ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ | Καταγγελία για τις πρακτικές του δημάρχου Γ. Λεβεντάκη

20130903-104043.jpg

Καταγγελία δημοσιοποίησε ο κ. Γ. Τριαντάφυλλος για πρακτικές του Δήμου Αντιπάρου με αφορμή την χωρίς κανένα σχεδιασμό τοποθέτηση του μηχανισμού αφαλάτωσης επί του κεντρικού δρόμου, επάνω στην μάντρα του σχολικού κτιρίου. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

«Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου εργάτες και υπάλληλοι του Δήμου Αντιπάρου κατέστρεψαν την εξωτερική μάντρα του σχολείου για να δημιουργηθεί χώρος εγκατάστασης μονάδας αφαλάτωσης( τύπου κοντείνερ) . Όλες οι εργασίες στον συγκεκριμένο χώρο έγιναν με προσωπικές οδηγίες του κ. Δημάρχου χωρίς καν να υπάρχει σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου , παρακάμπτοντας την διεύθυνση του σχολείου , τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων , την σχετική σχολική επιτροπή , τον σύλλογο διδασκόντων κ.λ.π.. Η απόφαση τελικά πάρθηκε κατά πλειοψηφία σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο( που εντελώς τυχαίως από το απόγευμα που ήταν προγραμματισμένο , έγινε το μεσημέρι ) που έγινε εσπευσμένα και πρόχειρα μετά από καταγγελίες πολιτών και της αντιπολίτευσης .
Όλες οι ενέργειες του Δήμου και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την αγορά και την εγκατάσταση μικρών μονάδων αφαλάτωσης σε νησιά σαν την Αντίπαρο , είναι αξιέπαινες και επικροτούνται ..αλλά η συγκεκριμένη επιλογή του χώρου έξω από την κεντρική είσοδο του σχολείου θα καταστρέψει μέρος του αξιοζήλευτου πεζόδρομου του νησιού μας και επίσης θα αλλάξει αυτό τον υπέροχο χώρο του σχολείου μας που με τόσο μεράκι και εργασία έχουν δημιουργήσει αρκετοί δάσκαλοι και γονείς ειδικά τα τελευταία χρόνια Επίσης η όλη εγκατάσταση ( παροχές ρεύματος , συνδέσεις νερού και αποχέτευσης ) θα είναι επικίνδυνη για τα μικρά παιδιά του σχολείου και νηπιαγωγείου. Ας σημειωθεί τέλος ο κίνδυνος ρύπανσης στην γύρω περιοχή ,ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. και το κυκλοφοριακό πρόβλημα με τυχόν δίτροχα που θα θέλουν να προμηθευτούν πόσιμο νερό.
Εξετάζοντας λοιπόν τους παραπάνω λόγους , ελπίζω ότι θα αλλάξετε την απόφαση που πολύ πρόχειρα και εσφαλμένα πήρατε και θα εξετάσετε το συντομότερο την ανεύρεση θέσης σε άλλο σημείο του οικισμού για την εγκατάσταση του συγκεκριμένου μηχανήματος».
Mε εκτίμηση
Τριαντάφυλλος Ιωάννης