ΠΑΡΟΣ |Η παράταξη ΚΕΠ στηρίζει Αργουζή


logo_kep

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Πάρου (ΚΕΠΠ) που ανήκει στη μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Πάρου και της οποίας μέλη συμμετέχουν στο «Συντονιστικό Φορέων για την Υγεία», δημοσιοποίησε ανακοίνωση με την οποία παίρνει θέση στην αντιπαράθεση των εκπροσώπων της «Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου» και του Κ. Αργουζή, η οποία αναδείχθηκε με αφορμή τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Πάρο. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΥΓΕΙΑΣ …
ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ;

Με αφορμή το Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε στη Πάρο, ξέσπασε Πόλεμος Ανακοινώσεων με αφορμή την εισήγηση Αργουζή. Θέλουμε να επισημάνουμε μερικά πράγματα: Μέχρι σήμερα ο Κώστας Αργουζής ήταν ο μόνιμος εκπρόσωπος του Συντονιστικού, μιας και άτυπα, είχε γίνει αποδεκτός από όλους τους Φορείς του Νησιού. Εκείνος εκπροσωπούσε και μιλούσε σαν εκπρόσωπος του Συντονιστικού παντού, στο Υπουργείο, στην επίσκεψη στα Κόμματα, στα ΜΜΕ, στις συναντήσεις του ίδιου του Συντονιστικού. Είναι σε όλους γνωστό ότι, μέχρι σήμερα, κανένας δεν είχε αμφισβητήσει αυτό του τον ρόλο. Προς τι λοιπόν η προσπάθεια να μη μιλήσει ο Αργουζής στο Περιφερειακό Συμβούλιο;

Ξαφνικά με αφορμή την εισήγηση που θα έκανε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά από αίτημα των δύο Παριανών Συμβούλων, άρχισε ο χαμός, με τις ανακοινώσεις και τοποθετήσεις των εκπροσώπων της Λαϊκής Συσπείρωσης. Διαβάζοντας προσεκτικά την εισήγηση Αργουζή που είχε μοιραστεί στους Περιφερειακούς Συμβούλους, βλέπουμε ότι σ’ αυτήν υπήρχαν οι θέσεις του Συντονιστικού μαζί με κάποιες προσωπικές του απόψεις, που οι περισσότερες ήταν εκφρασμένες θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εδώ και πολλά χρόνια.(τηλεϊατρική, ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στη Σύρο, κλπ.) Τι ενόχλησε τη Λαϊκή Συσπείρωση; Η αναφορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα; η θέση για ξεχωριστή ΔΥΠΕ στα Νησιά ; Νομίζουμε ότι όλα αυτά είναι προφάσεις.

Και εξηγούμαστε: Μέχρι σήμερα το Συντονιστικό αντιμετώπιζε τις διαφορετικές απόψεις που υπήρχαν στα μέλη του, με πνεύμα ενότητας, καθώς έκρινε ότι το βασικό ήταν η Ενιαία έκφραση του προς τα έξω. Οι «κόντρες» παρέμεναν στο εσωτερικό του και δεν δημοσιοποιούνταν. Έτσι σφυρηλατήθηκε η Ενότητα των Φορέων και έτσι έγινε δυνατή η οργάνωση των κινητοποιήσεων του Παριανού Λαού.  Αυτή πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι και η σημερινή στάση, τόσο του ίδιου του Συντονιστικού, όσο και των επί μέρους φορέων που το αποτελούν. Διαφωνούμε ριζικά με τη προσπάθεια κάποιων να μετατρέψουν το Συντονιστικό σε εκφραστή και όργανο της στενής παραταξιακής τους πολιτικής.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε στην ίδια πορεία, κρίνοντας ότι το γενικό καλό υπερισχύει του στενού παραταξιακού. Πρέπει να διαφυλάξουμε την Ενότητα του Παριανού Λαού σαν τα μάτια μας, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τα δίκια μας. Οι μέχρι σήμερα ομόφωνες αποφάσεις Δήμου και Συντονιστικού,  αποτελούν το μπούσουλα για να προχωρήσουμε στις νέες κινητοποιήσεις που ετοιμάζουμε.
Πιστεύουμε ότι, στις δύσκολες συγκυρίες που το Νησί και οι Πολίτες περνούν, εξ αιτίας της Ανάλγητης Μνημονιακής Κυβερνητικής Πολιτικής, προσπάθειες για ηγεμονικές, προσωπικές  και μικροκομματικές πολιτικές δεν έχουν θέση. Εκτός και αν κάποιοι επιλέγουν τη πολιτική της Διάσπασης και Διάλυσης ενός Φορέα με μόνη αιτία ότι δεν μπορούν να τον ελέγξουν πολιτικά».

20131001-195859.jpg