ΠΑΡΟΣ | Μετά την Ρωσία, τώρα κατακτούμε και την Κίνα!!!

Το successes story του Βλαχογιάννη
20131001_110519_resized

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ επιτυχία που είχε το «άνοιγμα» της Ρωσικής τουριστικής αγοράς από τον Δήμο Πάρου τα τελευταία δύο χρόνια και που όλοι οι Παριανοί πολίτες και επιχειρηματίες χαρήκαμε κατά τη φετινή σεζόν, αφού όπως είναι γνωστό οι Ρώσοι γέμισαν τα ξενοδοχεία, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τις ταβέρνες, τώρα η δημοτική αρχή προσπαθεί να σκηνοθετήσει το νέο «άνοιγμα» της Κινεζικής αγοράς, με αφορμή μία επίσκεψη του Κινέζου πρέσβη στην Πάρο.
Παρακολουθήστε το γνωστού ύφους φανφαρόνικο δελτίο τύπου που εξέδωσε η δημοτική αρχή Πάρου με …

… «γλυκόλογα» και φρούδες ελπίδες, χωρίς να υπάρχει ούτε μία συγκεκριμένη αναφορά για τίποτα, όπως: α) Τι ατζέντα προτάσεων κατάθεσαν στον πρέσβη, β) ποιες συνεργασίες συμφωνήθηκαν, γ) με ποιους τρόπους ο ίδιος είπε ότι θα συνεργαστεί με τον Δήμο.

Επειδή γνωρίζουμε τις τυποποιημένες απαντήσεις της δημοτικής αρχής Βλαχογιάννη τύπου: «μηδενίζουν τα πάντα», «εμείς κάνουμε ότι μπορούμε από το υστέρημα του χρόνου μας για το καλό της Πάρου», και το καινούριο: «που είναι οι προτάσεις αυτών που μας ασκούν κριτική», ενημερώνουμε τους αναγνώστες ότι έχουμε καταθέσει προτάσεις ειδικά για την τουριστική πολιτική επανειλημμένα και μέσα από την εφημερίδα μας και σε προσωπικό επίπεδο, απευθείας στους υπεύθυνους του Δήμου.
Ούτε καν για να τις απορρίψουν δεν τις συζήτησαν, γιατί τους ενδιαφέρει το επιφανειακό, τα δελτία τύπου και οι φωτογραφίες και όχι η ουσία που θέλει υπομονή, συλλογική σκέψη, μεθοδικότητα και σχέδιο μακράς διάρκειας. Δηλαδή, «δύσκολα» πράγματα για τη δημοτική αρχή που κατάφερε (στο δικό της σκέλος ευθυνών) να υποχωρήσει η Πάρος σε αφίξεις ακόμα και εφέτος, τη χρονιά που λόγο εσωτερικής υποτίμησης η χώρα, η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Νάξος σημείωσαν αυξήσεις προσελεύσεων από 25% μέχρι 110%.
Άλλα νησιά λοιπόν προοδεύουν, ακόμα και μέσα στην κρίση, εμείς, θα αρκεστούμε στα δελτία τύπου και τις φωτογραφίες τύπου , όπως αυτό που ακολουθεί:
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ: «Στο νησί μας βρέθηκε από τις 30 Σεπτεμβρίου, ο Πρέσβης της Κίνας, κ. Wang Yi και ο Αντιπρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Συνδέσμου, κ. Λευτέρης Κόντος. Την Τρίτη 1η Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Δήμαρχο Πάρου κ. Χρήστο Βλαχογιάννη στο Δημαρχείο Πάρου, στην οποία παραβρέθηκε και η Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής, κ. Μαρία Χανιώτη. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις δυνατότητες προβολής της Πάρου στην Κίνα και το ενδεχόμενο συνεργασίας του Δήμου Πάρου με τον Ελληνοκινεζικό Σύνδεσμο, σε θέματα που αφορούν την προώθηση και προβολή του προορισμού και των τοπικών προϊόντων στην Κινεζική αγορά. Ο Πρέσβης Wang Yi, αναχώρησε με τις καλύτερες εντυπώσεις από την Πάρο και δήλωσε: «το νησί σας με κατέκτησε»».

20131001-195859.jpg