αποφασιστικά τον πολιτισμό των Κυκλάδων σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας.
Δείτε το τρέιλερ: http://www.youtube.com/watch?v=ageqnTtue_E