Ακάλεστοι στο γάμο του Ακάλεστου;

Πρωτολάτη – Ακάλεστος
Κάποιος μας δουλεύει;

20130826-193141.jpg
Νωρίτερα, σήμερα (26|8) η παράταξη της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πάρου, Πάρος ΑΞΙΑ, δημοσιοποίησε μία ανακοίνωση η οποία προκάλεσε εύλογες απορίες. Η ανακοίνωση αφορούσε τον Ευ. Ακάλεστο, δημοτικό σύμβουλο της παράταξης, ο οποίος αναδείχθηκε δεύτερος σε σταυρούς προτίμησης στις δημοτικές εκλογές του 2010. Η ανακοίνωση είναι η εξής:

20130826-193429.jpg
«Ευχές της Πάρος ΑΞΙΑ για το γάμο του Ευριπίδη Ακάλεστου
Η δημοτική παράταξη Πάρος ΑΞΙΑ με την ευκαιρία του γάμου του δημοτικού συμβούλου Ευριπίδη Ακάλεστου, στέλνει στον κ. Ακάλεστο και τη σύζυγο του τις θερμότερες ευχές της για υγεία και πραγμάτωση όλων των επιθυμιών τους.
Για τη βάπτιση της κόρης τους η Πάρος ΑΞΙΑ εύχεται να τους ζήσει και να την καμαρώσουν όπως επιθυμούν.
Δημοτική παράταξη Πάρος ΑΞΙΑ»

Με νόημα

Η παραπάνω ανακοίνωση θα ήταν φυσικό να εκληφθεί ως τυπική, αν:
α) δεν ήταν γνωστό στο πολιτικό παρασκήνιο της Πάρου ότι η επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γρ. Πρωτολάτη και ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος εδώ και αρκετό καιρό δεν διατηρούν καθόλου καλές σχέσεις, κάποιοι λένε ότι δεν μιλιώνται καν,
β) είχε δημοσιοποιηθεί πριν τα μυστήρια γάμου και βάπτισης που αφορούν την οικογένεια του δημοτικού συμβούλου που πραγματοποιήθηκαν στις 24|8, αφού …
γ) στις τελετές και το τραπέζι γλεντιού δεν παραβρέθηκε σχεδόν κανένα μέλος της παράταξης και πάντως, όχι η επικεφαλής και πρώην επιστήθια φίλη του δημοτικού συμβούλου και της οικογένειας του, κα Πρωτολάτη.

Αντίθετα …

Οι φήμες λένε ότι στο τραπέζι του γλεντιού της οικογένειας και νωρίτερα στις τελετές, παραβρέθηκε ο δήμαρχος Χρ. Βλαχογιάννης. Μάλιστα, φαίνεται ότι ο τελευταίος διασκέδαζε ιδιαίτερα την παρουσία του εκεί, αφού φέρεται να χόρεψε ζεϊμπέκικα με τον γαμπρό, Ευ. Ακάλεστο, να του χτυπά από κάτω τα παλαμάκια.

Είμαστε σίγουροι ότι οι ευχές της παράταξης στο μέλος της (;) είναι εγκάρδιες. Ωστόσο, είναι αβέβαιο αν δεν εξυπηρετούν και μία πολιτική σκοπιμότητα, δηλαδή να επιδειχθεί πολιτική και ανθρώπινη ανωτερότητα, αφού τα μέλη της παράταξης και η επικεφαλής Γρ. Πρωτολάτη, έμειναν ακάλεστοι στον γάμο του Ακάλεστου!

Ενδιαφέρον ωστόσο, δεν έχουν οι κοινωνικές εκδηλώσεις και ο ρόλος των προσώπων σε αυτές, αλλά η δημόσια εξήγηση για το πολιτικό περιεχόμενο που μπορεί να εμπεριέχουν.
Με λίγα λόγια, υπάρχουν πολιτικοί λόγοι που οι Πρωτολάτη και Ακάλεστος δεν μιλιούνται; Αν ναι, ποιοι είναι αυτοί;
Ανήκει στην παράταξη «Πάρος ΑΞΙΑ» ο Ευ. Ακάλεστος ενόψει των επόμενων δημοτικών εκλογών ή θεωρεί ότι καταλάθος η παράταξη του Χρ. Βλαχογιάννη στις προηγούμενες εκλογές τον είχε στοχοποιήσει με ανακοινώσεις και δηλώσεις μέχρι και για την ηθική του ακεραιότητα;
Η διαφάνεια δεν έβλαψε ποτέ κανέναν στην πολιτική.
Κ.Ν.ΔΡΑΓΑΤΗΣ

20130826-193337.jpg