Για την ανακατασκευή του δρόμου Παροικιάς απάντησε η Περιφέρεια:

Κακοτεχνίες και υπερκοστολόγηση
«Ποιος Θανάσης;»

20130522-130328
Ο περιφερειακός σύμβουλος Κ. Μπιζάς στις 22.7.2013 είχε στείλει προς την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου επιστολή με αφορμή την διαμαρτυρία – αίτηση τριάντα πέντε (35) κατοίκων της Πάρου για την ασφαλτόστρωση της οδού Παροικίας – Ναούσης – Λευκών. Μιλάμε για την ανακατασκευή του κεντρικού δρόμου της πρωτεύουσας που οι φωστήρες της Περιφέρειας και της Δημοτικής Αρχής Πάρου αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν στο επίκεντρο του καλοκαιριού, τον μήνα Ιούνιο. Οι διαμαρτυρίες …

… των κατοίκων αφορούσαν στις κακοτεχνίες που παρουσιάζει ο δρόμος, καθώς και το υπέρογκο κόστος κατασκευής. Για όλα αυτά, ο Κ. Μπιζάς ενημέρωσε ότι στις 31.7.2013 έλαβε απάντηση  από την αρμόδια Δ/νση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η οποία ακολουθεί:
«Σε συνέχεια των παραπάνω σχετικών, σας γνωρίζουμε ότι το από 8|5|13 έγγραφο σας αφορούσε ανώνυμη καταγγελία πολιτών, που δημοσιεύτηκε σε blog της Πάρου. Δεν απαντήθηκε από την Υπηρεσία μας διότι αφορούσε σε ανώνυμη Αναφορά (σύμφωνα με το άρθρο του Ν. 4055/2013, αρ. 27, παρ.4 Αναφορές οι οποίες υποβάλλονται ανώνυμα δεν εξετάζονται).
Όσον αφορά όμως το περιεχόμενο της ίδιας καταγγελίας, αυτή αναφέρεται σε δήθεν υπερδιαστασιολόγηση του έργου «Συντήρηση δημοτικού οδικού δικτύου του Δήμου Πάρου Νομού Κυκλάδων γενικά, χωρίς όμως αυτή να βασίζεται σε υπαρκτά τεχνικά δεδομένα. Το εν λόγω έργο εκτελείται σύμφωνα με την Μελέτη, όπως αυτή εγκρίθηκε με την με αρ. Τ.Υ. 41795/3399/07-05-2013 Τεχνικών Έργων Κυκλάδων, σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πάρου και αφορούσε τη συντήρηση τμημάτων του οδικού δικτύου του Δήμου Πάρου.

Με το α) σχετικό γνωστοποιήθηκε στην Υπηρεσία μας, αναφορά κατοίκων της Πάρου για προβλήματα μετά την εκτέλεση του δρόμου. Η Υπηρεσία μας θα πραγματοποιήσει αυτοψία και θα εξετάσει τα αναφερόμενα στην αίτηση των κατοίκων της Πάρου. Κατά τη γνώμη μας, δεν υπάρχει σύνδεση των δύο αναφορών, όπως επικαλείται ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου κ. Μπιζάς Κώστας στην από 22 – 07 – 2013 επιστολή του, μιας και αυτές αφορούν διαφορετικό αντικείμενο. Άλλωστε, δεν θα μπορούσε να προβλεφθεί πώς θα κατασκευαστεί ο δρόμος στο συγκεκριμένο τμήμα στις 08 – 05 – 3013, όταν αυτό κατασκευάστηκε ένα μήνα αργότερα».