Ο Αλ. Τσίπρας εξήγησε στις 25|9 τη … Διαπλοκή κυβέρνησης και Χρυσής Αυγής

Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου συμφωνούν με την ανάλυση Αλ. Τσίπρα… από πέρυσι

tsipras-5709-800x532

ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΛΥΣΗ του κόμματος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, όπως διαμορφώθηκε μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις, διατύπωσε σε ανοικτή ομιλία του στο Πέραμα στις 25|9|13 ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας. Για πρώτη φορά ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης μίλησε για τακτική της κυβέρνησης και των κομμάτων που την στηρίζουν, να χρησιμοποιήσουν τη Χρυσή Αυγή ως «δεξαμενή ψήφων» για να τις συγκρατήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Τη θέση αυτή …

… είχε διατυπώσει η εφημερίδα μας σε κεντρικό της άρθρο στο φύλλο της 19 Μαΐου 2012, αναλύοντας τα αποτελέσματα των πρώτων εκλογών της 6 Μαΐου 2012. Παραθέτουμε στην συνέχεια το ρεπορτάζ της Μ. Ζαφειριάδου από την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Πέραμα που αφορά στο συγκεκριμένο σκέλος. Στην συνέχεια παραθέτουμε το σχετικό άρθρο της εφημερίδας μας:

Το ρεπορτάζ από
την ομιλία Τσίπρα

[«Έτσι άρχισαν να υποθάλπουν το τέρας, να το χαϊδεύουν και να το βάζουν στα σπίτια μας ως χαριτωμένο κατοικίδιο», είπε, εκτιμώντας ότι ήθελαν η Χρυσή Αυγή να λειτουργήσει ως «δεξαμενή για τους απογοητευμένους ψηφοφόρους», αποτρέποντάς τους από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και στη συνέχεια, «σκαρφίστηκαν την αθλιότητα των δύο άκρων ώστε να ταυτίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά με την ακροδεξιά βία και την ανωμαλία», είπε, αποδίδοντας αυτή τους την κίνηση στην προσπάθεια να κοντύνουν την επιρροή του κόμματός του στον λαό. Μόνο που αυτό, διαπίστωσε, δυνάμωνε την Χρυσή Αυγή, που επέβαλε στο μεταξύ ακροδεξιά ατζέντα, ενώ έφτιαχνε «τάγματα δολοφόνων που εγκληματούσαν απολαμβάνοντας την ασυλία των κατασταλτικών μηχανισμών». Και όταν πάλι εμφάνισε υψηλά δημοσκοπικά νούμερα, θύμισε ότι διατυπώθηκαν σκέψεις για το πώς θα συνεργαστούν με το «τέρας», για να αποτρέψουν μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Περιγράφοντας έτσι την άνοδο της Χρυσής Αυγής, ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι «ξαφνικά, όλοι αυτοί που μέχρι χθες χάιδευαν και τάιζαν το τέρας, σήμερα παρουσιάζονται έκπληκτοι», θυμίζοντας για παράδειγμα την απειλή μηνύσεων του υπουργού Δημοσίας Τάξεως προς τον Guardian, όταν έγραψε για θύλακες της Χρυσής Αυγής στην αστυνομία και τώρα στέλνει 31 έτοιμους φακέλους στην εισαγγελία. «Και το ερώτημα είναι, αφού τους είχε έτοιμους, γιατί δεν τους έστελνε πριν πέσει νεκρός ο Παύλος;», είπε, αναφερόμενος στον 34χρονο Παύλο Φύσσα που δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι].

Αυτά λέγαμε στο φύλλο της εφημερίδας «Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου» της 19|5|12 ακριβώς μετά τις πρώτες εκλογές της 6ης Μαΐου:

logo ta nea

apothiki_foto_2

«Η υπόθεση της Χρυσής Αυγής
Θυμηθείτε:
α) Ποιοι ήταν υπεύθυνοι να υπάρχει τάξη στις γειτονιές της Αθήνας και δη στις φτωχογειτονιές;
β) Ποιοι ήταν υπεύθυνοι να τηρούν τους νόμους στον τομέα της λαθρομετανάστευσης;
γ) Ποιοι ήταν υπεύθυνοι να προστατεύσουν τα χαμηλά εισοδήματα από το χρηματιστήριο, από την κατάχρηση των δανείων, το πέρασμα από τη δραχμή στο ευρώ, την κατάχρηση της κατανάλωσης και άλλα παρόμοια, την διάχυση της υποκουλτούρας στην τηλεόραση και τα σχολεία;

Θυμηθείτε ακόμα:
α) Ποιοι μόνοι δύο πολιτικοί αρχηγοί κομμάτων έβαζαν καθημερινά στους λόγους που εκφωνούσαν τις τελευταίες 20 ημέρες προ της 6ης Μαΐου, το εδάφιο περί του πόσο «φοβερό και τρομερό» είναι να μπει στη Βουλή η Χρυσή Αυγή; Με άλλα λόγια, ποιοι διαφήμιζαν σαν λύση αγανάκτησης, τη Χρυσή Αυγή;
β) Ποιοι είχαν αποκλείσει από τα ΜΜΕ πριν τις εκλογές την εμφάνιση των παράδοξων, βίαιων και παράνομων συμπεριφορών των «στελεχών» της Χρυσής Αυγής, ενώ την ίδια στιγμή τους χρησιμοποιούσαν είτε ως παρακρατικούς, είτε αντί για αστυνομικούς στον Άγιο Παντελεήμονα στα Πατήσια;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι κ.κ Α. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος, τα ΜΜΕ που τους στηρίζουν, οι επιχειρήσεις που τους στηρίζουν, προφανώς κατόπιν υποδείξεων των εταιρειών επικοινωνίας και πολιτικού μάρκετινγκ που έχουν προσλάβει για να επιβληθεί το μνημόνιο στη χώρα. Αυτό το φαινόμενο είναι το τελευταίο πολιτικό έγκλημα του «συστήματος» των ηγεσιών των παλαιών κομμάτων. Προ του φόβου τους ότι θα καταρρεύσουν, αφού είδαν ότι δεν μπορούν να συγκρατήσουν τις ψήφους των Ελλήνων πολιτών, διαφήμισαν με την μέθοδο της αντιδιαφήμισης την Χρυσή Αυγή για να τη χρησιμοποιήσουν ως αποθήκη ψήφων. Έβαλαν με τις αναφορές τους στο νου κάποιων ανθρώπων τον παρακάτω συλλογισμό: «Αφού ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς μιλάνε συνέχεια εναντίον της Χρυσής Αυγής, άρα, αυτό το κόμμα τους κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά. Συνεπώς, εγώ που θέλω να τους τιμωρήσω για εκείνα που μου έχουν κάνει, είναι καλύτερο, θα τους τιμωρήσω πιο πολύ, αν ψηφίσω Χρυσή Αυγή».

Βεβαίως, το «σύστημα» γνωρίζει ότι κινδυνεύει από τα «όμορα» και όχι από τα «άκρα». Τα «άκρα» ήταν πάντοτε οι καλύτεροι συνέταιροι κάθε «συστήματος». ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αποφάσισαν να «στείλουν» αγανακτισμένους ψηφοφόρους στη Χρυσή Αυγή, προκειμένου να μην πάνε στον Τσίπρα, στον Καμμένο και σε άλλα κόμματα, τα οποία θα ήταν δυνατό με τον καιρό να τους πείσουν να παραμείνουν στο χώρο τους. Όχι τυχαία, από τη Δευτέρα 7 Μαΐου τα ΜΜΕ που στηρίζουν το «σύστημα» εξουσίας των ηγεσιών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, άρχισαν να προβάλουν με βίντεο και συνεντεύξεις ανθρώπους της Χρυσής Αυγής και τις απωθητικές συμπεριφορές τους. Ποιος πιστεύει ότι αυτά τα βίντεο δεν προϋπήρχαν στα κανάλια; Απλά, είχε σημάνει η ώρα της επανασυγκομιδής των ψήφων για να επιστρέψουν στο «καλάθι».

Αυτού του είδους το «παιχνίδι» παίχτηκε και «παίζεται» ακόμα. Είναι επαίσχυντο και επικίνδυνο. Είναι ακόμη άλλο ένα έγκλημα κατά της Δημοκρατίας, το οποίο δεν ντράπηκαν να τελέσουν οι δύο ηγεσίες των κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, προ της κατάρρευσης τους. Γι’ αυτόν τον λόγο, προσωπικά, ούτε βρίζω, ούτε προσεύχομαι για βοήθεια εξ ουρανού, όσο αφορά την υπόθεση Χρυσή Αυγή. Με ενδιαφέρουν πάρα πολύ – όχι τα στελέχη και η ηγεσία αυτού του κόμματος που προϋπήρχαν – αλλά εκείνοι που ψήφισαν το κόμμα αυτό στις 6 Μαΐου. Δεν τους θεωρώ ούτε χαζούς, ούτε παράλογους. Έκαναν μία επιλογή, όπως όλοι μας. Εδώ είναι ο διάλογος, εδώ είναι η δημοκρατία. Να ανταλλάξου με απόψεις.
Κ. Δραγάτης».

20130924-174525.jpg