ΘΕΑΤΡΟ | «Της τύχης τα μπερδέματα» στην Σύρο, από την Θεατρική Ομάδα Νάουσας Πάρου

berthemata_foto_1
ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ έδωσε το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα Νάουσας Πάρου μία αναφορά για τη συμμετοχή του στο φεστιβάλ θεάτρου θιάσων Αιγαίου. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:
«Μια ακόμα συμμετοχή της ναουσαίϊκης θεατρικής ομάδας έγινε στην Σύρο στα πλαίσια της 25ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου. Η μεγάλη αυτή εκδήλωση που …

…ενώνει το θεατρικό Αιγαίο έγινε και φέτος παρά τις δυσκολίες. Διοργανωτές ήταν η Ομοσπονδία Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, ο Δήμος Σύρου με την χρηματοδότηση της Γ.Γ. Αιγαίου του Υπ. Ναυτιλίας. Συμμετείχαν 500 άτομα από 17 νησιά του Αιγαίου και 28 θεατρικές Ομάδες. Η διοργάνωση ήταν άψογη και η εμπειρία των ερασιτεχνών μοναδική. Η Θ.Ο. Νάουσας παρουσίασε τα κωμικά μονόπρακτα του Νικολάου Λάσκαρη «Της τύχης τα μπερδέματα» την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στο κινηματοθέατρο «Παλλάς» στην Ερμούπολη Σύρου. Οι θεατές που γέμισαν την αίθουσα, Συριανοί και ερασιτέχνες ηθοποιοί του Αιγαίου, απήλαυσαν μια προσεγμένη παράσταση με τους ηθοποιούς της Πάρου να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στην απόδοση του κειμένου. Στο τέλος όλοι, φαινόταν ενθουσιασμένοι απολαμβάνοντας  το έργο. Οι κριτικές της επόμενης μέρας ήταν ιδιαίτερα επαινετικές για την απόδοση των ηθοποιών, την σκηνοθεσία αλλά και την επιλογή του έργου.

Για μια ακόμα φορά η Ομάδα δικαίωσε τους φίλους της σ’ όλο το Αιγαίο που περίμεναν και είδαν μια ενδιαφέρουσα παράσταση προβάλλοντας  την Πάρο του πολιτισμού. Εκτός από την θεατρική παράσταση η Θ.Ο. Νάουσας έλαβε μέρος και στην θεατρική παρέλαση της συνάντησης που έγινε στους δρόμους της Ερμούπολης το Σάββατο 12 Οκτωβρίου. Παλιοί και νέοι ηθοποιοί της ομάδας παρήλασαν φορώντας θεατρικά κοστούμια παλαιότερων παραστάσεων. Το κοινό της Σύρου, που για πρώτη φορά είδε μια τέτοια παρέλαση ήταν ενθουσιώδες. Ευχαριστίες οφείλονται σε όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της παράστασης αλλά και στα μέλη των άλλων παριανών θεατρικών Ομάδων που βοήθησαν στην φόρτωση των σκηνικών».

berthemata_foto_2

berthemata_foto_4

berthemata_foto_5

20130930-120450.jpg