Δημόσια Υγεία | Πάρος και Αντίπαρος καλούν Γεωργιάδη

20130924-174242.jpg

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ του «Συντονιστικού Φορέων Πάρου- Αντιπάρου» που είχε αναλάβει τη σύνταξη επιστολής διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με τα άλυτα προβλήματα στον τομέα δημόσιων υπηρεσιών υγείας των νησιών μας, έδωσε σήμερα (24|05|13) στη δημοσιότητατο το σχετικό κείμενο που του έχει σταλεί. Θυμίζουμε ότι στην τελευταία συνεδρίαση της ολομέλειας των εκπροσώπων συλλόγων των νησιών μας, είχε αποφασιστεί ομόφωνα η σχετική ενέργεια ως τελευταία προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων πριν την προγματοποίηση νέων αγωνιστικών κινητοποιήσεων που οργανώνονται για την προσεχή περίοδο. Ακολουθεί η επιστολή:

«Προς: Τον Υπουργό Υγείας
Κ. Άδωνι Γεωργιάδη

Κύριε Υπουργέ,

Με την από 28/6/2013 επιστολή μας, σας καταστήσαμε απολύτως ενήμερο για τα συνεχιζόμενα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά της Πάρου και της Αντιπάρου εδώ και τρία χρόνια στον τομέα ευθύνης σας, την Δημόσια Υγεία. Προβλήματα που σχετίζονται με την έλλειψη παιδιατρικής φροντίδας για τα 2.500 παιδιά των δύο νησιών μας, την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού του Κ.Υ. Πάρου, την έλλειψη διασωστών του ΕΚΑΒ, τις ελλείψεις υποστηρικτικών μέσων και ιατροφαρμακευτικού υλικού του Κέντρου Υγείας, τις ελλείψεις σε μ ό ν ι μ ο ιατρικό προσωπικό και τέλος με το ζήτημα της ένταξης του υγειονομικού αεροσκάφους του «Βελέντζειου» Ιδρύματος με έδρα το νησί μας σε ένα σύγχρονο δημόσιο φορέα διακομιδών επειγόντων περιστατικών πάντα με την σύμφωνη γνώμη του Ιδρύματος.

Ενδεχομένως να σας είναι γνωστό, ότι τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, οκτακόσιοι και πλέον πολίτες της Πάρου και της Αντιπάρου, κορύφωσαν τις κινητοποιήσεις τους για δημόσια και δωρεάν υγεία, με δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας και τη Βουλή των Ελλήνων, παραδίδοντας σχετικό ψήφισμα, το οποίο και επισυνάπτουμε, υπογεγραμμένο από 6.500 συμπολίτες μας, λαμβάνοντας παράλληλα ρητές δεσμεύσεις από τον προκάτοχό σας Υπουργό κ. Λυκουρέντζο, οι οποίες, δυστυχώς, δεν τηρήθηκαν.

Με την από 8/8/2013 απαντητική σας επιστολή, η οποία υπογράφεται από υφιστάμενο στέλεχος των υπηρεσιών σας, πέρα από τις γνωστές υποσχέσεις και την επικαλούμενη χωρίς αντίκρισμα ευαισθησία, δεν προκύπτει τίποτε το νεότερο προς την κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων της δημόσιας υγείας στα νησιά μας.

Κύριε Υπουργέ,

Με δεδομένο ότι οι φορείς της Πάρου-Αντιπάρου για την Υγεία καλούνται εντός των προσεχών ημερών να σταθμίσουν την διαμορφωθείσα κατάσταση και να αποφασίσουν περαιτέρω τρόπους διεκδίκησης των αιτημάτων μας, εάν είστε σε θέση να προχωρήσετε σε άμεση επίλυσή τους, όπως άλλωστε έχει δεσμευτεί το Υπουργείο σας , ορίσετε συνάντηση, με το Συντονιστικό των Φορέων των νησιών μας στο Υπουργείο σας, το συντομότερο δυνατόν.
ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ».

20130924-174525.jpg