Βρήκε ο Φίλιππος τον Ναθαναήλ | Εικονική Τουριστική Πολιτική

φωτογραφία

ΑΠΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ που δημοσιοποίησε η αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, αρμόδια για τις υποθέσεις τουριστικής πολιτικής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (δηλαδή και της Πάρου και της Αντιπάρου και των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου), Ελ. Φτακλάκη μάθαμε σήμερα τα πολύ σπουδαία που θα διαβάσατε στη συνέχεια. Αυτά τα σπουδαία προέκυψαν σε μία πολλή μεγάλη συνάντηση που είχε η εν λόγω κυρία με την υπουργό τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.
Η Ολ. Κεφαλογιάννη, σε περίπτωση που δεν τη γνωρίζει κάποιος αφελής από τους αναγνώστες μας είναι η πολύ επιτυχημένη υπουργός τουρισμού στην οποία χρωστάμε την εφετινή αύξηση του τουρισμού. Βέβαια!
Την αύξηση …

… δεν την οφείλουμε στο ότι πουλάνε οι περισσότεροι στην μισή τιμή που πούλαγαν μέχρι πριν τρία χρόνια, όχι, όχι …
Πουλάμε γιατί έχει ασκήσει μέσα σε ένα χρόνο κορυφαία τουριστική πολιτική η κα. Όλγα Κεφαλογιάννη.
Ε, το αντίστοιχο της στο Νότιο Αιγαίο, είναι η κα Φτακλάκη.

Για εμάς που είμαστε κακοί και πικρόχολοι δημοσιογράφοι, οι ειδήσεις που προκύπτουν από το δελτίο τύπου που σας παραθέτουμε, δεν βρίσκονται στα λόγια του κειμένου στο δελτίο τύπου που παρόμοιο του έχουμε διαβάσει 500 φορές τα τελευταία χρόνια για τα ίδια θέματα (χωρίς συγκεκριμένες κουβέντες, χωρίς χρονοδιαγράμματα, χωρίς τίποτε).
Οι ειδήσεις προκύπτουν από την επιμελώς συνημμένη φωτογραφία που είχε το δελτίο τύπου που μας έστειλε η κα Φτακλάκη.

Σας δίνουμε τις ειδήσεις λοιπόν
:  

α) Πρόκειται για δύο κομψές και καλλίγραμμες κυρίες.
β) Η Όλγα έχει λίγο πιο καλό γούστο στα παπούτσια.
γ) Η κα Φτακλάκη όμως είναι λίγο πιο ψηλή, παρά του ότι έχει φορέσει πολύ υψηλοτάκουνα παπούτσια. Αυτό το λάθος της ίσως μας κοστίσει, διότι εφόσον δει τη φωτογραφία η Όλγα μπορεί να θεωρήσει τη διαφορά στο ύψος, ως προσπάθεια υπονόμευσης της.
δ) Το ντύσιμο και των δύο είναι ακριβούτσικο.
ε)  Το βάψιμο και των δύο είναι λίγο βαρύ για σκληρά εργαζόμενες πολιτικούς που συναντήθηκαν το πρωί.
στ) Αναρωτιόμαστε αν όπου πηγαίνουν κουβαλάνε κομμώτριες και φωτογράφους μαζί τους και είναι πάντα του «κουτιού».
ζ) Η κα Φτακλάκη είναι Πασοκτζού διότι φοράει μαζί με τα κυριλέ αξεσουάρ της κάτι άσχετα βραχιολάκια για ξεκάρφωμα σοσιαλιστικό δήθεν.
Η Όλγα είναι συνεπέστατη. Εκτιμάμε ότι με ταγιεράκι σε τόνους γαλανόλευκης γεννήθηκε, πήγε κολλέγιο ψυχικού, μπήκε στη ΜΑΚΙ, πήγε ΗΠΑ, μπήκε ΟΝΝΕΔ, μπήκε Βουλή, έγινε υπουργός, κάτι που ήξερε ότι θα γίνει από τότε που ήταν μωρό ως κόρη Κεφαλογιάννη (από μπαμπά) και Βαρδινογιάννη από μαμά. Ε, στην Ελλάδα ζούμε, που έχει δημοκρατία.
Η Ολγα φόρα την κοτρώνα στα δάχτυλα του αριστερού και τέλος! Αυτή είναι η διαφορά της Νεοδημοκράτισσας, είναι πάντα επιπέδου αγάπη μου!
Αυτά είναι τα θέματα για εμάς.

Απολαύστε τώρα το δελτίο τύπου γι’ αυτή τη συνάντηση:

«Η αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ.  Ελευθερία Φτακλάκη επισκέφτηκε την Υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη το πρωί της Πέμπτης στην Αθήνα. Στη συνάντηση  αυτή μετείχαν ο Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Π. Λειβαδάς, η Διευθύντρια του πολιτικού γραφείου της Υπουργού κ. Ι. Δρέττα και η Διευθύντρια προωθητικών προγραμμάτων, συσκέψεων και εκθέσεων του ΕΟΤ κ. Α. Βαρελά.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν το φλέγον ζήτημα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου για τα νησιά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, θέμα το οποίο έχει αναδείξει η κα Φτακλάκη με σειρά πρωτοβουλιών. Στο πλαίσιο αυτό εξετάστηκαν τρόποι και μέτρα για την ενίσχυση της ροής ταξιδιωτών προς τα νησιά της Περιφέρειας μας, για τη βιωσιμότητα των τουριστικών επιχειρήσεων, για την απασχόληση και την τοπική οικονομία.

Η αντιπεριφερειάρχης κατέθεσε ολοκληρωμένη  πρόταση για την παροχή κινήτρων από πλευράς Υπουργείου και ΕΟΤ προς τους tour operators για να επαυξήσουν και να ενισχύσουν τα προγράμματα τους προς τα νησιά της Περιφέρειας μας. Συζητήθηκε επίσης, το θέμα της επιτάχυνσης και απλοποίησης της διαδικασίας βίζας Σενγκεν για πολίτες τρίτων χωρών καθώς, και η αναγκαιότητα σταθερού και έγκαιρου προγραμματισμού των ακτοπλοϊκών δρομολογίων. Επιπλέον, εξετάστηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας της Περιφέρεια Ν. Αιγαίου με το Υπουργείο Τουρισμού για την καλύτερη προβολή των νησιών μας. Τέλος, η αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε την Υπουργό για την ίδρυση του  Παρατηρητήριου Βιώσιμου Τουρισμού στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Μετά το πέρας της συνάντησης, η κα Φτακλάκη προέβει στην ακόλουθη δήλωση: «θα ήθελα να ευχαριστήσω την Υπουργό κα Όλγα Κεφαλογιάννη για την ανταπόκριση στο αίτημα μας και για τη σημερινή εποικοδομητική συνεργασία καθώς, συζητήσαμε μια σειρά από μέτρα προκειμένου να επιτύχουμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αλλά και να προβάλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα νησιά μας που είναι προϋπόθεση για το μεγάλο στόχο, την οικονομική ανάπτυξη των νησιών μας και την ευημερία των πολιτών».»

20130828-141006.jpg