ΠΑΡΟΣ | Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου | Τι είπαν εκπρόσωποι φορέων Πάρου που μίλησαν


DSC_0018

 ΠΑΡΑΚΑΤΩ παρουσιάζονται οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων φορέων της Πάρου που είχαν την ευκαιρία να παρέμβουν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πάρο (ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του στις 18:15):


Χρ. Γεωργούσης
(Αρχίλοχος): Του δόθηκε ο λόγος για να μιλήσει για τα προβλήματα που απασχολούν την αλιεία σε Πάρο και Αντίπαρο. Εξέθεσε τα συμπεράσματα που κατέγραψε ο σύλλογος κατά τη διάρκεια των ημερίδων που πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή μίας σειράς ανθρώπων που έχουν σχέση με το θέμα, από ντόπιους ψαράδες, μέχρι και την αρμόδια επίτροπο αλιείας Μ. Δαμανάκη που εδώ και χρόνια επισκέπτεται το νησί μας για τις διακοπές της.

Το ζήτημα της υπεραλίευσης ήταν από τα πρώτα που εκτέθηκαν, καθώς και μία σειρά από προτάσεις για τη διατήρηση των ιχθυοαποθεμάτων και της ισορροπίας στη θάλασσα που τη χρειαζόμαστε για να μπορούμε να ζούμε στα νησιά. Κάλεσε την περιφέρεια να αλλάξει την κατεύθυνση των επενδύσεων της και να τις στρέψει στον πρωτογενή τομέα, τόσο στην αγροτική οικονομία, όσο και σε πολιτικές διατήρησης της παραδοσιακής – με όρια – αλιείας.

Ν. Τσιγώνιας (Αγροτικός Συνεταιρισμός Πάρου): Του δόθηκε ο λόγος για να αναφερθεί στα ζητήματα που απασχολούν τον οργανισμό και τον σχετικό τομέα. Καταλόγισε ευθύνες στους «μανδαρίνους» της Αθήνας που δεν λύνονται τα προβλήματα του ΑΣΠ.
Εννοώντας προφανώς, να του δοθεί η δυνατότητα να υλοποιήσει το σχέδιο πώλησης των ακινήτων του ΑΣΠ για να πληρωθούν τα ελλείμματα και τα χρέη προς τους αγρότες και τους υπαλλήλους, τα οποία δεν υπήρχαν πριν ο ίδιος αναλάβει την προεδρεία του φορέα, πλην των «ακινητοποιημένων» χρεών προς την Αγροτική Τράπεζα. Και αυτή η οφειλή όμως ήταν από δάνειο το οποίο ο ίδιος αποφάσισε να σταματήσει να το αποπληρώνει, επιλέγοντας να στραφεί με δύο αγωγές κατά της τράπεζας.

Απ. Αλιπράντης (Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάρου): Ο εκπρόσωπος του συλλόγου δεν παρουσίασε θέματα και προβλήματα της αγοράς. Τοποθετήθηκε για να διατυπώσει την άποψη του πως στο περιφερειακό συμβούλιο και ενώ συζητιόταν το θέμα των προβλημάτων στον τομέα δημόσιας υγείας των νησιών μας, δεν ήταν σωστό να γίνονται αντιπαραθέσεις με σκοπό το κομματικό συμφέρον.
Απευθυνόταν στην επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Λ. Καφαντάρη που λίγο πριν από την τοποθέτηση του, είχε μεταφέρει την καταγγελία εναντίον του Κ. Αργουζή που παρουσιάσαμε σε άλλη ανάρτηση.

Από την Αντίπαρο δεν παραβρέθηκε και δεν μίλησε κανείς.

Με τους παραπάνω έκλεισε ο κύκλος της παρουσίασης από το http://www.parosnewsblog.gr των όσων μίλησαν από την Πάρο και την Αντίπαρο με την ευκαιρία της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο νησί μας.

Το ρεπορτάζ μας με επόμενη ανάρτηση θα παρουσιάσει τις άλλες πλευρές της σχετικής συνεδρίασης που έχουν σημαντικό ενδιαφέρον …

20130930-162656.jpg