Ανακοίνωση της ΚΕΠ για Κ. Ροκονίδα και Λαϊκή Συσπείρωση

ή ο κουμπάρος μίλησε!

koumparos

Από την παράταξη της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου (ΚΕΠ) δημοσιοποιήθηκε η ανακοίνωση που ακολουθεί όσο αφορά τα θέματα του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου και την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης (του άλλου συνδυασμού της μειοψηφίας) εναντίον της.
Η ΚΕΠ με την ανακοίνωσή της καλύπτει την στάση του Κ. Ροκονίδα επί της ουσίας. Τονίζουμε ότι το προεξέχον μέλος της ΚΕΠ είναι ο Μανώλης Ισιγώνης ο οποίος είναι συγγενής με τον Κ. Ροκονίδα. Έχουν την πολύ γνωστή σχέση στην κοινωνία αλλά και την πολιτική, αυτή των κουμπάρων. Ακολουθεί η ανακοίνωση:


«Είναι σε όλους γνωστό ότι ανάμεσα στην Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου και την Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου υπάρχουν αρκετές διαφορές, κύρια σε ότι αφορά τις θέσεις και τη στάση των δύο παρατάξεων  στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θεωρούμε απαράδεκτη την σφοδρότητα και την επιθετικότητα της απάντησης της Λαϊκής Συσπείρωσης,  σε ότι αφορά την θέση και πρόταση του Δημοτικού Συμβούλου της ΚΕΠΠ Σωτήρη Καστρουνή, για το θέμα του κλεισίματος του Γραφείου του ΕΟΠΠΥ στο νησί. Για το λόγο αυτό και είχαμε ετοιμάσει την έκδοση σχετικού Δελτίου Τύπου με την Πολιτική μας Απάντηση στην Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης. Παρ’ όλα αυτά, αποφασίσαμε να μην το δώσουμε στη δημοσιότητα, γιατί αντιληφθήκαμε ότι είναι σε εξέλιξη,  με αφορμή και  τις δικές μας διαφωνίες , μια αήθης και βρώμικη επίθεση, με κτυπήματα κάτω από την μέση, από τοπικό ΜΜΕ, ενάντια στον εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο και την Παράταξη του γενικότερα.
Από τη μεριά μας:

• Δεν θέλουμε να υπάρξει, ούτε καν, η υποψία ότι συμμετέχουμε σε τέτοιου είδους  «πολιτικά»  παιχνίδια και αθλιότητες. Σταματάμε λοιπόν το θέμα εδώ και θα ξανατοποθετηθούμε, αν και όταν το κρίνουμε απαραίτητο.
• Δεν θέλουμε οι υπάρχουσες και απόλυτα θεμιτές διαφορετικές απόψεις μέσα στα πλαίσια της Αριστεράς,  να γίνονται βορά στα θηρία, και να  χρησιμοποιούνται σαν αφορμή για τέτοιες απαράδεκτες  πραχτικές.
• Δεν θέλουμε να ρίξουμε λάδι στη φωτιά και οι θέσεις μας να χρησιμοποιηθούν , επιλεκτικά διαστρεβλωμένες, στη αρένα για την προώθηση ύποπτων υπόγειων διαδικασιών.
Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών θα ξαναφέρει το θέμα του ΕΟΠΠΥ, στο Δημοτικό Συμβούλιο, μαζί με συγκεκριμένη πρόταση για την επίλυση του. Για μας προέχει ο, πέρα από ιδεοληψίες, αγώνας για τη βελτίωση  και όχι την χειροτέρευση, των συνθηκών διαβίωσης του Πολίτη».

20130719-222654.jpg