ΠΑΡΟΣ | Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο σήμερα στην Πάρο

Με εσωτερικές αντιπαραθέσεις το Συντονιστικό Φορέων Πάρου προσέρχεται στη συνεδρίαση

periferiako_sinedriasi
ΣΤΙΣ 11 το πρωί σήμερα (30|09|13) συνεδριάζει στην Πάρο για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στην αίθουσα του συλλόγου «Αρχίλοχος» στην Παροικιά.
Οι φορείς που μετέχουν στο «Συντονιστικό Φορέων Πάρου» είχαν συζητήσει …

… το ενδεχόμενο να αδραχθεί η ευκαιρία και να εκτεθεί το πρόβλημα του των ελλείψεων του τομέα δημόσιας υγείας στην Πάρο κατά την εν λόγω συνεδρίαση.
Κατά τη διάρκεια των τριών – τεσσάρων προηγούμενων ημερών έγιναν τα εξής:
Ο περιφερειακός σύμβουλος Κ. Μπιζάς επικοινώνησε με το μέλος του συντονιστικού Κ. Αργουζή και του ζήτησε ένα υπόμνημα σχετικά με το ζήτημα για να το στηρίξουν στις τοποθετήσεις τους οι δύο περιφερειακοί σύμβουλοι που εκλέγονται από την περιφερειακή ενότητα Πάρου – Αντιπάρου, δηλαδή οι κ.κ. Κ. Μπιζάς και Π. Τζανακόπουλος.
Ο Κ. Αργουζής φέρεται να μην ενημέρωσε κανένα άλλο μέλος του συντονιστικού και να συνέταξε ένα κείμενο που απηχεί μόνο τις δικές του απόψεις. Ωστόσο, την τελευταία στιγμή το κοινοποίησε και σε άλλα μέλη, αλλά αφού το είχε στείλει στους περιφερειακούς σύμβουλους, αλλά και στους επικεφαλής των παρατάξεων που απαρτίζουν το περιφερειακό συμβούλιο.
Αυτή η ενέργεια του εξόργισε τους κ.κ. Σ. Χουλιάρα και Κ. Ροκονίδα που εκπροσωπούν τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση» του δημοτικού συμβουλίου Πάρου, οι οποίοι με ανακοίνωση που κοινοποίησαν τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες της 30|9 κατήγγειλαν τη στάση Κ. Αργουζή. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

«Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στο δεύτερο θέμα   του περιφερειακού συμβουλίου που γίνεται 30/9 στην Πάρο και που αναφέρεται στα προβλήματα υγείας, αντί των αναγραφόμενων εισηγητών Κ. Μπιζά και Π. Τζανακόπουλου, ο φάκελος περιείχε σχετική εισήγηση με εισηγητή τον  Κώστα  Αργουζή, μέλος του Συντονιστικού των Φορέων της Πάρου και της Αντιπάρου για την Υγεία. Θα μπορούσε να σχολιάσει κανείς από την εισήγηση αυτή τις ανιστόρητες αναφορές για τον αγώνα των παριανών εδώ και τρία χρόνια, τις απόψεις σχετικά με τις αιτίες της καταρράκωσης της Δημόσιας υγείας στα νησιά μας και την χώρα, τις πολιτικές αυταπάτες που καλλιεργούνται από το κείμενο σχετικά με τον ρόλο της κυβερνητικής πολιτικής και  της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τέλος να αναδείξει ότι αντικειμενικά αυτές οι απόψεις βάζουν πλάτη στήριξης στη πολιτική που διατείνονται ότι κριτικάρουν και πολεμούν. Δεν θα το κάνουμε αυτή την στιγμή.

Το βέβαιο όμως είναι ότι αυτές οι «θέσεις» δεν απηχούν τις θέσεις του συντονιστικού, είναι σε αντίθεση με το ψήφισμα της 14/12/12 που αποτελεί την ομόθυμη θέση του παριανού λαού. Κανείς δεν έχει εξουσιοδοτηθεί από το συντονιστικό να εισηγηθεί το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο, πολύ περισσότερο όταν η εισήγηση αυτή εκφράζει  προσωπικές  απόψεις. Αν ο Κ. Αργουζής ήθελε να αποδεχθεί την πρόσκληση των Μπιζά- Τζανακόπουλου ως μέλος του συντονιστικού και όχι ως πρόσωπο μπορούσε και όφειλε  να ενημερώσει το συντονιστικό, πράγμα που δεν έγινε. Προκαλεί δε τη νοημοσύνη όλων μας το γεγονός ότι η εισήγηση του Κ .Αργουζή βρίσκεται στο φάκελο του περιφερειακού συμβουλίου από την Πέμπτη και αποστέλλεται σε μέλη του συντονιστικού για να πουν την άποψη τους το Σάββατο !!!

Η στάση αυτή είναι καταδικαστέα και  αφήνει ερωτηματικά για αυτούς που στα λόγια τελικά φαίνεται να κόπτονται για την «ενότητα του παριανού λαού», αλλά με τις πράξεις τους την υποσκάπτουν . Είναι βέβαιο ότι το συντονιστικό άμεσα πρέπει να ασχοληθεί και με το ζήτημα αυτό. Το κίνημα του παριανού λαού που με συνέπεια εδώ και τρία χρόνια διεκδικεί τα δικαιώματα του στην δωρεάν, δημόσια υγεία δεν είναι μικρή υπόθεση για να υποτάσσεται σε ισορροπίες, σε σκοπιμότητες, σε προσωπικές επιδιώξεις  ή τα ενδεχόμενα πολιτικά παιχνίδια οποιουδήποτε και για το λόγο αυτό καταγγέλλουμε κάθε τέτοια προσπάθεια».

20130924-174525.jpg