Είπαμε: Άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας

lagoi 1
(Στη Φωτογραφία: Η ολομέλεια της ΚΟΒ Πάρου, αποχωρούσα με την έκδοση της τελευταίας ανακοίνωσης)

Με την υπογραφή του ΚΚΕ Πάρου δημοσιοποιήθηκε στις 11 το βράδυ της 1|8|13 η ανακοίνωση που ακολουθεί:

«Ιδού το «βασίλειο» της σαπίλας
Η χυδαιότητα της συκοφαντίας, η συνειδητή διαστρέβλωση, η μικρότητα, η φτήνια, ο εκσυγχρονισμένος «αυριανισμός», η αναζήτηση πολιτικής στοίχησης μέσω της προβοκάτσιας για εξασφάλιση του «μεροκάματου», το λανσάρισμα της απρέπειας και της προσβολής σαν δήθεν «μαχητική», «ηρωϊκή», «αντιμνημονιακή» δημοσιογραφία, αλλά και η «εκτέλεση συμβολαίων» έχουν βρει πλέον τον τοπικό τους εκφραστή:
τον «παριανοΝΕΑνισμό»!!

Γέννημα – θρέμμα  του συστήματος, που επειδή σήμερα «φτύνει εκεί που έγλειφε εχτές», νομίζει ότι  ο κόσμος ξεχνά τον ρόλο του στην πρόσφατη ιστορία του νησιού.
Πάει πολύ να ζητάει όντας  υπηρέτης του συστήματος, που με αγωνία αναζητά τα νέα πολιτικά του αφεντικά, να του απολογηθούμε, γιατί αγωνιζόμαστε σήμερα να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας και  αύριο για να αλλάξουμε το σάπιο κόσμο που αυτός υπηρετεί.
Για μας, που σαν κόμμα φάγαμε με το κουτάλι τη λάσπη από «Κουρήδες», «Πάγκαλους» και άλλα τέτοια αστέρια του συστήματος για κότερα, βίλλες, «Γερμανό» και πάει λέγοντας, ξέρουμε τι σημαίνει «εκτέλεση συμβολαίου» από δαύτους και δεν μας φοβίζουν.
Απομένει μόνο να μάθουμε τον εντολοδόχο του «συμβολαίου».
Ας έχει λοιπόν το νου του ο παριανός λαός για το τι ξανασχεδιάζουν οι επίδοξοι από το παρελθόν «σωτήρες και «προστάτες» του.
Κ.Ο.Β. ΠΑΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ»

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
1)
Είναι η πρώτη φορά που διαβάζουμε ανακοίνωση του ΚΚΕ που χρησιμοποιεί τέτοιο λεξιλόγιο. Τέτοια ανακοίνωση του ΚΚΕ δεν έχει εκδοθεί για να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε θέμα, ουδέποτε σε καμία του οργάνωση στη χώρα και ουδέποτε έχει χρησιμοποιηθεί παρόμοια φρασεολογία από το ίδιο το ΚΚΕ του οποίου τις ανακοινώσεις διαβάζουμε ανελλιπώς τα τελευταία τουλάχιστον 17 χρόνια.
Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν εύλογα, είναι: γιατί μετέρχονται αυτού του λεξιλογίου οι συντάκτες της ανακοίνωσης; Τι έχουν φοβηθεί τόσο πολύ το οποίο προσπαθούν να αντιμετωπίσουν με βρισιές; Ποια «ευαίσθητη» και ίσως απόκρυφη πτυχή της δραστηριότητας τους θίχθηκε ή αποκαλύφθηκε;
2) Παρατηρούμε μία συνθηματολογική αοριστία στο περιεχόμενο του κειμένου. Τέτοια πράγματα δεν κάνει ποτέ το ΚΚΕ στις ανακοινώσεις του. Είναι πάντα σαφείς και συγκεκριμένες.
Για παράδειγμα, ας περιγράψουν τι είδους περιουσιακό στοιχείο αποκόμισε ή αξιοποίησε επαυξάνοντας την αξία του το πρόσωπο το οποίο καταγγέλλουν, από τη δραστηριότητα του εντός πολιτικής τόσα χρόνια στην Πάρο;
Ας περιγράψουν τι αποκόμισε και σε ποιον τομέα και με ποιο τρόπο και από ποιον/ -ους από τις ιδέες που διατύπωσε ο καταγγελλόμενος τα χρόνια που ασχολείται με την πολιτική; Δεν χρειάζεται η περιγραφή πολλών περιστατικών. Ζητούμε μόνο ένα.
Ας περιγράψουν ποιο ήταν το «πολιτικό αφεντικό» οποτεδήποτε, που να είχε το καταγγελλόμενο πρόσωπο, ποιος, πότε και με ποιο αντάλλαγμα. Και εδώ δεν θέλουμε πολλά, θέλουμε μία περιγραφή για να καταλάβουμε.
Ας περιγράψουν τα οποιουδήποτε είδους οφέλη που κατέχει το καταγγελλόμενο πρόσωπο «σαν γέννημα θρέμμα και υπηρέτης του συστήματος». Μήπως έχει πάρει κρατική διαφήμιση; Μήπως έχει πάρει θαλασσοδάνεια; Μήπως έχει πάρει δουλειές του δημοσίου χωρίς διαγωνισμούς; Μήπως γνωρίζουν κάποιον που να του έχει δώσει λεφτά για να πει τούτο ή εκείνο; Μήπως έχει πάρει ως ανταμοιβή πληροφορίες για ασφαλείς επενδύσεις στο χρηματιστήριο; Μήπως έβαλε κάποιον συγγενή του σε κάποια δημόσια θέση; Μήπως ζήτησε από κάποιο δημόσιο φορέα κανένα μίσθωμα σε ακίνητο του; Μήπως έχει ζητήσει έστω μία τηλεφωνική γραμμή χαριστικά από το δημόσιο;
Μήπως έπαιρνε τις μίζες και τις έπαιζε στα χαρτιά; Μήπως έχει βίλες με πισίνες; Μήπως κυκλοφόρησε με τζιπάρες ή πήγαινε σε πολυτελή εστιατόρια;  
Ή μήπως έχασε από την περιουσία του για να πληρώνει την ανεξαρτησία του και το λόγο του;
Επίσης, ποιος είναι ο «ρόλος» του καταγγελλόμενου προσώπου στην πρόσφατη ιστορία του νησιού που ξέρουν οι συντάκτες του κειμένου και νομίζουν ότι ξέρουν και οι πολίτες του νησιού;
3) Γνωρίζουμε σπουδαίους Παριανούς κομμουνιστές και άλλους. Είτε από προσωπική πείρα, είτε από αναγνώσεις. Γνωρίζουμε ότι αυτούς και το ιστορικό κόμμα το κυνήγησαν πολλοί και το εξύβρισαν άλλοι, για τους αγώνες του.
Όμως τους συντάκτες του κειμένου της κομματικής οργάνωσης του ΚΚΕ Πάρου, ποιος τους «κυνήγησε» ουδέποτε και για ποιους ακριβώς «αγώνες» τους να το έκανε;

Η ανακοίνωση είναι προφανές ότι κάνει ό,τι κατηγορεί. Χυδαιολογεί χωρίς να λέει απολύτως τίποτε, χωρίς έστω, να περιγράφει κάποιο στοιχείο. Σκοπός της είναι η χρήση του ιστορικού ονόματος του ΚΚΕ για να «διαφύγουν» πρόσωπα σαν τους λαγούς από την αλήθεια και από τις πράξεις τους. Δημιουργούν έναν φανταστικό εχθρό για να καλύψουν την απαράδεκτη και απροκάλυπτη πια στάση τους υπέρ του σάπιου «συστήματος», στα θεσμικά όργανα του τόπου.
Με λίγα λόγια κάνουν ό,τι έκανε ο Χίτλερ σε πραγματικούς αγωνιζόμενους κομμουνιστές και άλλους …
Κάνουν ότι έκανε ο Κουρής σε πραγματικούς αγωνιζόμενους κομμουνιστές και άλλους …
Κάνουν ότι κάνει ακόμα τώρα ο Πάγκαλος σε πραγματικούς αγωνιζόμενους κομμουνιστές και άλλους …

Κ.Ν.ΔΡΑΓΑΤΗΣ

Υ.Γ: Από την άλλη όμως. Μήπως οι συντάκτες του κειμένου που χρησιμοποιούν την σφραγίδα του ΚΚΕ γνωρίζουν κάτι για το πρόσωπο που αναζητά ο υπογράφων τις τελευταίες ημέρες; Σε άλλο κείμενο που δημοσιεύεται σε σχετική ανάρτηση: http://wp.me/pU7eZ-5GS, πολύ ευγενικά ο υπογράφων ρώτησε τον κομουνιστή Κ. Ροκονίδα μήπως γνωρίζει κανένα πρόσωπο του ΚΚΕ Πάρου με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά μη κομμουνιστικά, με βάση λεπτομερώς καταγεγραμμένα στοιχεία (όχι αοριστολογίες), και δεν του έχει απαντήσει ακόμα …
Μήπως οι συντάκτες της ανακοίνωσης γνωρίζουν κάτι;

0104b

20130725-124617.jpg