Συμπαράσταση φροντιστών Πάρου σε απεργούς καθηγητές

 

gata

ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ φροντιστηρίων που λειτουργούν στην Πάρο, με αφορμή την εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στις 18|9 από τους εκπαιδευτικούς που απεργούν σε Πάρο και Αντίπαρο, δημοσιοποίησαν τις θέσεις τους επάνω στο θέμα της απεργίας. Επίσης, έκαναν γνωστή την πρωτοβουλία τους να μην λειτουργήσουν τα φροντιστήρια τους κατά τις ώρες πραγματοποίησης της σχετικής εκδήλωσης. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

«Οι εκπαιδευτικοί – φροντιστές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου αναστέλλουμε την λειτουργία των φροντιστηρίων μας από τις 18.00 και μετά, σε ένδειξη συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δημόσιου τομέα.

Ο αγώνας για:

  • Δημόσια, δωρεάν, δωδεκάχρονη υποχρεωτική παιδεία
  • Καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα
  • Μόνιμο προσωπικό στα σχολεία που να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών
  • Μισθολογικά, ασφαλιστικά και μορφωτικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών,

είναι αγώνας που αφορά όλους μας, κάθε οικογένεια, γονείς και μαθητές. Με το νόμο για το «νέο Λύκειο» η παιδεία μας παίρνει εντονότερα ταξικά χαρακτηριστικά βάζοντας ανυπέρβλητα εμπόδια στην αναγκαία μόρφωση των παιδιών, αποκλείοντας  από αυτή όσους  δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. Οι υπογράφοντες: Βολοσυράκης Αντώνης, Βολοσυράκης Nίκος, Καραπιδάκη Κλαίρη, Κρητικός   Γιάννης, Λουκή Φλώρα, Μπιζάς Κώστας, Ράπτη Αλεξάνδρα, Ροκονίδας  Κώστας».

20130904-111145.jpg