ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ | Ο Απ. Αλιπράντης του Εμπορικού Συλλόγου, εναντίον της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

 

0f31172a09ed788cab39871baed27711_XL

ΈΝΑΝ ΑΝΕΛΠΙΣΤΟ «σύμμαχο» βρήκε ο προεδρεύων του «Συντονιστικού» για την υγεία, Κ. Αργουζής. Πρόκειται για τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πάρου – Αντιπάρου, Απ. Αλιπράντη. Δημοσιοποίησε ανακοίνωση με την οποία εξαπολύει «επίθεση» κατά της παράταξης του δημοτικού συμβουλίου Πάρου «Λαϊκή Συσπείρωση» (Κ. Ροκονίδας), και στην αντίστοιχη παράταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου με επικεφαλής τη Λ. Καφαντάρη οι οποίες στηρίζονται από το ΚΚΕ.
Ο λόγος της «επίθεσης» είναι …

… η στάση των συνδυασμών της Λαϊκής Συσπείρωσης α’ και β’ βαθμού να καταγγείλουν τον τρόπο με τον οποίο έκανε την εισήγηση ο Κ. Αργουζής στο Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στην Πάρο στις 30|9.
Δηλαδή, ότι δεν είχε πάρει εξουσιοδότηση να εκπροσωπήσει το «Συντονιστικό» και ότι το κείμενο με το οποίο την έκανε δεν ήταν το κείμενο του ψηφίσματος που είχε υιοθετήσει το όργανο των φορέων της Πάρου. (Δείτε παλαιότερες σχετικές αναφορές εδώ: http://wp.me/pU7eZ-5SN, http://wp.me/pU7eZ-5Te, http://wp.me/pU7eZ-5TD )

«Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου Αντιπάρου εκφράζει τη ριζική του αντίθεση στις πρακτικές της «Λαϊκής Συσπείρωσης», όπως αυτές εκδηλώθηκαν με το δελτίο τύπου που δημοσιοποίησε την παραμονή του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Πάρο, αλλά και κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού από την εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Λ. Καφαντάρη. Ο Σύλλογός μας, που αποτελεί το μεγαλύτερο φορέα στην Πάρο και την Αντίπαρο, που πρωτοστάτησε στους αγώνες του παριανού και του αντιπαριώτικου λαού για την υγεία, θα συνεχίσει να αγωνίζεται με την προϋπόθεση ότι το συντονιστικό θα είναι πράγματι συντονιστικό των φορέων και όχι των παρατάξεων, που συμμετέχουν σ΄αυτό για να προωθούν τις δικές τους κομματικές γραμμές.

Η εισήγηση για την υγεία που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο με πρωτοβουλία των περιφερειακών συμβούλων της Πάρου και της Αντιπάρου μας εκφράζει και είμαστε αντίθετοι με τις προσπάθειες της Λαϊκής Συσπείρωσης να την υποβαθμίσουν. Η καλύτερη οργάνωση στη λειτουργία του συντονιστικού, όπως άλλωστε έχουμε προτείνει, είναι τελείως απαραίτητη. Προτείνουμε τη δημιουργία τριμελούς γραμματείας, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι συλλόγων και όχι εκπρόσωποι των παρατάξεων. Η πρόσκληση από τη Λαϊκή Συσπείρωση δεν μας βρίσκει σύμφωνους και γι΄αυτό  δεν θα συμμετάσχουμε στη συνεδρίαση που προτείνει. Η παράταξη που με την τακτική της διασπά και διασύρει το συντονιστικό ενώπιον του Περιφερειακού Συμβουλίου, δεοντολογικά δεν νομιμοποιείται να συγκαλεί το συντονιστικό. Η τακτική να «καίγεται» ό,τι δεν ελέγχεται μας βρίσκει κάθετα αντιθέτους και γι αυτό ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου – Αντιπάρου θα απευθύνει κάλεσμα για την νέα συγκέντρωση του συντονιστικού σε εύλογο χρόνο».

20130930-141611.jpg