Του Σταυρού στην Αγκαιριά

aliki_foto_1

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ, για 5η συνεχή χρονιά, οι εορταστικές εκδηλώσεις  της υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Αγκαιριά και την Αλυκή που, όπως κάθε χρόνο έκλεισαν τον κύκλο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του χωριού …

Τα δρώμενα

aliki_foto_2Ανήμερα της γιορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού μετά την Θ. Λειτουργία και την λιτανεία, όπου συμμετείχε και το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Λευκών, στο προαύλιου του Ιερού Ναού  προσφέρθηκαν ως κέρασμα φρεσκομαγειρεμένα  ρεβίθια από τα μέλη του Πολιτιστικού συλλόγου  και παραδοσιακή κριθαροκουλούρα και σταφύλι από την εκκλησιαστική επιτροπή.

Το βράδυ της ίδιας μέρας στο λιμανάκι της Αλυκής πραγματοποιήθηκε μουσικοχορευτική παράσταση στην οποία συμμετείχαν το Χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Σκόπας ο Πάριος» , και το φιλοξενούμενο στο νησί συγκρότημα από το νησί της Λέρου του μορφωτικού Πολιτιστικού συλλόγου «η Άρτεμης» . Το πρόγραμμα πλαισίωσε το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού συλλόγου Αγκαιριάς.

Από τον πολιτιστικό σύλλογο Αγκαιριάς δημοσιοποιήθηκε ανακοίνωση με την οποία τα μέλη του ευχαρίστησαν θερμά όλους τους επαγγελματίες του χωρίου για την οικονομική ενίσχυση, καθώς και τους άλλους φορείς για τη συνεργασία με στόχο την επιτυχία των εκδηλώσεων.

20130831-125448.jpg