Ανακοίνωση Κ. Ροκονίδα με την οποία προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο


dim_sym_parou

Από την παράταξη της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Πάρου «Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου» δημοσιοποιήθηκε αργά το βράδυ της 29|7 ανακοίνωση. Αφορά σε προσπάθεια να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις ο επικεφαλής της παράταξης Κ. Ροκονίδας που προκάλεσε η απροκάλυπτη πλέον στάση του στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πάρου, να στηρίζει την παράταξη του δημάρχου Πάρου Χρ. Βλαχαγιάννη.
Θυμίζουμε ότι ο εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης «Πάρος ΑΞΙΑ» Θανάσης Μαρινόπουλος θέλοντας να καυτηριάσει την προκλητική στάση του, τον ονομάτισε «λαγό του δημάρχου», αφού ο Κ. Ροκονίδας τον διέκοπτε συνεχώς, όταν διατύπωνε την κριτική του εναντίον της δημοτικής αρχής για την στάση που κράτησε ο δήμαρχος στην υπόθεση του αιτήματος των καταστημάτων της Νάουσας, να επεκταθεί το ωράριο για να μην αναγκάζεται η αστυνομία να τους γράφει από τις 3 π.μ. Ζητούσαν το ωράριο να επεκταθεί έως τις 4 (δηλαδή κατά 1 ώρα).

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση: «Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουλίου μεταξύ άλλων ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης»  Κ. Ροκονίδας:

  • Έθεσε προ ημερήσιας διάταξης την διαμαρτυρία κατοίκων της Παροικίας σχετικά με το έργο ασφαλτόστρωσης που εκτελέστηκε από την Περιφέρεια στο δρόμο Παροικίας – Λευκών. Συγκεκριμένα η επίστρωση νέας ασφάλτου πάνω στην παλιά «εξαφάνισε» το υπάρχον υποτυπώδες πεζοδρόμιο με κίνδυνο πλημμύρας κατοικιών και καταστημάτων με την πρώτη νεροποντή. Ταυτόχρονα έθεσε προ των ευθυνών της τη Δημοτική Αρχή, η οποία με βαρύγδουπες ανακοινώσεις ανήγγειλε την εξασφάλιση χρηματοδότησης για το συγκεκριμένο έργο αλλά για την κακή εκτέλεση «ποιεί την νήσσαν» και ζήτησε από τον Δήμαρχο να διεκδικήσει  ο Δήμος την αποκατάσταση της κακοτεχνίας άμεσα.
  • Έθεσε το θέμα απομάκρυνσης της μπάρας στην έξοδο της πλατείας της Μ. Μαυρογένους, που αποτελούσε πάγιο αίτημα των επαγγελματιών του παραδοσιακού οικισμού αφού εμποδίζει την είσοδο σε αυτόν, με ταυτόχρονη παρουσία εποχικού υπαλλήλου του Λιμενικού Ταμείου για να εμποδίζεται η παράνομη είσοδος τροχοφόρων. Η πρόταση έγινε δεκτή από την Δημοτική Αρχή.
  • Στο αίτημα των επαγγελματιών της ΔΚ Νάουσας για παράταση χρήσης μουσικών οργάνων πέραν της 3.00 πρωινής, έθεσε τα ζητήματα του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου που δεν δίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο τη δυνατότητα αυτή. Ταυτόχρονα πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο:

α) άμεσα να διερευνηθεί η δυνατότητα ύπαρξης κανονιστικής ρυθμιστικής απόφασης για το νησί πέρα της ισχύουσας αστυνομικής διάταξης και
β) η πρόθεση του ΔΣ να γνωστοποιηθεί σε όλους τους εμπλεκόμενους.
Οι προτάσεις αυτές έγιναν ομόφωνα δεκτές από το ΔΣ μαζί με την πρόταση του Δημάρχου να ζητηθεί η κατάργηση της αναχρονιστικής Αστ. Διάταξης που ρυθμίζει τα θέματα αυτά. Αυτά για την αποκατάσταση της «τραυματισμένης» αλήθειας τις τελευταίες ημέρες με αδιάψευστο μάρτυρα τα πρόχειρα και ηχογραφημένα πρακτικά του Δημ. Συμβουλίου. Οι καιροί βέβαια είναι «πονηροί» και οι «μεροκαματιάρηδες» της διαστρέβλωσης παίρνουν θέση μάχης. Αλλά δυστυχώς για αυτούς ο τόπος μας είναι μικρός και γνωριζόμαστε όλοι».

20130727-111904.jpg