Αφαίρεση αυθαίρετων πινακίδων στην Πάρο, στην Αμοργό, στην Τήνο, στην Άνδρο, στη Μήλο και στη Σέριφο


xristiana-kalogirou
(σ.σ: Στη φωτογραφία η γραμματέας κ. Καλογήρου, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, του θεσμού κρατικής διοίκησης στον οποίο ανήκει η Πάρος και η Αντίπαρος, για όσους δεν την ξέρετε)
Από δελτίο τύπου
της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου μάθαμε ότι η γραμματέας της ζήτησε τη συνεργασία των δήμων Κυκλάδων, ανάμεσα τους και της Πάρου, για να κάνει για δεύτερη χρονιά ξήλωμα πινακίδων που δεν είναι νόμιμες. Εμείς δεν έχουμε καμία αντίρρηση να ξηλώνονται παράνομες πινακίδες από τους δρόμους παραδοσιακών νησιών όπως της Πάρου.
Αυτό που μας στεναχωρεί είναι ότι μία ολόκληρη βαθμίδα διοίκησης του Κράτους, αυτή της «Αποκεντρωμένης Διοίκησης» μαθαίνουμε ότι υπάρχει (την οποία πληρώνουμε για να υπάρχει) μόνο για να ξηλώνει πινακίδες!!!
Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση για το θέμα:

 

«Την άμεση συνδρομή των Δήμων Πάρου, Αμοργού, Τήνου, Άνδρου, Μήλου και Σερίφου   ζήτησε με έγγραφό της η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου,  για την άμεση αποξήλωση των καταγεγραμμένων, παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, στο οδικό δίκτυο των έξι (6)  νησιών.

Με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, η Γενική Γραμματεία ΑΔΑ είναι αρμόδια για την αφαίρεση των πινακίδων, οι οποίες παρανόμως έχουν τοποθετηθεί στο Επαρχιακό και Εθνικό οδικό δίκτυο των δύο νησιών, με τη συνδρομή, όμως, των τεχνικών υπηρεσιών των Δήμων, οι οποίοι διαθέτουν τον απαραίτητο  εξοπλισμό. Συγκεκριμένα, η κα Χριστιάνα Καλογήρου, ζητά  τεχνική υποστήριξη  με επιβλέποντες  μηχανικούς, εργάτες,  φορτηγά  και εξοπλισμό προκειμένου να αφαιρεθούν οι αυθαίρετες διαφημιστικές πινακίδες που έχουν καταγραφεί στις εκθέσεις αυτοψίας από την   ορισθείσες Επιτροπές,  κατά μήκος του οδικού δικτύου των νησιών. Σύμφωνα με τις εκθέσεις έχουν καταγραφεί στην Πάρο 1093 αυθαίρετες πινακίδες, στην Αμοργό 14, στην Τήνο 36, στην Άνδρο 41, στη μήλο 60 και στη Σέριφο 7.

Μόλις διατεθεί από τους Δήμους , η απαραίτητη τεχνική υποστήριξη, η Γ.Γ. ΑΔΑ κα Χριστιάνα Καλογήρου, θα εκδώσει απόφαση με την οποία θα καθορίζονται επακριβώς τα χρονοδιάγραμμα και οι διαδικασίες αποξήλωσης  , καθώς και οι Διοικητικές Κυρώσεις. Πρώτη προτεραιότητα θα αποτελέσει η αποξήλωση των πινακίδων που έχουν χαρακτηριστεί ως ρύποι. Η κα Καλογήρου ζήτησε  να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να ολοκληρωθεί άμεσα  η αποξήλωση, προκειμένου να αποφευχθούν  τα τροχαία ατυχήματα και να σωθούν ανθρώπινες ζωές».

20130725-143851.jpg