Η συγκυβέρνηση ετοιμάζει στο φουλ πλειστηριασμούς

 

spitiadaneio_900044146

Σήμερα (30|7) για μία ακόμη φορά ο αρμόδιος υφυπουργός Σκορδάς εμφανίστηκε στην τηλεόραση για να προετοιμάσει επικοινωνιακά το έδαφος για την άρση απαγορεύσεων πλειστηριασμού, ακόμη και για την πρώτη κατοικία. Αυτό θα γίνει στην αρχή με κάποια όρια, τα οποία σιγά – σιγά θα αποσύρονται. Το κάνουν οι κυβερνώντες κατόπιν διαταγής που έχουν λάβει από την τρόικα για να εκβιάσουν τους Έλληνες πολίτες να καταθέσουν τα ελάχιστα ευρώ που υπολογίζουν ότι έχουν «καβατζωμένα» για μία ώρα ανάγκης των παιδιών τους, στο κράτος (τους).

Το ΚΚΕ αντέδρασε με ανακοίνωση στο θέμα, επαναδιατυπώνοντας πρόταση για νομοθετική ρύθμιση στην κατεύθυνση προστασίας εργαζόμενων και ανέργων.
Να θυμίσουμε ότι την ίδια στιγμή οι κεφαλαιούχοι στην Ελλάδα δεν πληρώνουν φράγκο (με φοροκομπίνες) ή και δεν πληρώνουν νόμιμα, όπως οι εφοπλιστές.
Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

«Το «ξεπάγωμα» των πλειστηριασμών ακινήτων, που προετοιμάζει η κυβέρνηση, θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών που ζουν στην ανεργία και στη φτώχεια. Παραμένουν επίκαιρες οι προτάσεις νόμου του ΚΚΕ για «τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά» και την «προστασία των ανέργων, που μεταξύ άλλων προβλέπουν παύση κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης εκ μέρους των πιστωτικών ιδρυμάτων σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών, αλλά και αναστολή κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της κύριας και δευτερευούσας κατοικίας που ανήκει κατά κυριότητα στον άνεργο, καθόλη τη διάρκεια της ανεργίας»

 

20130727-111904.jpg

 

.