Συνεδρίαση Εκπροσώπων Φορέων Πάρου – Αντιπάρου για τη δημόσια υγεία

ΜΗ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ…
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

20130914-104152.jpg

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ το απόγευμα, στις 18:00, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Πάρου θα συνεδριάσει για πρώτη φορά μετά το καλοκαίρι, η ολομέλεια των εκπροσώπων Πάρου και Αντιπάρου που συνεργάζονται για την βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας στα νησιά μας. Πρόκειται για το όργανο που ονομάστηκε από πέρυσι «Συντονιστικό Φορέων για την Υγεία» Πάρου – Αντιπάρου.

Θυμίζουμε
… ότι αυτό το όργανο κατά την περσινή χρονιά οργάνωσε και πέτυχε την μεγάλη διαδήλωση Παριανών και Αντιπαριανών έξω από το υπουργείο υγείας στην Αθήνα και στην συνέχεια έκανε την πορεία έως την Βουλή για να ενημερώσει τα κόμματα για τα προβλήματα.

Η ανάγκη

Επειδή πολλά από τα αιτήματα παραμένουν άλυτα, είναι ανάγκη να συνεδριάζουν ξανά οι εκπρόσωποι των πολιτών για να αποφασίσουν την στρατηγική, δηλαδή πως θα εντείνουν τις πιέσεις προς την πολιτεία για να επιτευχθούν τουλάχιστον οι βασικοί στόχοι για στελέχωση του Κέντρου Υγείας Πάρου έτσι, που να υπάρχει ασφάλεια για την ζωή όλων των πολιτών των νησιών μας.
Υπενθυμίζεται ότι η σχολική χρονιά που ξεκινά είναι η τέταρτη χωρίς να υπάρχει ένας παιδίατρος για να μπορεί να αντιμετωπίσει τα περιστατικά.στο Κέντρο Υγείας Πάρου.

Το «μικρό συντονιστικό»

Θα πρέπει να τονισθεί ότι με απόφαση της τελευταίας ολομέλειας των εκπροσώπων των συλλόγων που είχε πραγματοποιηθεί στις αρχές του καλοκαιριού που μας πέρασε, είχε θεσπιστεί το επονομαζόμενο «μικρό συντονιστικό» με ευθύνη να συνεδριάζει συχνότερα από την ολομέλεια προκειμένου να αντιμετωπίζει άμεσα έκτακτες εξελίξεις. Ενόψει της συνεδρίασης της προσεχούς Δευτέρας οι εκπρόσωποι των συλλόγων που θα προσέλθουν είναι κρίσιμο να γνωρίζουν ότι τέτοιες συνεδριάσεις πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που πέρασε. Μερικά από τα θέματα που διαχειρίστηκε το «μικρό συντονιστικό» ήταν η συνάντηση με τη νέα διοίκηση του Κέντρου Υγείας Πάρου και η συνενόηση για τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του με τις υπάρχουσες δυνατότητες, καθώς και η ενημέρωση δια υπομνήματος του νέου υπουργού υγείας για τα προβλήματα σε Πάρο και Αντίπαρο.

Το «μικρό συντονιστικό» που τελευταία φορά συνεδρίασε την Δευτέρα 9|9 εκτίμησε ότι είναι υπόθεση όλων των εκπροσώπων της Πάρου και της Αντιπάρου να πάρουν αποφάσεις για το τι πρέπει να γίνει τον φετινό χειμώνα για να επιτευχθούν στόχοι.
Τα προβλήματα διογκώνονται εξαιτίας της βαθειάς οικονομικής κρίσης, ενώ οι ανάγκες των πολιτών για δωρεάν κάλυψη υπηρεσιών υγείας είναι βέβαιο ότι θα υπερδιπλασιαστούν, όπως οι ανασφάλιστοι συμπολίτες ανάμεσα μας, εξαιτίας της αδυναμίας να καταβάλουν τις εισφορές τους.
Σε μία κρίσιμη περίοδο οι πολίτες πρέπει να συνεννοηθούν και να πάρουν αποφάσεις για την αυτοπροστασία τους.