ΠΑΡΟΣ | Συνομιλίες ΕΚΑΒ για Πάρο

Χωρίς τη Διοικούσα του Κ.Υ;

kentro_ygeias3

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ του ΕΚΑΒ πληροφορηθήκαμε με δελτίο τύπου που δημοσιοποιήθηκε σήμερα (2|10|13) ότι το τελευταίο διάστημα είχαν γίνει επαφές από μέρους του οργανισμού με παράγοντες της Πάρου για τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας της υπηρεσίας στο Κέντρο Υγείας Πάρου. Το παράξενο είναι ότι εντός του δελτίου τύπου γίνεται αναφορά για επαφές με το δήμαρχο της Πάρου και με τον επιστημονικό διευθυντή της μονάδας, αλλά δεν καταγράφεται επαφή με τον καθ’ ύλη αρμόδιο πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής του Κέντρου Υγείας, κ. Καρασαντέ. Ελπίζουμε ότι κάποια από τις δύο πλευρές (ΕΚΑΒ ή Δ.Ε Κέντρου) θα μας εξηγήσουν γι’ αυτή την παρατήρηση. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:


«Η διοίκηση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας συνεχίζοντας την προσπάθεια ανεύρεσης λύσεων σχετικά με τις στεγαστικές ανάγκες των τομέων του ανά την Ελλάδα, πραγματοποίησε τις ανάλογες επαφές με τον Δήμαρχο και τον Διευθυντή του Κ.Υ Πάρου. Στις 25 Σεπτεμβρίου 2013, ο Διευθυντής του Τομέα Πάρου, του Παραρτήματος του Ε.Κ.Α.Β. της Μυτιλήνης, κος Τσανικλίδης Μανώλης, με τον Υπεύθυνο του τομέα της Πάρου, κο Μιχαλάτο Παναγιώτη, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Πάρου κο Βλαχογιάννη Χρήστο, ώστε να εξετασθούν οι από κοινού λύσεις σχετικά με την πλήρη στέγαση του τομέα στο νησί.
Ο δήμαρχος, κος Βλαχογιάννης Χρήστος, αναγνωρίζοντας την προσφορά του Ε.Κ.Α.Β. στην εξειδικευμένη επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα τόσο για τους πολίτες όσο και για τους επισκέπτες της Πάρου, υποσχέθηκε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια τόσο για την ανεύρεση άμεσης λύσης σχετικά με τη στέγαση του Ε.Κ.Α.Β. στο νησί, όσο και για την παροχή του ανάλογου εξοπλισμού ώστε να υπάρξει η δυνατότητα σωστής λειτουργίας του διοικητικού τμήματος του τομέα. Επιβεβαιώνοντας το κλίμα καλής συνεργασίας των 2 πλευρών, ο Δήμαρχος Πάρου επιβεβαίωσε στον κο Τσανικλίδη πως θα μεριμνήσει για την ανεύρεση λύσης για τη δωρεάν διαμονή και διατροφή των διασωστών του Ε.Κ.Α.Β. που προσέρχονται στην Πάρο, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες,  προς ενίσχυση του Τομέα.
Στα πλαίσια της προαναφερόμενης επίσκεψης, ο κος Τσανικλίδης συναντήθηκε και με τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πάρου κο Πανορίτη Βασίλη, ο οποίος αναγνωρίζοντας το πρόβλημα στέγασης του Ε.Κ.Α.Β. στο νησί, ανέλαβε την ευθύνη να θέσει το ζήτημα στην επόμενη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας»

20131001-195859.jpg