ΕΠΕΤΕΙΟΣ | Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στην Πάρο

 

parelasi_foto

Από την Περιφερειακή Ενότητα Πάρου – Αντιπάρου δόθηκε στη δημοσιότητα το τελετουργικό με βάση το οποίο θα πραγματοποιηθεί ο φετινός εορτασμός για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Πάρο. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

  • Πανηγυρικός Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών, Κοινοτικών και Ιδιωτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Τραπεζών, οικιών και ελλιμενισμένων πλοίων,  από της 8ης  πρωινής ώρας της 25ης  Οκτωβρίου  μέχρι και της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου. Το βράδυ της 27ης και 28ης Οκτωβρίου πόλεις και χωριά θα φωταγωγηθούν. Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών , Οργανισμών και Ιδρυμάτων κατά τις βραδινές ώρες της  27ης και 28ης Οκτωβρίου.

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013
Εορτασμός της ιστορικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 με μεγάλη λαμπρότητα στα Σχολεία, στις Δημόσιες Υπηρεσίες, στα Ν.Π.Δ.Δ. και στους Οργανισμούς.
Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, στις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. κλπ.

Ώρα 11:30 π.μ.
Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές, κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της ηρωίδας Μαντώς Μαυρογένους από αντιπροσωπείες μαθητών Γενικού Λυκείου Πάρου, ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ Πάρου, Γυμνασίου Πάρου και Δημοτικών Σχολείων Παροικίας, προσερχόμενους  με επικεφαλής καθηγητές και δασκάλους.

Ώρα 07:30 π.μ.
Θα σημάνουν  χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών.

Ώρα 10:00 π.μ.
Επίσημη δοξολογία στο Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, παρουσία Αρχών, μαθητών των Σχολείων Παροικιάς, Οργανώσεων, Σωματείων και κατοίκων.

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Εκπαιδευτικός του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παροικιάς Πάρου κ. Βλαχάβα Παναγιώτα. Μετά το πέρας της Δοξολογίας θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των τοπικών αρχών, Σωμάτων Ασφαλείας, πολιτικών κομμάτων, Σχολείων, Εφεδροπολεμιστικών, αντιστασιακών Οργανώσεων,  Οργανισμών, Ιδρυμάτων, Συλλόγων κλπ. στο χώρο του Μνημείου Πεσόντων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στο χώρο του Μνημείου των Πεσόντων – Εθνικός Ύμνος.

Ώρα 11:00 π.μ.
Παρέλαση των μαθητών των Σχολείων της Παροικίας στην Παραλιακή Λεωφόρο, Ακτή Γιάννη Πάριου. Χώρος των επισήμων απέναντι από το  1ο Κ.Α.Π.Η Δήμου Πάρου. Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Μαούνης Δημήτριος, Εκπαιδευτικός  Φυσικής Αγωγής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παροικιάς Πάρου , και βοηθός Τελετάρχη ο κος Λασπιάς Κων/νος ,  Εκπαιδευτικός του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παροικιάς Πάρου.

20130930-180558.jpg