ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ | Απίστευτα πράγματα με αφορμή την μεταφερόμενη αφαλάτωση

20130905-140850.jpg
(Στη φωτογραφία: το συνεργείο του Δήμου Αντιπάρου, ενώ σπάει την πετρόχτιστη μάντρα του σχολείου, στο κέντρο του παραδοσιακού οικισμού, για να τοποθετηθεί ένα βαρύ βιομηχανικού τύπου μηχάνημα)

Από τον Γιάννη Τριαντάφυλλο, κάτοικο Αντιπάρου, λάβαμε επικαιροποιημένη καταγγελία για τα νέα απίστευτα που συμβάινουν στην Αντίπαρο τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την ανάγκη να τοποθετηθεί ένα μηχάνημα μεταφερόμενης αφαλάτωσης στο χωριό της Αντιπάρου.
Ακόμα και για την τοποθέτηση ενός μηχανήματος που χρειάζεται στον τόπο (αφού δεν υπάρχει άλλη λύση), η δημοτική αρχή Γ. Λεβετάκη ανίκανη να μελετήσει και να προβλέψει με λογική, τελευταία στιγμή και όπως – όπως επιλέγει πρόχειρες, ακαλαίσθητες, αν όχι επικίνδυνες λύσεις για να διευθετήσει το πρόβλημα της εγκατάστασης. Το χειρότερο είναι
… ότι παρανομεί προκλητικά και εκτός ότι δημιουργεί ζημιές, δίνει και το παράδειγμα της αυθαιρεσίας στους πολίτες του νησιού.
Ο ιστότοπος μας είχε δημοσιοποιήσει την αρχική καταγγελία του Γ. Τριαντάφυλλου εδώ: http://wp.me/pU7eZ-5Ld
Από την δημοτική αρχή Αντιπάρου δεν υπάρχει καμία επίσημη εξήγηση για το θέμα, μόνο αποσπασματικές ενέργειες που γίνονται καθημερινά προκειμένου να καλυφθούν τα ίχνη των παρανομιών για να μην υπάρξουν νέες δικαστικές εμπλοκές για αυθαιρεσία εις βάρος του δημάρχου Γ. Λεβεντάκη.
Ακολουθεί η ανακοίνωση Γ. Τριαντάφυλλου:

«Ο Δήμαρχος αποφασίζομεν και διατάσσομεν Αντιπάρου , συνεχίζει το έργο του… χωρίς να γνωρίζει ότι ο οικισμός της Αντιπάρου έχει χαρακτηρισθεί παραδοσιακός… και για οποιαδήποτε οικοδομική ενέργεια απαιτείται έγκριση ( όχι άδεια ) της αρμόδιας πολεοδομικής αρχιτεκτονικής επιτροπής.
Οι εργασίες βέβαια σταμάτησαν μετά από υπόδειξη της αστυνομίας και της πολεοδομίας για αποφυγή μηνύσεων…
Τώρα βέβαια ,τι και αν πριν 2 μέρες ο ίδιος παραδεχόταν ότι έκανε λάθος και θα επιλεχθεί άλλο σημείο για την συνέχιση του έργου !!!
Και μερικές στιγμιαίες απορίες …
-Κατά την διάρκεια λειτουργίας των μηχανημάτων , γνωρίζουμε τι θόρυβος προξενείται ;;; και αυτός ο θόρυβος είναι συμβατός με την λειτουργία του σχολείου ;;;
-Το πρόβλημα αποχέτευσης (2-3 κυβικά ) ημηρεσίως μέσα στον κεντρικό πεζόδρομο πως θα λυθεί ;;;
-Τελικά το νερό της αφαλάτωσης ποιός εγγυάται ότι μέσα από αμιαντοσωλήνες θα είναι πόσιμο ;;;

Το έργο συνεχίζεται …

Τριαντάφυλλος Γιάννης

20130905-141359.jpg