ΠΑΡΟΣ | Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου | «Πόλεμος» μεταξύ Αργουζή και ΚΚΕ Πάρου

20130930-180413.jpg
ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου εναντίον του μέλους του Συντονιστικού Φορέων Πάρου Κ. Αργουζή που αναρτήσαμε το πρωί, θέλησε να μεταφέρει και εντός της συνεδρίασης η συγκεκριμένη παράταξη. Δεν παρευρέθηκε κάποιος εκ των κ.κ. Ροκονίδα ή Χουλιάρα στη συνεδρίαση, αλλά ανέλαβε να το κάνει όπως μπορούσε η εκπρόσωπος του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου» Λ. Καφαντάρη.
Να αναφέρουμε τα πράγματα από την αρχή:

  • Κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειας του Συντονιστικού Φορέων Πάρου για την Υγεία στις 16|9 είχε συμφωνηθεί να εκμεταλλευτεί το όργανο τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Πάρο και να προωθήσει τα αιτήματα των νησιών μας στα θέματα υπηρεσιών δημόσιας υγείας.
  • Δεν είχε αποφασισθεί το πως θα γίνει αυτή η παρέμβαση και οι ημέρες περνούσαν. Έτσι, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Πάρου – Αντιπάρου Κ. Μπιζάς και Π. Τζανακόπουλος ενόψει της επερχόμενης συνεδρίασης, ζήτησαν από τον άτυπο προεδρεύοντα του «Συντονιστικού» Κ. Αργουζή να τους ετοιμάσει μία επικαιροποιημένη εισήγηση για τη συνεδρίαση.
  • Εκείνος εξέλαβε την πρόταση ως ότι τον αφορούσε ατομικά και απέστειλε μία δική του εισήγηση η οποία δεν συμπεριλάμβανε όλα εκείνα που έχει εγκρίνει μέχρι στιγμής το «Συντονιστικό», αλλά μόνο ένα μέρος τους. Τις απόψεις του τις είχαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι από την Πέμπτη 26|9, ενώ τα μέλη του «Συντονιστικού» τις έλαβαν μόλις το Σάββατο 28|9 με την παρότρυνση του Κ. Αργουζή, οποίος θέλει να πει τι θα ήθελε να συμπληρωθεί.

20130930-180503.jpg

  • Από την παράταξη που στηρίζει το ΚΚΕ σε Πάρο, αλλά και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η συγκεκριμένη πρόταση και η εν γένει τακτική Κ. Αργουζή θεωρήθηκε αιτία πολέμου, αφού εκτιμήθηκε ότι αφενός «εξαφάνιζε» πολιτικές διαπιστώσεις που έχει συμφωνήσει το «Συντονιστικό» για το ποιοι φταίνε για τα προβλήματα στον τομέα δημόσιας υγείας, αφετέρου θεώρησαν ότι ο Κ. Αργουζής «καπέλωσε» το όργανο για να ικανοποιήσει προσωπικές φιλοδοξίες.

Η οργή τους ανέβηκε στα ύψη, όταν το υπόμνημα με τις προσωπικές απόψεις Αργουζή παρατήρησαν ότι υπάρχει μέσα στο φάκελο που πήραν οι περιφερειακοί σύμβουλοι από το προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου. Αρα – όπως είπαν – το κείμενο Αργουζή γινόταν εισήγηση της περιφερειακής διοίκησης για τη συζήτηση στη συνεδρίαση.
Βράδυ της 29|9, παραμονή της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, η παράταξη δημοσιοποίησε καταγγελία εναντίον του Κ. Αργουζή.

  • Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 30|9 ο Κ. Αργουζής αντιλαμβανόμενος ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε κάνει «φάουλ», όταν έλαβε το λόγο από το προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου για να μιλήσει για τα προβλήματα της Πάρου στον τομέα υγείας, έκανε τον εξής συγκερασμό: παρουσίασε το θέμα μέσα από όλα τα ψηφίσματα του «Συντονιστικού» και του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου, χωρίς όμως να αποσύρει και τις δικές του προτάσεις. Με λίγα λόγια, τα είπε όλα.

Η Λ. Καφαντάρη εκ μέρους των συντρόφων της α’ και β’ βαθμού κατήγγειλε τη στάση Αργουζή και διάβασε για να ακούσουν όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι της καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου.

Με το θέμα δεν ασχολήθηκαν καθόλου οι υπόλοιποι περιφερειακοί σύμβουλοι, διότι δεν τους ενδιέφεραν οι εσωτερικές έριδες που είχαν αναφλεγεί εντός του Συντονιστικό Πάρου.

20130930-180558.jpg