ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ | μεγάλη η προσφορά των «Γλάρων του Αιγαίου» το τριήμερο που πέρασε!

antiparos_giatroi_foto_1

ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ τριήμερο στο τέλος της εβδομάδας επισκέφτηκαν το νησί της Αντιπάρου γιατροί που συμμετέχουν στην ομάδα αρωγής «Γλάροι του Αιγαίου» η οποία προσφέρει τα τελευταία χρόνια τις εθελοντικές υπηρεσίες της στην επιβοήθηση των πληθυσμών των νησιών που έχουν έλλειψη γιατρών. Ο Δήμος Αντιπάρου με αφορμή αυτή την επίσκεψη, δημοσιοποίησε ανακοίνωση με σκοπό να περιγράψει την προσφορά και τι έγινε κατά τη διάρκεια της παραμονής της συγκεκριμένης αποστολής των γιατρών στο νησί, αλλά και για να ευχαριστήσει τους μετέχοντες στην ομάδα για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν δωρεάν. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

antiparos_giatroi_foto_2«Ευχαριστούμε θερμά του Ιατρούς του Κοινωνικού, Μη Κερδοσκοπικού Συλλόγου «Γλάροι Αιγαίου» για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν στα παιδιά του νησιού μας κατά την επίσκεψή τους στις 11, 12 και 13 Οκτωβρίου. Η αποστολή που αποτελείτο από γιατρούς ειδικοτήτων που αφορούν τα παιδιά (παιδοχειρουργό, χειρούργο ορθοπεδικό, παιδίατρο με εξειδίκευση στην εφηβική ιατρική, παιδίατρο νεογνολόγο, Τεχν. Ακτινολόγο και ιατρική επισκέπτη) εξέτασαν 114 παιδιά, βρέφη και εφήβους, παρείχαν δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη, συμβουλές και κατευθύνσεις όπου διέγνωσαν προβλήματα άγνωστα ως σήμερα, έκαναν εμβόλια και μικροεπεμβάσεις (φιμώσεις κλπ).
Η μεγάλη προσέλευση των παιδιών και των γονέων τους απέδειξε για μια ακόμη φορά το σοβαρότατο πρόβλημα στην υγεία και ειδικότερα στην έλλειψη παιδιάτρου στο νησί μας. Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και δράσεις, ο Δήμος μας και τις στηρίζει και τις επικροτεί. Συγχαίρουμε τους Γλάρους του Αιγαίου για την πρωτοβουλία αυτή. Μακάρι να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους φορείς».

20130930-162656.jpg