ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ | Διαμαρτυρία στη «Μαντώ»

34719

ΕΚΔΗΛΩΣΗ διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε εχτές (18|09|13) στην πλατεία «Μαντώ Μαυρογένους» από τους απεργούς καθηγητές Πάρου και Αντιπάρου. Οι εκπρόσωποι των απεργών ανακοίνωσαν τα ψηφίσματα τους μέσα στα οποία περιγράφονταν οι δυσάρεστες εξελίξεις στην εκπαίδευση από τις εντεινόμενες εκπτώσεις που επιβάλλονται με τις μνημονιακές πολιτικές. Βεβαίως, αναδείχθηκε το πλέγμα επιπτώσεων στη μόρφωση των παιδιών και στη δυνατότητα διδασκαλίας από τους εκπαιδευτικούς.
Επιπλέον, στη συγκέντρωση …


… παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Ένωση Γονέων που συμπαρίσταται στις κινητοποιήσεις των καθηγητών, εκπρόσωποι του Συντονιστικού Φορέα Υγείας, αλλά και εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων και τοπικών κομματικών οργανώσεων.


Η συμμετοχή

Η συγκέντρωση των καθηγητών είχε ικανοποιητική συμμετοχή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είχε τη μαζικότητα που λογικά θα απαιτούσε η κρισιμότητα της κατάστασης στην παιδεία.
Πόσο μάλλον, επειδή η Πάρος και η Αντίπαρος είναι νησιωτικές περιοχές. Όπως είναι γνωστό και έχει καταδείξει η εμπειρία τόσο από το παρελθόν, όσο και των τελευταίων τριών ετών, τα νησιά μας πλήττονται πρώτα από τις περικοπές δαπανών για τις υποχρεώσεις του κράτους προς την κοινωνία, παρά τους ότι προστατεύονται από το Σύνταγμα, επειδή δεν τηρείται από τις κυβερνήσεις.

Η κριτική

Οι πολίτες λοιπόν, και δη οι γονείς θα πρέπει να πλαισιώσουν και να ενδυναμώσουν με τη συμμετοχή τους τις εκδηλώσεις που αφορούν στη παιδεία. Μπορούν να ακόμα να αμφισβητήσουν ή να αντιπροτείνουν, εφόσον συμμετέχουν σε αυτές, αποτελεσματικότερες μεθόδους διεκδίκησης, αν τυχόν τις έχουν σκεφτεί.
Η κρίση και οι πρωτοφανείς, ιστορικές στιγμές που ζούμε, δεν συγχωρούν αδιαφορία και αναβλητικότητα. Δεν συγχωρείται κανείς λόγω «άγνοιας» πια.

20130903-112357.jpg