ΠΑΡΟΣ | Σε εξέλιξη τώρα η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Πάρο

20130930-120326.jpg

ΣΤΙΣ 11:05 ξεκίνησε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην αίθουσα του συλλόγου «Αρχίλοχος» στην Παροικία η οποία γίνεται για πρώτη φορά.
Ηδη έχουν μιλήσει οι περιφερειακοί σύμβουλοι που εκλέγονται σε Πάρο και Αντίπαρο Π. Τζανακόπουλος και Κ. Μπιζάς οι οποίοι παρουσίασαν τα σημαντικότερα προβλήματα της Πάρου και της Αντιπάρου. Το ίδιο έκαναν …

…οι δήμαρχοι Πάρου και Αντιπάρου Χρ. Βλαχογιάννης και Γ. Λεβεντάκης που ακολούθησαν στις ομιλίες. Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον εκπρόσωπο του Συντονιστικού Φορέων Πάρου, Κ. Αργουζή για να εκθέσει τα ζητήματα στον τομέα της δημόσιας υγείας που διεκδικεί ο φορέας. Επίσης, τον λόγο πήρε ο π. Σπ. Φωκιανός εκ μέρους της Μητρόπολης Παροναξίας, ευχόμενος για επίλυση των τοπικών προβλημάτων με τις εργασίες των συμβούλων.

Τον λόγο πήρε εκ μέρους του συλλόγου Αρχίλοχος, ο Χρ. Γεωργούσης για να παρουσιάσει τα ζητήματα του τομέα αλιείας Πάρου – Αντιπάρου, στη βάση των συμπερασμάτων σχετικών ημερίδων που έγιναν την τελευταία περίοδο. Καθώς και ο Ν. Τσιγώνιας εκ μέρους του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πάρου που ζήτησε την παρέμβαση της Περιφέρειας για να υλοποιηθούν τα σχέδια που έχει η διοίκηση της για εκποίηση των ακινήτων της προκειμένου να πληρώσει τα μεγάλα χρέη που έχουν δημιουργηθεί πρόσθετα στα παλαιότερα και να χρηματοδοτηθούν κάποια σχέδια ανάπτυξης. Επίσης, μίλησε ο Δ. Γεωργιάδης εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς στο Νότιο Αιγαίο ο οποίος διατύπωσε τους φόβους των συναδέλφων του για την περικοπή προγραμμάτων χρηματοδότησης που έχουν σχέση με τους παιδικούς σταθμούς στο άμεσο μέλλον. Ζήτησε την παρέμβαση του πρώτου και δεύτερου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης για να μην κοπούν τα προγράμματα.
Η συνεδρίαση συνεχίζεται. Θα ακολουθήσουν και άλλες αναρτήσεις με εξειδικεύσεις στα ζητήματα και ειδήσεις που προέκυψαν.

20130930-120450.jpg