ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ | «Λαϊκή Συσπείρωση» και Απ. Αλιπράντης Εμπορικού Συλλόγου, εφαρμόζουν σχέδιο διάλυσης του «Συντονιστικού Υγείας»

Οι πολίτες να αδιαφορήσουν και για τις δύο πλευρές της υπονόμευσης ενός πολύ χρήσιμου οργάνου ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΟΥ και ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
που διεκδικεί ΥΓΕΙΑ για τα παιδιά μας!

sintonistiko_foto_1
ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ από σήμερα το πρωί (10|10|13) βρίσκεται η τελική φάση ενορχηστρωμένης προσπάθειας για τη διάλυση του «Συντονιστικού Υγείας» από δύο πλευρές: α) Αφενός από την παράταξη που στηρίζει το ΚΚΕ στην Πάρο, «Λαϊκή Συσπείρωση», β) Από το πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Απ. Αλιπράντη ο οποίος διαδραματίζει ρόλο «μακράς χείρας» της δημοτικής αρχής Χρ. Βλαχογιάννη, κάτι που έχει κάνει πολλές φορές και σε πολλά θέματα τα τελευταία χρόνια.
Αφορμή έχει σταθεί …

… ο τρόπος που έκανε την εισήγηση του στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο άτυπος προεδρεύων του «Συντονιστικού» πρώην δήμαρχος Πάρου Κ. Αργουζής.
Βεβαίως, και για τους δύο φορείς που σήμερα έχουν διακινήσει απαράδεκτες προσκλήσεις συμβουλίου «Συντονιστικού», η δράση Αργουζή είναι μόνο μία αφορμή για να διαλύσουν το «Συντονιστικό».

Τι κρύβεται

sintonistiko_foto_2_xouliarasΗ «Λαϊκή Συσπείρωση» Πάρου έχει ενοχληθεί εδώ και ένα χρόνο που δεν έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων στις κινητοποιήσεις για το θέμα των προβλημάτων στον τομέα της υγείας των νησιών Πάρου – Αντιπάρου. Παντού σε όλη την Ελλάδα η κεντρική γραμμή του κόμματος είναι να προσπαθούν τα στελέχη του στις τοπικές κοινωνίες να εμφανίζονται ως οι πρωταγωνιστές κάθε κινηματικής δραστηριότητας. Να «καπελώνουν» τους αγώνες των πολιτών, όπως λέγεται το φαινόμενο. Στην υπόθεση των κινητοποιήσεων Πάρου – Αντιπάρου, η «Λαϊκή Συσπείρωση» και τα στελέχη της δεν είχαν την πρωτοκαθεδρία, αλλά απλώς αποτέλεσαν έναν από τους πολλούς φορείς των νησιών μας που συνεργάστηκαν.

Τώρα, που η χρονιά που διανύουμε είναι προεκλογική, ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου 2014, προφανώς τα στελέχη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν μία αφορμή και να ενσπείρουν τις αντιπαραθέσεις στο αρραγές μέχρι σήμερα εσωτερικό του «Συντονιστικού». Το επιχειρούν μάλιστα με έναν τρόπο ο οποίος ξεπερνά παρασάγγας σε αυθαιρεσία εναντίον κινημάτων και συλλογικοτήτων, το όποιο διαδικαστικό λάθος έκανε ο Κ. Αργουζής.
Τα στελέχη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συγκαλούν από μόνοι τους, χωρίς τη συγκατάθεση κανενός, συνεδρίαση της ολομέλειας του «Συντονιστικού»!!!
Για να το κάνουν δήθεν δημοκρατικά, είχαν στείλει τις προηγούμενες ημέρες ηλεκτρονικά μηνύματα με αίτημα να συγκαταθέσουν όλοι οι φορείς που συμμετέχουν στο «Συντονιστικό» να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση, την οποία τώρα, συγκαλούν από μόνοι τους. Στην επιστολή εκείνη, έθεταν συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο για να απαντηθεί το αίτημα τους. Μάλλον, δεν απάντησε κανένας και αυτό ερμηνεύτηκε ως συγκατάθεση και όχι ως αδιαφορία. Επίσης, θεωρήθηκε «δημοκρατική νομιμοποίηση» να κάνουν αυτό που εξυπηρετεί τις προφανείς κομματικές σκοπιμότητες.

ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ: Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του «Συντονιστικού» δεν θεωρούν ότι ένα κείμενο που είχε δημοσιοποιήσει ο Κ. Αργουζής πριν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που έγινε στις 30/9 στην Πάρο ήταν το κατάλληλο και συνεπώς, έχουν χρεώσει με «φάουλ» τον άτυπο προεδρεύοντα του «Συντονιστικού». Όμως συμφωνούν ότι κατά τη διάρκεια της εισήγησής του στο Περιφερειακό Συμβούλιο ήταν σφαιρικός και εκπροσώπησε σωστά το όργανο. Επίσης, οι εκπρόσωποι των συλλόγων συμφωνούν ότι η αντίδραση των στελεχών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» εναντίον του Κ. Αργουζή ήταν μη αντίστοιχη του λάθος του. Συνεπώς, χρεώνουν με κομματική υστεροβουλία τα στελέχη της, πίσω από την οποία ενδεχομένως κρύβεται η αποδυνάμωση ή και διάλυση του «Συντονιστικού για τη Υγεία».

                 —————-//—————– 

20130727-113148.jpgΟ Απ. Αλιπράντης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, προκαλεί απροκάλυπτα!.
Καταρχήν, ο ίδιος έχει πάρα πολύ καιρό να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε διαδικασία του «Συντονιστικού». Τώρα, όχι μόνο θέλει να ξανασυμμετέχει, αλλά δράττεται της αφορμής που του δίδει η αυθαίρετη ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για να κάνει ο ίδιος μία ακόμη μεγαλύτερη αυθαιρεσία: να θέσει τη λειτουργία του «Συντονιστικού» υπό την προεδρεία του εαυτού του !!! Χρησιμοποιεί μάλιστα, το παντελώς αυθαίρετο και ψευδές από κάθε άποψη επιχείρημα, ότι αντλεί το δικαίωμα επειδή δήθεν πρωτοστάτησε στον αγώνα των Παριανών και Αντιπαριωτών πολιτών για τα θέματα της υγείας !!! Εμείς δεν γνωρίζουμε να έχει «ζυγίσει» κανένας τη συμμετοχή του κάθε φορέα στις κινητοποιήσεις. Επίσης, δεν γνωρίζουμε ποιανού η συνεισφορά «ζυγίστηκε» και βρέθηκε βαρύτερη.
Από την άλλη, ο ίδιος έχει βαρύ παρελθόν στην κομματική αξιοποίηση των θέσεων που κατείχε, ώστε να σηκώνει τη σημαία της ακομμάτιστης λειτουργίας του οποιοδήποτε οργάνου, στο όνομα των συλλόγων της Πάρου. Θυμίζουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκπροσώπων των συλλόγων της Πάρου δεν έτρεχαν σε κομματικές εκδηλώσεις, ούτε υποστήριζαν δημόσια υποψήφιους είτε για τις βουλευτικές εκλογές, είτε για τις δημοτικές εκλογές, ούτε οι ίδιοι έθεταν υποψηφιότητα με κομματικές σημαίες. Όχι ότι θα ήταν ντροπή, αλλά δεν το έκαναν, γιατί ακριβώς κατείχαν ιδιότητες σε συλλόγους και δεν ήθελαν να ταυτιστεί το πολιτικό τους «πιστεύω» με την προθυμία τους να ασχολούνται με έναν χορευτικό ή εξωραϊστικό σύλλογο.
Ο κ. Απ. Αλιπράντης έκανε ακριβώς το αντίθετο για πολλά χρόνια. Συνεπώς, είναι υποκρισία από μέρους του να επικαλείται όψιμα την δήθεν ακομμάτιστη λειτουργία του «Συντονιστικού».

Άρα, άλλες είναι οι προθέσεις του. Επίσης, το γεγονός ότι ήταν έτοιμος να διακινήσει «αντιπρόσκληση» στην «πρόσκληση» της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (με μία ώρα διαφορά κυκλοφόρησαν οι δύο ανακοινώσεις σήμερα το πρωί), σημαίνει ότι ήταν προετοιμασμένη και επιτηδευμένη η δραστηριότητα του, κάτι που μας μαρτυρά και η ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» όπου και αυτή εμφανίζεται να γνωρίζει τι θα κάνει ο Απ. Αλιπράντης με την ταμπέλα του Εμπορικού Συλλόγου.

Τι σύμπτωση …

Η δημοτική αρχή Χρ. Βλαχογιάννη που είναι γνωστό ότι «σύρθηκε» στο να συμμετέχει στους αγώνες των πολιτών για βελτίωση των συνθηκών στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας των νησιών μας, ποτέ δεν «χώνεψε» τη λειτουργία του «Συντονιστικού». Η ύπαρξη του και μόνο αποτελεί μία απόδειξη διαρκείας ότι η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Χρ, Βλαχογιάννης δεν μπόρεσε να εκπροσωπήσει τα αιτήματα της κοινωνίας της οποίας είναι ο θεσμικός εκπρόσωπος, στο θέμα της δημόσιας υγείας.

Έχει απόλυτο συμφέρον να δυναμιτιστεί η λειτουργία του και να αποδειχθεί ανίκανο να προστατέψει την ενότητα της αμεσοδημοκρατικής λειτουργίας του. Δηλαδή ότι το διοικούν οι ίδιοι οι πολίτες και όχι οι αιρετοί. Αν δεν υπάρχει το «Συντονιστικό», τότε ο δήμαρχος θα μπορεί να λέει: «Είδαμε και το «Συντονιστικό» που κατέληξε …». Έτσι, θα μπορεί να δικαιολογήσει τις δικές του αβελτηρίες επί του θέματος των αιτημάτων για ανθρώπινες συνθήκες στην παροχή υπηρεσιών δημόσιας υγείας.  
Για το θέμα αναμένονται εξελίξεις για τις οποίες θα σας ενημερώσουμε.

Τα κείμενα
των δύο προσκλήσεων

1) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
«Παρακαλούνται όλοι οι φορείς που συμμετέχουν στο Συντονιστικό για την Υγεία όπως προσέλθουν Κυριακή 13 Οκτωβρίου και ώρα 11.30 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για να συζητήσουμε – αποφασίσουμε στα παρακάτω θέματα:
1) Εκτίμηση των αποτελεσμάτων της συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τα προβλήματα υγείας.
2) Συγκεκριμένος χρονικός προγραμματισμός για την υλοποίηση των αποφάσεων της τελευταίας συνεδρίασής μας.
Η παρουσία όλων μας κρίνεται αναγκαία και απαραίτητη. Πρέπει συλλογικά να εκτιμήσουμε και να προγραμματίσουμε συγκεκριμένα τις αποφάσεις μας. Από την συνεδρίαση θα απουσιάζουν ο Σύλλογος Γυναικών Πάρου «Αρηίς» και ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος. Οι λόγοι της απουσίας αναλυτικά στην συνεδρίαση.
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΡΟΥ».

2) ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ & ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
«
Σε συνέχεια του εγγράφου μας, με αρ.πρωτ.178/2013 και με την ιδιότητα του συλλόγου που ξεκίνησε τον αγώνα της Πάρου-Αντιπάρου για την υγεία.
ΚΑΛΟΥΜΕ:
Τους εκπροσώπους των συλλόγων που συμμετέχουν στο συντονιστικό για την υγεία, να παρευρεθούν σε συνάντηση συντονισμού που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου και ώρα 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου-Αντιπάρου που βρίσκεται έναντι της Δ.Ε.Η στον Περιφερειακό Παροικίας.
Στην συνάντηση συντονισμού θα συζητήσουμε και θ’ ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με την περαιτέρω συνέχιση του συντονιστικού για την υγεία.
Την  Υγεία μας, αλλά πάνω απ όλα την Υγεία των παιδιών μας, δεν πρέπει να την αγγίζουν τα πολιτικά παιχνίδια και οι κομματικές σκοπιμότητες, επειδή λοιπόν όλοι μας έχουμε ευθύνη, η παρουσία όλων των εκπροσώπων – Συλλόγων της Πάρου – Αντιπάρου, κρίνεται απαραίτητη.
Συνεχίζουμε, χωρίς πολιτικές και κομματικές αντιπαραθέσεις.
Με ιδιαίτερη τιμή για το Δ.Σ. του
Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου – Αντιπάρου».

20130930-131937.jpg